Demo Batman: Arkham Asylum verschijnt vrijdag

Gisteren dook het bericht al op dat we deze week meer zouden horen over de demo van Batman: Arkham Asylum en inmiddels heeft Eidos zelfs al duidelijkheid verschaft. Vrijdag aanstaande, 7 augustus, zal de demo verschijnen voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

De demo begint met Batman en commissioner Gordon die The Joker afleveren bij Arkham Asylum. Al snel gaat alles mis en krijgt The Joker de overhand, die ervoor zorgt dat diverse schurken in Arkham Asylum op vrije voeten komen en het opnemen tegen Batman.

De demo biedt een voorproefje van het FreeFlow vechtsysteem, de mogelijkheden om stealth te spelen via het Invisible Predator-principe en diverse opties om Arkham Asylum grondig te onderzoeken als een ware detective. Diverse biografiën van personages zijn in de demo vrij te spelen en ook krijg je een sneak peak te zien van de meest beruchte vijanden waar Batman tegen gaat vechten.


Batman: Arkham Asylum kent een eigen verhaal en heeft zodoende niets te maken met eerder verschenen Batman-films. Paul Dini, de schrijver van vele series omtrent DC personages, heeft geholpen bij het schrijven van het verhaal. In de game gaat het goed mis in de Arkham-gevangenis, waardoor iconische helden als The Joker en The Riddler op vrije voeten komen.

De game draait op de bekende Unreal Engine 3 en wordt gespeeld vanuit een third-person perspectief. De diverse superschurken zullen als boss fights in de game verwerkt worden, waarbij je zowel met je vuisten als met gadgets kunt vechten.

Batman: Arkham Asylum wordt aan het einde van de zomer verwacht op de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

  1.   
    /DareDevil's avatar

    YES!!!

  2.   
    Tringelinge's avatar

    moet de playstation 3 dan nog een week wachten tot de update van donderdag of komt hij echt die vrijdag?

  3.   
    Pimkingetje's avatar

    Komt de demo ook op GN te staan? 😉

  4.   
    ChielB's avatar

    Uiteraard gaan we ons best doen om de PC-demo zo spoedig mogelijk aan te bieden. 🙂

  5.   
    )GN(-Erik's avatar

    nice 😛 eindelijk weer een demo van een goed spel 🙂

  6.   
    Pimkingetje's avatar

    Mooi zo! Dan kan ik niet wachten. 😛

  7.   
    Slayer61's avatar

    Zijn de Systeemeisen al bekendt ?