Details omtrent multiplayer Wolfenstein duiken op

Wolfenstein zal binnenkort in de winkels verschijnen, maar voor het zover is zijn er nog een aantal details omtrent de multiplayer te melden, die onlangs opdoken.

Met eenvoud voorop zijn er drie multiplayer klassen, te weten de soldaat, de engineer en de hospik. De soldaat is uiteraard de vechtersbaas van de drie, belast met offensie en defensie. De engineer is de enige klasse in de game die alle doelstellingen kan halen. Daarnaast kan hij ladders en statische MG-geweren plaatsen. De hospik als laatste is bedoeld om het hele team levend te houden of terug tot leven te brengen.

Elke klasse heeft unieke krachten, zo kan de soldaat een explosief plaatsen en op afstand opblazen (het zal ook ontploffen wanneer er op geschoten wordt) en kan de engineer munitie naar zijn teamgenoten gooien.

Een ander belangrijke invloed op de multiplayer is het zogeheten Veil-systeem dat de hospik een helende aura geeft, de engineer meer snelheid geeft en de soldaat een Veil-energie explosie laat doen. Je Veil-energie wordt hiervoor gebruikt en als gevolg dien je te wachten tot je energie weer bijgevuld is alvorens je weer aan de slag kan met deze functies.

Naast deze standaard krachten kan elke speler gaandeweg het multiplayergeweld upgrades vrijspelen, zoals een Flak Jacket waardoor je meer schade kan lijden zonder te sterven of een extra granaat die je bij je draagt aan het begin van elk potje. Ook alle wapens kunnen voorzien worden van upgrades zoals een groter magazijn voor de MP-40 of een scope voor de Kar98.

Voor een overzicht van alle multiplayer-details kijk je hier.

Wolfenstein logo

Wolfenstein speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en ook de nazi’s zijn weer van de partij. De nazi’s zijn echter druk bezig met het experimenteren met occulte krachten uit The Shroud, een alternatieve werkelijkheid van de stad waarin alles zich afspeelt. Die stad is één groot geheel, waarbij je nieuwe delen vrij kunt spelen door missies en quests te voltooien. Ook kom je zelf af en toe in de andere dimensie van The Shroud terecht. Gedurende de game word je ook soms bijgestaan door computergestuurde hulptroepen. Hoofdpersoon in Wolfenstein is weer B.J. Blazkowicz en hij beschikt over enkele bovennatuurlijke krachten om het op te nemen tegen de nazi’s.

Wolfenstein zal 21 augustus verschijnen op de PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

  1.   
    JVB93's avatar

    Ik ken dit spel niet eens XD

  2.   
    M@tthijs's avatar

    ”JVB93″ schreef, "Ik ken dit spel niet eens XD"

    Schaam je. De stand-alone Multiplayer game: Enemy Territory is ontzettend goed én wordt nog steeds door duizenden mensen gespeeld…

    👿

  3.   
    Narcist's avatar

    ”Bijltje93″ schreef, "Schaam je. De stand-alone Multiplayer game: Enemy Territory is ontzettend goed én wordt nog steeds door duizenden mensen gespeeld…

    👿 "

    Shit man, de laatste keer dat ik keek werd het voor ongeveer 90% alleen maar door bots gespeeld :/

  4.   
    Sacul's avatar

    Ik heb de beta gespeeld. Maar ik blijf RTCW toch de beste vinden. Dit speelt lang niet zo lekker. ET was ook aardig, maar niet zo goed als RTCW. 🙂 Overigens had ik al een pre-order geplaatst 😳

  5.   
    Overload14's avatar

    ”JVB93″ schreef, "Ik ken dit spel niet eens XD"

    :O SCHAAM JE DIEP ! Wolfenstein is één van de grondleggers van de First person shooters

  6.   
    UberProSure's avatar

    ”JVB93″ schreef, "Ik ken dit spel niet eens XD"

    Haha omfg haha, en jij bent? Een gamer hopelijk anders zoek je hier niks xD, en wie heeft er nou niet gehoord van Wolfenstein haha omg, too funny xD!! 😆

  7.   
    Verbeemen's avatar

    Wolfenstein – Doom en Quake

    zei vormen zowat de basis van de first-person shooter

  8.   
    martijn901's avatar

    UberProSure schreef, "

    ”JVB93″ schreef, "Ik ken dit spel niet eens XD"

    Haha omfg haha, en jij bent? Een gamer hopelijk anders zoek je hier niks xD, en wie heeft er nou niet gehoord van Wolfenstein haha omg, too funny xD!! 😆 "

    zonder wolfestein waren er geen FPS geweest 😉 😉

  9.   
    craz's avatar

    martijn901″]

    ”UberProSure schreef, "[quote=”JVB93″ schreef, ".."

    Haha omfg haha, en jij bent? Een gamer hopelijk anders zoek je hier niks xD, en wie heeft er nou niet gehoord van Wolfenstein haha omg, too funny xD!! 😆 "

    zonder wolfestein waren er geen FPS geweest 😉 😉 [/quote]

    Je kan ook te ver gaan 🙄

  10.   
    M@tthijs's avatar

    The Jedi Master schreef, "

    ”Bijltje93″ schreef, "Schaam je. De stand-alone Multiplayer game: Enemy Territory is ontzettend goed én wordt nog steeds door duizenden mensen gespeeld…

    👿 "

    Shit man, de laatste keer dat ik keek werd het voor ongeveer 90% alleen maar door bots gespeeld :/"

    Klopt (ik weet niet precieze aantallen, maar zou kunnen kloppen), maar dat neemt niet weg dat er nog steeds best wel veel serveractiviteit is, voor een game die al zo’n pakweg 6,5 jaar oud is.
    😆

  11.   
    LennardF1989's avatar

    Nothing beats Medal of Honor Allied Assault! 😛

  12.   
    Stranqer's avatar

    Ik hoop dat ze er wat moois van maken!