Yakuza 3 krijgt mogelijk toch een westerse release

Eerder dit jaar leek het er nog sterk op dat er geen westerse release zou komen van Yakuza 3, de bikkelharde vechtgame over de Japanse onderwereld. Een woordvoerder verklaarde dat er momenteel geen plannen zijn om de game in Europa uit te brengen en ook een Amerikaanse release lijkt uitgesloten. De tegenvallende verkoopcijfers van Yakuza 2 leken zeer waarschijnlijk de oorzaak te zijn van het uitblijven van een westerse release van Yakuza 3.

Liefhebbers van de serie kunnen echter hoop houden, want volgens bronnen die veel bij het project betrokken zijn, is men momenteel bezig met het lokaliseren van de game voor de westerse markt. Het is natuurlijk slechts een gerucht zonder enige officiële bevestiging, maar de kans is weer wat groter dat we alsnog kunnen knokken met de Japanse onderwereld.

Yakuza 3 is de eerste game uit de serie die zal verschijnen op een next-gen console. Yakuza 3 is een beat ‘em up game, die zich afspeelt rond 1605 in Japan. Jij speelt Musashi Miyamoto, een wereldberoemde samoerai en tevens maker van vele Japanse katana’s. Daarnaast schreef hij het Book of Five Rings. Naast het actie element bevat de game ook een aantal kenmerken van een adventure game.

Yakuza 3 verscheen in 2008 in Japan, exclusief voor de PlayStation 3.

  1.   
    nanathan's avatar

    ik hoop echt dat die er komt. een goede pot knokken met de jappen is fijn en zeker als je brutaal kan uithalen =D

  2.   
    GameAC's avatar

    Het is een erg goede game, dus laat maar komen