Gerucht: Assassin’s Creed-delen toch naar 2010?

I Am Alive, Ghost Recon 4, Red Steel 2, Splinter Cell: Conviction. Een handje vol games van Ubisoft die zijn uitgesteld naar begin 2010, maar het schijnt nog gekker te kunnen. In een conferentie werd aan Yves Guillemot, directeur van Ubisoft, gevraagd wat hun line-up van 2010 zou worden. Helaas kwam toen ook de “Assassin’s Creed-licentie” voorbij.

  “We have lots of products that are coming from the brands we own, so you will see lots of followups to the brands that are already established. And we think that you will be able to see also some elements concerning the Assassin’s Creed license.”

Een beetje vaag nog, maar het zou zomaar kunnen dat Assassin’s Creed II of Assassin’s Creed: Bloodlines doorschuiven naar volgend jaar. Wat Guillemot echter precies bedoelde is nog niet duidelijk. Misschien dat hij sprak over een mogelijke nieuwe DS-versie?

In Assassin’s Creed II speel je niet meer met Altaïr. Hoofdpersoon in dit tweede deel is Ezio Auditore da Firenze, een jonge edelman die zijn familie heeft verloren door verraad van andere heersende families. De game speelt zich af in Venetië, gedurende het Renaissance-tijdperk, en verder zijn er veel vernieuwingen ten opzichte van de eerste Assassin’s Creed.

Zo beschikt Ezio over nieuwe wapens en kan hij zwemmen, zodat je niet langer verdrinkt als je in het water terecht komt. Er zijn meer soorten vijanden, zowel sterke tegenstanders die krachtig zijn in close-combat gevechten als slimme vijanden die zelfs schuilplaatsen doorzoeken. Missies zijn van meer variatie voorzien en ook het Toscaanse platteland zorgt voor een interessanter buitengebied. Verder zorgt Leonardo da Vinci als een ouderwetse “Q” voor nieuwe gadgets en leert Machiavelli je nieuwe tactieken.

Lees voor meer informatie over Assassin’s Creed II ook eens onze E3-preview!

Assassin’s Creed II zal 20 november verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3, PC en PlayStation Portable.

 1.   
  Boxer's avatar

  jammer

 2.   
  Rickass93's avatar

  Aangezien dat AC2 rond dezelfde tijd als MW2 uitkomt en ze toch zeer goede verkoopcijfers willen, zou ik het niet zo gek vinden.

 3.   
  Neolite's avatar

  Je kan alleen niet alles gaan uitstellen omdat er een titel is die veel verkoopcijfers gaat halen. Modern Warfare 2 trekt alleen een bepaald soort gamers voor dat genre. Assasins Creed word gewoon een bestseller, wanneer ze hem ook uitbrengen. En hij heeft het over elementen van de Assasins Creed licensie, dat kan heel goed gewoon DLC zijn. 😉

 4.   
  Koen45's avatar

  Meer tijd = Meer verbeteringen.

 5.   
  triggermike's avatar

  kan nu al niet wachten op mijn black edition, heb niet in de 80 euro betaald om uitgesteld te worden 😡

 6.   
  Tadao's avatar

  assassin’s greed..? 😛 maarja, balen voor sommige,maar zie t zo: meer tijd ommet een betere game te maken

 7.   
  Chikin's avatar

  Eazy-E schreef, "Meer tijd = Meer verbeteringen."

  Dat is waar…

 8.   
  PaNNa's avatar

  Jammer, was wel het laatste dat ik had verwacht.

 9.   
  craz's avatar

  Ik denk dat het gewoon om een ds versie gaat.:wink: Eigenlijk boeit deze spel mij toch niet dus van mij mogen ze hem verplaatsen 😛

 10.   
  baaser88's avatar

  beter zo eind van t jaar komen er te veel spellen uit ik heb daar allemaal geen geld voor