Lionhead: Fable III ligt op schema

Ontwikkelaar Lionhead heeft weer wat van zich laten horen en deze keer meldt men dat de ontwikkeling van Fable III nog altijd volgens schema verloopt. De game werd tijdens de Gamescom onthuld en sindsdien bleef het stil, maar volgens een recente Twitterpost gaat alles geheel volgens planning:

    “The team came back from Seattle, the presentation went well! Fable III is on track.”

Fable III speelt zich naar vaste gewoonte af in het sprookjesachtige Albion, waar een tiran aan de macht is gekomen. De verhaallijn begint enkele jaren na de gebeurtenissen uit Fable II, je kruipt dan ook in de huid van de zoon of dochter van de held uit het vorige deel.

De eerste helft van het spel draait rond revolutie, waarbij je de bevolking van Albion achter je moet krijgen om veranderingen door te voeren en de tiran van zijn troon te stoten. In de tweede helft van het spel word je zelf tot koning gekroond en kan je het rijk leiden zoals je dat zelf wilt. Wanneer je je beloftes aan het volk waarmaakt zal Albion een waar paradijs worden, indien je liever zelf een tiran speelt dan zal het rijk een hel zijn voor je inwoners.

Fable III verschijnt in 2010 voor de Xbox 360.

  1.   
    Kilerden's avatar

    Awesome!!! ๐Ÿ˜€

  2.   
    delta62's avatar

    Tja, het is wel leuk, fable, maar het heeft mij nooit zo erg aangesproken. De game/reeks voor mij is gewoon Halo. Zo vet, zo cool. Ik weet niet maar het spreekt mij gewoon heel erg aan ๐Ÿ™‚

  3.   
    Jarek's avatar

    Hopen dat ie snel komt !

  4.   
    Donaga's avatar

    Zet ook ff een team op de ontwikkeling van de pc-versie van Fable II ๐Ÿ˜†

  5.   
    N360Gamer's avatar

    fantazy schreef, "Hopen dat ie snel komt !"

    Kwaliteit boven kwantiteit als je het mij vraagt ๐Ÿ˜‰ Eerder hopen dat ie het ding doet waar Fable 2 niet helemaal in sloeg, namelijk deel 1 overtreffen. Deel 2 was retegoed, daar niet van, maar het had als je het mij vraagt net niet genoeg echte fable-sfeer en geen fantastische verhaallijn zoals deel 1 wel had.

  6.   
    The Beaver's avatar

    Ben Benieuwt,

    maar inderdaad wat ”N360Gamer” zei van Fable 2 , deel 1 was 10 keer beter zowel verhaal en gameplay naar Mijn mening.