Publieke beta OnLive van start gegaan

De oprichter van het ambitieuze OnLive, Steve Perlman, heeft aangekondigd dat deze bijzondere gaming service klaar is om aan een publieke beta te beginnen. Inmiddels is men begonnen met het versturen van uitnodigingen aan mensen die zich voor de beta hebben geregistreerd. Momenteel is de beta alleen open voor mensen van 18 jaar en ouder uit de Verenigde Staten.

De beta zal vooral uitgevoerd worden om te zien hoe OnLive presteert met verschillende locaties, internetsnelheden, breedbanddiensten, hardware, enzovoort. Mocht de beta succesvol verlopen, dan is het niet ondenkbaar dat men OnLive ook nog op grotere schaal gaat testen.


Via OnLive is het in theorie mogelijk om high-end games te spelen op je televisie of een willekeurige PC, zonder dat je over krachtige hardware hoeft te beschikken. OnLive laat zich verder omschrijven als een cloud computing service, waarbij je via je eigen TV of PC games speelt op een OnLive server. Hierbij maak je gebruik van een speciale OnLive controller en een kleine set-top box.

Het hangt van je internetverbinding af in welke resolutie je kunt gamen via OnLive. Een 1,5 mbps verbinding is nodig voor SD (standard definition) en met een 5 mbps verbdining is het maximale van 720p mogelijk. Met een dergelijke dienst hoef je zelf alleen nog maar over een goede internetverbinding te beschikken en een uitvoerapparaat in de vorm van een televisie of PC. Hiermee zouden we straks in theorie Crysis op een netbook kunnen spelen. Daar komt nog eens bij dat OnLive al diverse grote bedrijven heeft vastgelegd, waaronder Ubisoft, Epic, Take-Two, Electronic Arts, THQ, Codemasters, Eidos, Atari en Warner Bros.

Wanneer OnLive ook daadwerkelijk in de winkels zal komen te liggen, is nog niet bekend.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  En dan moet je zeker ook nog apart gaan betalen voor de games die je wilt spelen? ๐Ÿ™„

 2.   
  Masterchief's avatar

  )GN(-Erik schreef, "En dan moet je zeker ook nog apart gaan betalen voor de games die je wilt spelen? ๐Ÿ™„ "

  Dat was al bekend gemaakt. Je kunt de games in de onlive store huren voor een bepaalde tijd. Hoe dit alles precies in elkaar zit weet ik ook niet, maar volgens mij moet je voor het onlive systeem betalen inclusief een abbonement en de games die je wilt spelen.

  Nu ik het zo bekijk ben ik wel benieuwd. Het idee erachter is inovatief.

 3.   
  ricklen's avatar

  ik vraag me af of het werkt..

 4.   
  Rrm's avatar

  ricklen schreef, "ik vraag me af of het werkt.."

  voor mensen met een maandelijkse limiet: zo goed als niet ๐Ÿ™