David Cage: Heavy Rain eindigt bij het sterven van alle personages

David Cage, schrijver voor Heavy Rain, heeft in een interview laten weten dat wanneer alle speelbare personages die in het spel voorkomen sterven, het spel eindigt. Hij vertelde daarbij wel dat dit pas zal gebeuren in het laatste deel van het spel. David Cage liet weten:

  “When all of the characters die, the story ends – that’s quite a sad ending. There are movies with happy endings and sad endings. In Heavy Rain, it is up to the player to tell his own story and decide what story he wants to tell. This kind of ending cannot happen before the last third of the game, so the experience won’t be too significantly shortened.”

Het lijkt erop dat Heavy Rain echt aan de heftige kant zal zijn. Voor het gehele interview met David Cage, klik hier.

In Heavy Rain staan vier personen centraal: Ethan Mars, Scott Shelby, Madison Paige en Norman Jayden. Je speelt afwisselend met één van hen een missie en elk personage heeft een ander lot, al hebben hun verhaallijnen zeker met elkaar te maken. Verwacht heel veel sfeer, emotionele momenten met de hoofdpersonen en een zeer spannende verhaallijn.

De besturing is misschien even wennen, maar blijkt zeer inuïtief. Lopen doe je door R2 in te drukken, met de linker analoge stick kan je om je heen kijken en dus ook sturen welke kant je op wilt lopen en verder draait de gameplay om heel veel contextgevoelige acties met de rechter analoge stick en overige knoppen. Het openen van een deur, het onderzoeken van sporen op de grond, het bekijken van objecten om je heen… alles is vaak met een kleine beweging met de rechter analoge stick te activeren.

Wil je meer weten over Heavy Rain? Check dan ook eens onze E3-preview!

Heavy Rain verschijnt in 2010 voor de PlayStation 3.

 1.   
  Negaiido's avatar

  edit:
  lol my bad :X
  Tis laat, dat is een excuus he? :O

 2.   
  Ika Q's avatar

  Negaiido schreef, "Dankjewel voor deze spoiler!!!! Sukkels!"

  Hiermee bedoelen ze als je iedereen dood laat gaan dat je game-over bent, daarnaast heb je meerdere keuzes voor goede en slechte eindes. Lees voortaan het artikel goed, Sukkel !.

 3.   
  Mattmerize's avatar

  Bij het lezen van de titel dacht ik ook instinctief dat er een gameplot voor me verpest was, maar toen besefte ik dat het aan jou de keuze is om dat te doen. Dat is best wel een groot iets denk ik. Tuurlijk, in feite is het een hele, héle grote keuzeboom, maar die is zo groot dat je zo goed als zelf het verhaal maakt, en dat is wat men al sinds het begin der tijden wil doen met games.

 4.   
  ChielB's avatar

  Haha, het is inderdaad misschien wat verwarrend en kan lijken op een spoiler. Dat is dus alleen het geval als je er zelf voor zorgt dat alle vier de personages dood gaan, al is het dan vrij logisch dat het ‘game over’ is. 😉

  Cage gaf vooral aan dat je ook de game kunt voltooien met minder dan alle vier de hoofdpersonen.

 5.   
  DaxPg's avatar

  Matthijsjuh schreef, "Bij het lezen van de titel dacht ik ook instinctief dat er een gameplot voor me verpest was, maar toen besefte ik dat het aan jou de keuze is om dat te doen. Dat is best wel een groot iets denk ik. Tuurlijk, in feite is het een hele, héle grote keuzeboom, maar die is zo groot dat je zo goed als zelf het verhaal maakt, en dat is wat men al sinds het begin der tijden wil doen met games. "

  Het is niet per se een keuze die je maakt… Het toffe van dit spel is dat het ook kan liggen aan de keuze die je niét maakt. De game zet je soms voor keuzes die zo snel gemaakt moeten worden. Daarbij is de text aan het “trillen”, omdat het personage gestressed is. Zo kun je wel eens te laat zijn met een keuze en daardoor zou het karakter dood kunnen gaan.

 6.   
  ps3 gek's avatar

  Dit wordt zooo VET!!! Dan krijg je tenminste ook echt een beetje het gevoel dat je niets fout mag doen. Dus dat je niet gewoon opnieuw begint na je dood gaat. En na het uitgespeeld te hebben kun je natuurlijk gewooon nog een keer spelen en dan emt totaal andere keuzes. 😛

 7.   
  )GN(-Erik's avatar

  Oke nu weet ik al hoe het afloopt 🙁 Hoef ik hem niet meer te spelen 😉

 8.   
  Mattmerize's avatar

  DaxPg schreef, "

  ”Matthijsjuh” schreef, "Bij het lezen van de titel dacht ik ook instinctief dat er een gameplot voor me verpest was, maar toen besefte ik dat het aan jou de keuze is om dat te doen. Dat is best wel een groot iets denk ik. Tuurlijk, in feite is het een hele, héle grote keuzeboom, maar die is zo groot dat je zo goed als zelf het verhaal maakt, en dat is wat men al sinds het begin der tijden wil doen met games. "

  Het is niet per se een keuze die je maakt… Het toffe van dit spel is dat het ook kan liggen aan de keuze die je niét maakt. De game zet je soms voor keuzes die zo snel gemaakt moeten worden. Daarbij is de text aan het “trillen”, omdat het personage gestressed is. Zo kun je wel eens te laat zijn met een keuze en daardoor zou het karakter dood kunnen gaan. "

  Niet een keuze maken is ook een keuze maken.