Nieuwe personages onthuld voor Heavy Rain

De Gamescom is eigenlijk al in volle gang en de persconferenties stromen binnen. Sony heeft haar conferentie al gehad en het bedrijf heeft in samenwerking met Quantic Dream twee nieuwe personages onthuld voor haar Heavy Rain.

Eén van de nieuwe karakters is Private Detective Curt Shelby en hij doet onderzoek naar de “Origami-killer”. De tweede persoon is Ethan Mars. Hij is een architect en zijn zoon is verdwenen, tevens is zijn vrouw omgekomen bij een auto-ongeluk. Meer details over de desbetreffende personages zijn niet bekend.


In Heavy Rain staan vier personen centraal: Ethan Mars, Scott Shelby, Madison Paige en Norman Jayden. Je speelt afwisselend met één van hen een missie en elk personage heeft een ander lot, al hebben hun verhaallijnen zeker met elkaar te maken. Verwacht heel veel sfeer, emotionele momenten met de hoofdpersonen en een zeer spannende verhaallijn.

De besturing is misschien even wennen, maar blijkt zeer inuïtief. Lopen doe je door R2 in te drukken, met de linker analoge stick kan je om je heen kijken en dus ook sturen welke kant je op wilt lopen en verder draait de gameplay om heel veel contextgevoelige acties met de rechter analoge stick en overige knoppen. Het openen van een deur, het onderzoeken van sporen op de grond, het bekijken van objecten om je heen… alles is vaak met een kleine beweging met de rechter analoge stick te activeren.

Wil je meer weten over Heavy Rain? Check dan ook eens onze E3-preview!

Heavy Rain verschijnt ergens in 2010 voor de PlayStation 3.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren