Ueda wil ICO en Shadow of the Colossus gebundeld voor de PS3

Fumito Ueda, een van de grote mensen achter de PlayStation 2-toppers ICO en Shadow of the Colossus, wil graag dat beide games gebundeld voor de PlayStation 3 worden uitgebracht. God of War krijgt al een dergelijke collectie en volgens Ueda zou dit ook met zijn games moeten gebeuren. Hij vertelde:

    “I always thought they were designed for PS2 and should stay there. But lately, I’ve been thinking it would be nice to provide the games to other platforms to reach more users.”

Misschien dat Ueda zijn zin krijgt, zodat beide games opnieuw uitgegeven kunnen worden als opwarmertje voor Ueda’s nieuwste project, The Last Guardian. Games als ICO en Shadow of the Colossus verdienen in elk geval zoveel mogelijk aandacht…

In The Shadow of the Colossus speel je als Wanda en moet je je vriendin weer tot leven wekken. Dit kan alleen door de zestien giganten (Colossi) die zich in de wereld bevinden te verslaan. Met Wanda rijd je te paard naar één van deze reusachtige wezens en leg je eerst een level af dat vooral bestaat uit puzzels. Als je bij de gigant bent aangekomen zul je een manier moeten vinden om hem te doden, en dat is erg lastig. De wezens zijn namelijk ontzettend groot en zullen zich dan ook niet schromen om je tot Wandamoes te pletten. De zwakke plek van de colossus zit meestal helemaal bovenaan en je zult er vaak op z’n minst een halfuurtje over doen om hem neer te krijgen. Shadow of the Colossus blinkt uit in de nieuwe gameplay en de adembenemd mooie wereld, net als ICO.

Wil je meer weten over Shadow of the Colossus, lees dan onze review.

Shadow of the Colossus verscheen in 2006 voor de PlayStation 2.

  1.   
    JVB93's avatar

    Goed nieuws voor de liefhebbers (y).

  2.   
    Ika Q's avatar

    Dat zou best goed zijn, zelf komt God of War ook gebundeld naar de PS3. Ik hoop dat meer bedrijven dat doen.

  3.   
    Ariose's avatar

    Hier zou ik dus echt heel blij mee zijn. Eindelijk de PS2 toppers spelen die ik nooit zou kunnen spelen omdat de PS3 niet backwardscompatibel meer is.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Dit zou wel leuk zijn ik heb ico nooit gespeeld maar shadow of the Colossus wel op me ps2 en vond best mooi spel, ik kan best nu in zien hoe mooi spel op de ps3 er uit gaat zien.