SDK CryENGINE 3 inmiddels meer dan 430.000 keer gedownload

Vorige maand wisten we te melden dat de SDK van de CryENGINE 3 voortaan gratis te downloaden zal zijn, met als gevolg dat vele creatieve gamers aan de slag zijn gegaan hiermee.

Dat deze SDK populair is, mag inmiddels wel duidelijk zijn, want Crytek heeft onthuld dat haar gereedschapskistje al meer dan 430.000 keer gedownload is. Binnen een week was de SDK al 100.000 keer gedownload en binnen drie weken schoot de teller voorbij de 300.000 downloads.

Daarnaast wordt de SDK niet alleen in Europa veelvuldig gedownload, maar ook in de Verenigde Staten en Azië. Hier is Crytek logischerwijs ontzettend gelukkig mee, want het bedrijf is inmiddels door allerlei personen gecontacteerd.

It’s great news for us, and it seems like global coverage, not just Europe-heavy. It’s being picked up equally across the US, Europe and Asia.

While we have been contacted by a lot of game developers, we also have people from outside gaming that want to use the engine. But of course we hope indies will have great ideas and use the engine and we can’t wait to see them make really innovate games. That’s going to be really fun.

Mocht je ook aan de slag willen met de SDK, dan is deze hier te downloaden.

  1.   
    ShadyXL's avatar

    Ik zou wel meer games willen zien die CryENGINE 3 gebruiken :3

  2.   
    -Arthur-'s avatar

    Dat is al heel lang een droom van mij om mijn eigen game te maken. Maar aangezien ik al moeite heb met een simpel programma als GameMaker, denk ik niet dat het ooit iets word. 🙁 Ik denk ook dat je er een pittige pc voor moet hebben om de engine te kunnen gebruiken.

  3.   
    DeAdSeYe's avatar

    En hoevaak is UDK gedownload? SDK Cryengine 3 en UDK zijn de 2 meest uitgebreide free editors en verwacht de komende jaren meer arcade games met deze 2 engine’s! Alhoewel er genoeg zijn met de UDK versie…

    Ben benieuwd hoe ver Cryengine 3 op dit gebied zal komen..