Nieuwe preview: The Equalizer


Denzel Washington, een geboren actie-held. Waar hij zichzelf nog wel een James Bond ziet spelen denken wij dat hij zich beter kan richten op zijn eigen films. Eind deze maand is de acteur weer te zien in bioscoop als The Equalizer zijn première zal beleven. Kunnen wederom een actie-topper verwachten?

De Films van Washington
Persoonlijk kan ik de films van Washington erg goed waarderen. Vorig jaar was het lachen geblazen toen hij schitterde in de actie-komedie 2 Guns, naast Mark Wahlberg. Het jaar daarvoor stond hij naast Ryan Reynolds in de thriller Safe House en speelde hij in Flight een aan de drank verslaafde piloot die onder invloed halsbrekende toeren uithaalde met een neerstortend vliegtuig.

Met The Equalizer brengt hij ons wederom een spannende actie-thriller. Zijn personage Robert McCall is vastberaden de jonge Teri (Chloë Grace Moretz) uit de prostitutie te halen en haar leven weer op de rails te krijgen. Maar wanneer hij per ongeluk een groep Russische maffialeden binnen 20 seconden weet om te leggen lijkt zijn leven voorgoed te veranderen.

Het Verhaal
Totdat hij Teri ontmoette leidde Robert een onopvallend leven als medewerker van een bouwbedrijf. Zijn werk komt echter goed van pas als leverancier voor hulpmiddelen wanneer hij de Russische mafia en andere slechterikken achter zich aan krijgt. The Eualizer wil gerechtigheid voor de mensen die zijn dierbaren pijn hebben gedaan zoals dus Teri, maar ook een collega van het bouwbedrijf.


Regisseur Antoine Fuqua, ook bekend van Training Day en Olympus Has Fallen, slaat met The Equalizer een bekende weg in. We verwachten dat we getrakteerd zullen worden op een aantal snelle vechtscènes zoals we die kennen van Denzel Washington en daarnaast met onze neus op de feiten worden gedrukt als het gaat om de mensenhandel waar de Russische gangsters zich mee bezig houden.

Bijrolen
Zoals gezegd speelt Chloë Grace Moretz een belangrijke bijrol in de film en daarmee zijn alle grote namen eigenlijk meteen genoemd. De enige bekende die we verder nog in de film terug zullen zien is Robert Wahlberg, de broer van Mark Wahlberg. Hij speelde eerder al samen met zijn broer in Contraband en The Departed maar brak nog niet echt door zoals zijn broer dat deed. In The Equalizer is hij te zien als de doorgewinterde detective Harris.

Voorlopige conclusie
We verwachten dat The Equalizer wederom een prima Washington-film zal worden, met een hoop geweld en drama. Veel snelle gevechten en wraakacties zullen waarschijnlijk aan de orde van de dag zijn. Daarnaast zal de film een extra dimensie krijgen in de IMAX-zalen, en dan bedoelen we geen 3D-effecten maar glashelder en keihard geluid. Beleef The Equalizer vanaf 25 september aanstaande in een IMAX-theater bij jou in de buurt, of natuurlijk gewoon bij je lokale bioscoop.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren