Meer dan 100 duizend mensen tekenen LAN-petitie StarCraft II

Eerder dit jaar kwam het voor velen schokkende nieuws naar buiten dat StarCraft II geen ondersteuning voor LAN (lokale multiplayer) krijgt. Ontwikkelaar Blizzard is van mening dat Battle.net over alles beschikt om een mooie community op te bouwen.

Toch hopen veel fans van harte dat er alsnog besloten wordt om LAN-ondersteuning toe te voegen en om deze wens kracht bij te zetten, is men destijds een online petitie gestart. Deze kan je ondertekenen als je Blizzard duidelijk wil maken dat StarCraft II echt LAN nodig heeft.

Inmiddels hebben meer dan honderduizend gamers al de petitie ondertekend. Het blijft echter nog steeds de vraag of Blizzard terug zal komen op de keuze om StarCraft II zonder LAN-ondersteuning uit te brengen.

StarCraft II is het langverwachte vervolg op StarCraft, de real-time strategygame die alweer tien jaar geleden het hele genre op zijn kop zette. Ook dit tweede deel speelt zich weer in de toekomst af en draait om de intergalactische oorlog tussen de Protoss, Terran en Zerg. Uiteraard heeft men alle units van tien jaar geleden niet één-op-één overgezet, maar zijn er een heleboel nieuwe units aan het spel toegevoegd maar is de balans toch behouden, aangezien dit het grote speerpunt van StarCraft was en zal blijven.

StarCraft II: Wings of Liberty zal dit jaar nog verschijnen voor de PC.

  1.   
    Jarek's avatar

    best veel mensen 😀 zal wel een mooi gebaar zijn als ze luisteren naar wat 100.000 mensen willen 😀

  2.   
    Menyz0r's avatar

    Ik wist niet dat er een petitie werd gemaakt ervoor , naja kheb dan nu ook maar “getekent” 100850 mensen nu met mij erbij 😛

  3.   
    Thazero's avatar

    Hehe, ik had hem toen al getekend 🙂

  4.   
    /DareDevil's avatar

    Nogal logisch omdat deze game wordt echt constant verzet. Natuurlijk moet de game goed zijn maar echt veel mensen wachten al veel te lang op Starcraft II en hij wordt nu weer uitgesteld.

  5.   
    Jonah's avatar

    /DareDevil schreef, "Nogal logisch omdat deze game wordt echt constant verzet. Natuurlijk moet de game goed zijn maar echt veel mensen wachten al veel te lang op Starcraft II en hij wordt nu weer uitgesteld."

    Je kunt me erop vertrouwen dat deze petitie niets te maken heeft met de “constante vertragingen”. 😉 Blizzard heeft nooit een officiële releasedatum bekend gemaakt. Er is eerder dit jaar alleen beloofd dat de game nog in 2009 zou verschijnen. In wezen is StarCraft II dus maar één keer uitgesteld.

    De ware reden voor de opstelling van de petitie is simpelweg omdat LAN-ondersteuning eeuwig en altijd een heel groot aspect is geweest van StarCraft en bijvoorbeeld ook Diablo II. Het vervolg op laatstgenoemde game krijgt bijvoorbeeld ook geen LAN-ondersteuning.

    Het is natuurlijk te begrijpen, aangezien Blizzard de piraterij tegen wilt gaan. Battle.net 2.0 speelt hier een grote rol in. Deze willen ze zonder problemen van de grond af krijgen. Bekijk het als volgt: de béta komt eraan en deze zal vier tot zes maanden duren. Dat is op zijn minst gezegd een prachtige tijd en ik ben zeer benieuwd hoe Blizzard ons gaat verrassen. 8)

  6.   
    MarijnPF's avatar

    Vind het een beetje raar hoor dat ze er geen lan in doen,
    ik vind een lan mode juist het leukste aan een strategie spel.

  7.   
    Verbeemen's avatar

    zoveel moeite kan dat toch niet zijn?

  8.   
    SN0WIE's avatar

    Ik heb getekend en het kan echt niet zonder lan.
    Wel blij dat hij is uitgesteld had het geld nog niet bijelkaar 😛

  9.   
    Dotz's avatar

    185616 Signatures Total (tijd: 18:45 uur – 30-09-’09) Ik heb ook gestemd! 😉 Ikzelf zou het niet zo erg vinden als ’t niet zou gebeuren, maar toch reuze jammer voor de liefhebbers!

    (tijdzone: UTC+1 (MET – Middel-Europese Tijd))