Prijsdaling Xbox 360 een feit

Microsoft heeft ons zojuist het verlossende woord gegeven: er komt zeer spoedig een prijsdaling aan voor de Xbox 360. Vanaf morgen, 28 augustus, zal de prijs van een Xbox 360 Elite met een harde schijf van 120Gb in Europa €50 lager zijn. De nieuwe consumentenadviesprijs wordt zodoende €249,99.

De prijsverlaging van de Xbox 360 Elite spelcomputer valt samen met een herschikking in de strategie voor de Xbox-spelcomputer in Europa, die ervoor moet zorgen dat de Xbox 360 prijspunten in elke markt de beste prijs/kwaliteitverhouding vertegenwoordigen.


De nieuwe prijsstructuur van €249,99 voor de premium Xbox 360 Elite spelcomputer tegenover €199,99 voor de Xbox 360 Arcade spelcomputer biedt een duidelijke keuze, onderscheid en waarde voor zowel het instap- als premiummodel van Xbox 360. De Xbox 360 Pro met een harde schijf van 60Gb zal volgens verwachting gefaseerd verdwijnen uit Europa.

  1.   
    PaNNa's avatar

    Eindelijk is ie er weer de prijsdaling, goed nieuws voor de niet-bezitters en die hem willen.

  2.   
    Djuroen's avatar

    Ze zullen wel moeten als je weet dat je een product fabriceert waarvan meer dan de helft stuk gaat… Ik vind het eigenlijk nog veel te duur… 😕

  3.   
    Maotes's avatar

    Euhm, tegenwoordig gaat de Xbox 360 niet meer zo gauw stuk. En die wel stuk gaan komt gewoon omdat die debielen van een gamers de Xbox in een gesloten kast neerzetten waar dat ding niet kan ventileren, en wtf ik verdedig de Xbox.

  4.   
    Overload14's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Euhm, tegenwoordig gaat de Xbox 360 niet meer zo gauw stuk. En die wel stuk gaan komt gewoon omdat die debielen van een gamers de Xbox in een gesloten kast neerzetten waar dat ding niet kan ventileren, en wtf ik verdedig de Xbox."

    En jij bezit nogtans een Ps3 ! Pampampampaaaaaam *bliksembliksem*

  5.   
    Maotes's avatar

    Ja, ik had ook al zo’n wtf moment op het laatst 😆 maar het is wel waar. De Xbox gaat groot en deels kapot omdat niemand dat ding de ruimte geeft om te koelen en ventileren.

  6.   
    nurie's avatar

    Nitroglycerine schreef, "Ja, ik had ook al zo’n wtf moment op het laatst 😆 maar het is wel waar. De Xbox gaat groot en deels kapot omdat niemand dat ding de ruimte geeft om te koelen en ventileren."

    nu je het zegt (beetje oftopic) waar zit de ventilatie van de ps3 (slim) omdat hij bij mij in een 2kanten open kast zou moeten komen staan

  7.   
    Ken2BE's avatar

    Djuroen schreef, "Ze zullen wel moeten als je weet dat je een product fabriceert waarvan meer dan de helft stuk gaat… Ik vind het eigenlijk nog veel te duur… 😕 "

    Daar is de eerste PS3 fanboy van de dag. 😛
    En als je er niks van weet kun je beter zwijgen.

  8.   
    -Freedom-'s avatar

    ik hoor nu van alle kanten andere dingen. is een 360 nu echt zo kwetsbaar? is speel toch zon 3u per dag in d vakantie is dit dan gevaarlijk? hij ligt gwn plat op de kast zonder dingen er rond.

  9.   
    Maotes's avatar

    nurie schreef, "

    ”Nitroglycerine” schreef, "Ja, ik had ook al zo’n wtf moment op het laatst 😆 maar het is wel waar. De Xbox gaat groot en deels kapot omdat niemand dat ding de ruimte geeft om te koelen en ventileren."

    nu je het zegt (beetje oftopic) waar zit de ventilatie van de ps3 (slim) omdat hij bij mij in een 2kanten open kast zou moeten komen staan"

    Volgens mij is het een beetje een PS2 slim. Maar 3 ventilatiegaatjes aan de achterkant.

    @ Freedom: Zoals ik al zei, de Xbox gaat alleen kapot doordat er niet wordt gefentileerd en al die mensen het in een kast neerzetten en die gast dichthouden. Andere fouten zijn er niet meer, want alleen in oude modellen zitten de programmeringsfouten dat de Xbox crasht.

  10.   
    JVB93's avatar

    En wat met de 222euro editie?

  11.   
    ChielB's avatar

    Ik weet niet op welke uitvoering je doelt, maar nu heb je dus nog de goedkope Arcade en daarboven een Pro en Elite model. Straks heb je gewoon duidelijker onderscheid tussen een goedkoop instapmodel (arcade) en een uitgebreider premium model (Elite).

    Alles wat daar ooit tussen zat wordt nu dus uitgefaseerd en niet meer geproduceerd.

  12.   
    JVB93's avatar

    Damn.
    Ik bedoelde de Xbox360 in mijn plaatselijke verkooppunt voor rond de 222 euro en hij was helemaal ge’Halo’ed. Je kreeg er Halo 3 en Halo Wars bij.

  13.   
    Stephan123's avatar

    Dat is een Pro versie, die wordt dus uitgefaseerd 🙂

  14.   
    JVB93's avatar

    ”Stephan123″ schreef, "Dat is een Pro versie, die wordt dus uitgefaseerd 🙂 "

    Heh, verdomme 😛

  15.   
    jareko4's avatar

    misschien koop ik hem nu dan 😛

  16.   
    Djuroen's avatar

    Ken2BE schreef, "

    ”Djuroen” schreef, "Ze zullen wel moeten als je weet dat je een product fabriceert waarvan meer dan de helft stuk gaat… Ik vind het eigenlijk nog veel te duur… 😕 "

    Daar is de eerste PS3 fanboy van de dag. 😛
    En als je er niks van weet kun je beter zwijgen."

    Ik WEET er dus wel wat van… HAD een Xbox360… Ongeveer een jaartje… met extra koeling en genoeg ventilatie… en NOG stuk… Daar baalde ik dus flink van natuurlijk… Dus ik kan er zeker wel over meepraten… (helaas)… Daarna over gestapt op PS3, en inderdaad zeker geen spijt van. Dus je kunt me een fanboy noemen… maar onterecht… Ik had tenslotte in 1e instantie gekozen voor de xbox… 😕

  17.   
    Stephan123's avatar

    Bij xboxhome bij aankoop Xbox 360 Elite : Gratis HDMI kabel + Resident evil 5

    En de meeste xbox360 consoles gaan kapot omdat mensen hem niet genoeg ruimte/lucht geven 😉

  18.   
    Mattmerize's avatar

    Dat de Pro nu verdwijnt is een goede zet. Zo heb je inderdaad een casual instapmodel en een hardcore ‘elite’model. Als ze de Arcade nou samen met Natal verpakken en het een nieuwe naam geven (de Xbox Move of de 360 Joy of iets dergelijks) heeft Natal ook nog een kans van slagen. Dan heeft Microsoft een nieuwe casual console en een hardcore console die technisch niet verschillen maar qua concept net anders zijn. Deze aanpak lijkt mij het verstandigst voor Microsoft.

  19.   
    Neolite's avatar

    @Djuroen. Wanneer heb jij je xbox360 gekocht dan? De modellen die tegenwoordig verkocht worden zijn net even iets anders dan de eerste versies. En ook al heb je een console van een bepaalde partij, waarom moet je jezelf dan weer als fanboy gedragen. Kunnen we niet gewoon normaal samen leven. Iedere console is tenslotte goed in zijn eigen ding. 😉

  20.   
    LennardF1989's avatar

    Komt er dan ook een witte Elite?

  21.   
    X-doos's avatar

    Neolite schreef, "@Djuroen. Wanneer heb jij je xbox360 gekocht dan? De modellen die tegenwoordig verkocht worden zijn net even iets anders dan de eerste versies. En ook al heb je een console van een bepaalde partij, waarom moet je jezelf dan weer als fanboy gedragen. Kunnen we niet gewoon normaal samen leven. Iedere console is tenslotte goed in zijn eigen ding. 😉 "

    Dat vind ik ook, bovendien heb je op de ene console weer hele vette games die dan niet op de andere komen, zoals Halo en Fable en Gears of War op de 360, en Uncharted en Killzone 2 en LBP op de PS3. Fanboys vind ik een beetje raar. Ze haten andere consoles en vinden hun eigen de allerbeste, maar zoals Neolite eerder zei, iedere console is toch goed in z’n eigen ding? Wii met z’n MotionPlus schijnt goed te werken, de PS3 z’n graphics zijn ongekend en er is gratis internet… Dan valt de Xbox wel een beetje in het niet, mede dankzij de crashes wat inderdaad vaak komt door slechte ventilatie en het betaalde online gamen. Daar staat weer tegenover dat de PS3 duurder is, en de Xbox wat meer naar de casual kant gaat, met z’n avatars en binnenkort ‘games voor de hele familie’ met Natal. Uiteraard zal dat laatste punt minder gewaardeerd worden door de mensen hier, want de meesten zijn hardcore gamers. Maar laat ik het zo neerzetten:

    Casual/Hardcore

    Wii 100%/0% – 360 50%/50% – PS3 0%/100%

    Maar hoewel (bijna) alle Wii games wel casual zijn, zijn er toch wel hardcore gamers die het ook leuk vinden. Wie vindt het nou niet leuk om met z’n vieren tegen elkaar alle mogelijke sporten te doen in Sports Resort, Wii Fit en Wii Sports? Dat allemaal in je eentje doen, dat gaat vervelen. Maar het multiplayer-element is het goede: voor het hele gezin (familie is wat te groot :P)! En met vrienden natuurlijk. Multiplayer gaat niet vervelen, het is elke keer anders. Gaat het toch vervelen, dan ligt het meestal aan je zelf. Na de eerste keer dat je een singleplayer uit hebt gespeeld, is het de tweede keer niet meer zo leuk als de eerste keer (tenzij het zo’n spel is waarbij het verloop van het spel drastisch kan veranderen, dat kan meerdere totaal andere games opleveren, de ene keer ga je de mensen helpen en hun geld en eten geven terwijl je ze de andere keer uit gaat moorden en beroven).

    De Xbox daarentegen is wat fifty-fifty, hoewel het eigenlijk ook wel een beetje 25/75 is, maar rekening houden met de toekomst kan natuurlijk geen kwaad. Dat is een sterk punt van de Xbox, wat van de casual plank en wat van de hardcore plank. Door deze prijsdaling zullen er hoogstwaarschijnlijk meer mensen interesse hebben in de Xbox, waardoor die weer wat beter zal verkopen voor een tijdje. Natal wordt leuk, mits het goed werkt natuurlijk. Motion control heeft toekomst, dat is zeker. Maar hoe lang gaat het nog duren? Natal kan een flop zijn, dat motion van de PS3 kan dat ook. Maar hoe dan ook, vroeg of laat komt er wel een goede motion control. Het kan alleen even duren.

    Tenslotte de PS3. Het is meer een hardcore console, hoewel er natuurlijk wel heel grappige games te verkrijgen zijn op PSN (denk aan Fat Princess, Noby Noby Boy en Ragdoll Kung Fu). Toch is het merendeel van de games hardcore, en dat het een goede hardcore console is, daar is geen twijfel over.

    Conclusie: Jouw opmerking was zeer correct Neolite, ik ben het helemaal met jou eens. Iedere game is goed in zijn eigen ding, net als met mensen. Waar Ronaldinho flopt op de tennisbaan, slaat Federer een ace, maar waar Ronaldinho zijn tricks en techniek vertoont op het voetbalveld slaat Federer geen ace, maar niet meer dan een modderfiguur.

    Sorry voor mijn boekwerk.

  22.   
    delta62's avatar

    amen

  23.   
    -Freedom-'s avatar

    ik ben momenteel in een bezit van een Xbox 360, maar mijn volgende zal toch een playstation zijn. ik heb de 360 gwn gekocht omdat €400 veel is voor een 15-jarige als ik. Ook is online game (live kopen dus) een zuur nadeel. ook nog eens de overhitproblemen die erbij komen (heb je enkel niet met jasper) vind ik niet leuk. Iedere console heeft zijn voor en nadelen, maar wegen niet elk evenveel door. Geef eens een nadeel van ps3?

  24.   
    Mattmerize's avatar

    @x-doos:

    Als je de Wii wilt verdedigen, doe het alsjeblieft dan wel een beetje redelijk. Voor een hardcore gamer is er genoeg te doen met een Wii naast Wii Sports en Wii Fit. De termen ‘casual’ en ‘hardcore’ zijn natuurlijk zo achterhaald als ik weet niet wat, maar voor de gein zal ik even een paar hardcore-titels noemen: Legend of Zelda: Twilight Princess, Metroid Prime 3: Corruption, Super Mario Galaxy, Super Smash Bros. Brawl, Super Paper Mario. Dan heb je ook nog de mogelijkheid om alle Gamecube-spellen op de Wii te spelen en allerlei oude toptitels van de Nintendo 64 of SNES via WiiWare.

    De Wii heeft een aantal titels die leuk zijn om samen te spelen, maar in z’n geheel zijn de Nintendo-platformen de thuisbasis van de singleplayer adventuregames. Overigens is het wel leuk dat Sony en Microsoft met ‘motion control’ komen, maar de Wii heeft motion control al zo goed als geperfectioneerd. Zeker nu met de MotionPlus eraan. Die voorsprong halen Microsoft en Sony nooit meer in, zeker omdat Nintendo ook niet op haar luie gat gaat zitten.

    Dat je vervolgens aangeeft dat zeker 25% van de Xbox 360-bezitters een casual gamer is is al helemaal belachelijk. Wat is er op de 360 wat een 360 aantrekkelijker maakt voor een casual gamer dan een Wii? Niks! Iedere casual gamer koopt daarom een Wii en geen 360. De Xbox 360 is minstens zo hardcore als de Playstation 3, en misschien wel meer. Leuk dat je de poging waagt, maar kijk de volgende keer verder dan je neus lang is.

  25.   
    Neolite's avatar

    @ Matthijsjuh
    Natal werkt compleet anders dan een controller die je in je hand houdt. Dus het vergelijken met de motion controller van de Wii of die van de Ps3 gaat niet helemaal op. Ik zie de controller van de ps3 meer als een concurrent voor de controller van de Wii. En dan beweren dat Nintendo heel ver voorop loopt. Waar heb je die informatie vandaan dan? En hoe kan je dat eigenlijk weten als je nog nooit iets met Natal gedaan hebt. Sony heeft zelf aangegeven dat hun motion controller preciezer is dan die van de Wii, wat je van PR praatjes moet geloven daar gelaten. En Microsoft komt met een apparaat waar meer dan 1 camera in zit. Het detecteert meer dan alleen de beweging die je met je hand maakt, het detecteert veel mee, daardoor zijn de mogelijkheden en toepassingen veel groter.
    @ x-doos
    Het onderbrengen van casual en hardcore in procenten moet je in mijn ogen alleen maar doen als je daar feiten bij hebt, anders blijft het speculatie waar altijd onenigheid over blijft bestaan. 😉

  26.   
    Djuroen's avatar

    Ik gedraag me niet als een fanboy. je ziet t verkeerd denk ik… Ik heb helaas alleen een slechte ervaring met de xbox en een goede (tot nu toe tenminste) met de PS3. Meer zeg ik niet. Xbox heeft z’n charme, net zoals de PS3. Ik vind alleen de xbox z’n geld niet waard… Meer wil ik er niet over kwijt 😉 Als iemand door de prijsverlaging nu een xbox koopt: prima!

  27.   
    Ika Q's avatar

    Ik lees allemaal op het internet, dat er ook wat minder in die pakketen komen. Dus de Elite zal dus geen HDMI kabel of die HD component kabel meer bevatten. En dat is allemaal om de kosten te besparen, persoonlijk hebben we niet echt te maken met een price-cut, maar een bundle-cut. Zelfs is de Arcade ietjes duurder, maar komt geloof ik met 1 game.

  28.   
    Neolite's avatar

    Djuroen schreef, "Ik gedraag me niet als een fanboy. je ziet t verkeerd denk ik… Ik heb helaas alleen een slechte ervaring met de xbox en een goede (tot nu toe tenminste) met de PS3. Meer zeg ik niet. Xbox heeft z’n charme, net zoals de PS3. Ik vind alleen de xbox z’n geld niet waard… Meer wil ik er niet over kwijt 😉 Als iemand door de prijsverlaging nu een xbox koopt: prima! "

    Het is wel heel kort door de bocht om te zeggen ‘Ik vind alleen de xbox z’n geld niet waard.. Meer wil ik er niet over kwijt’ Als je zo’n mening verkondigt is het toch meer als logisch dat je ook zegt waarom dit zo zou zijn. 😉

  29.   
    STRAIGHT FLUSH's avatar

    puur en alleen omdat de playstation 300 euro wordt.
    dit is echt triest, als je dat alleen daarom doet.

    mss ga ik hem wel halen. 8)

  30.   
    Mattmerize's avatar

    Neolite schreef, "@ Matthijsjuh
    Natal werkt compleet anders dan een controller die je in je hand houdt. Dus het vergelijken met de motion controller van de Wii of die van de Ps3 gaat niet helemaal op. Ik zie de controller van de ps3 meer als een concurrent voor de controller van de Wii. En dan beweren dat Nintendo heel ver voorop loopt. Waar heb je die informatie vandaan dan? En hoe kan je dat eigenlijk weten als je nog nooit iets met Natal gedaan hebt. Sony heeft zelf aangegeven dat hun motion controller preciezer is dan die van de Wii, wat je van PR praatjes moet geloven daar gelaten. En Microsoft komt met een apparaat waar meer dan 1 camera in zit. Het detecteert meer dan alleen de beweging die je met je hand maakt, het detecteert veel mee, daardoor zijn de mogelijkheden en toepassingen veel groter.
    @ x-doos
    Het onderbrengen van casual en hardcore in procenten moet je in mijn ogen alleen maar doen als je daar feiten bij hebt, anders blijft het speculatie waar altijd onenigheid over blijft bestaan. 😉 "

    Met de WiiRemote en de Nunchuk als optionele toevoeging daaraan kan je zowel een in concept simpel en vermakelijk spel maken zoals Wii Sports én een gecompliceerder spel waar veel knoppen bij nodig zijn zoals Twilight Princess. Op dat beetje extra precisie zit niemand te wachten. Om maar even een probleem aan te kaarten met Natal en De Dildo: lopen. Je moet voor de camera blijven staan, maar in een wat diepgaander spel zal je waarschijnlijk wel moeten lopen. Vertel mij eens hoe je dat wilt oplossen?

  31.   
    Maffia173's avatar

    gameshark schreef, "puur en alleen omdat de playstation 300 euro wordt.
    dit is echt triest, als je dat alleen daarom doet.

    mss ga ik hem wel halen. 8) "

    Dat denk ik dus ook. En dat is mijn mening, Dus aub niet weer 100 fanboy reacties op dit.

  32.   
    X-doos's avatar

    Matthijsjuh schreef, "Dat je vervolgens aangeeft dat zeker 25% van de Xbox 360-bezitters een casual gamer is is al helemaal belachelijk. Wat is er op de 360 wat een 360 aantrekkelijker maakt voor een casual gamer dan een Wii? Niks! Iedere casual gamer koopt daarom een Wii en geen 360. De Xbox 360 is minstens zo hardcore als de Playstation 3, en misschien wel meer. Leuk dat je de poging waagt, maar kijk de volgende keer verder dan je neus lang is."

    Ik zeg niet dat 25% van de gamers casual is, maar van de games. Oké, het zijn wat grote lijnen, maar je kunt toch niet beweren dat er geen casual games te vinden zijn in de winkels en op LIVE. En inderdaad, de 360 is minder casual dan de Wii, en bovendien duurder, maar casual gamers willen toch casual games spelen? Die vind je het meest op de Wii. Logische keuze dus. Bovendien denken mensen dat ze door Wii Fit enzo ook echt gaan afvallen.

    Dat er wel wat hardcore games zijn klopt wel, maar niet veel. Zoals ik al zei, het zijn grote lijnen, en de meesten zijn casual dus ik had het (nogmaals) in GROTE lijnen zonder heel veel precisie gedaan.

    Matthijsjuh schreef, "Dan heb je ook nog de mogelijkheid om alle Gamecube-spellen op de Wii te spelen en allerlei oude toptitels van de Nintendo 64 of SNES via WiiWare."

    Ik had ’t alleen over de Wii games.

    @delta62: roflol

  33.   
    JonsoN's avatar

    gameshark schreef, "puur en alleen omdat de playstation 300 euro wordt.
    dit is echt triest, als je dat alleen daarom doet.

    mss ga ik hem wel halen. 8) "

    Als je even logisch nadenkt is dit juist heel slim, en typisch een geval van concurreren..:)

  34.   
    Mattmerize's avatar

    @x-doos:

    Op de Wii kan je die spellen spelen. Dan vind ik dat je ze evenwaardig aan een Wii-spel mag rekenen.

  35.   
    nanathan's avatar

    Goed voor diegen die echt een Xbox360 wouden maar het verschil is nog maar 50 euro en dan spaar ik toch liever wat langer om een PS3 te kopen. Ach ja, die heb ik al maar toch goed nieuws voor de consumenten. Als nu de games een wat goedkoper zouden worden dan hoor je niemand meer klagen :p

  36.   
    X-doos's avatar

    nanathan schreef, "Goed voor diegen die echt een Xbox360 wouden maar het verschil is nog maar 50 euro en dan spaar ik toch liever wat langer om een PS3 te kopen. Ach ja, die heb ik al maar toch goed nieuws voor de consumenten. Als nu de games een wat goedkoper zouden worden dan hoor je niemand meer klagen :p"

    De PS3 is voor online gamers dus wel goedkoper, aangezien je op de 360 een gold account moet hebben.