Mogelijk geen God of War III in Australië

Het einde van het gezever over gewelddadige games is nog lang niet in zicht. Ontwikkelaars die aan God of War III werken, een PlayStation 3 exclusive, vrezen namelijk dat Kratos niet naar Australië zal reizen. Dit komt door het grafische geweld in de game en het land van de kangoeroes kent strenge regels voor gewelddadige media.

De hoogste rating in Australië is 15+ en als een spel daar niet aan voldoet, zal deze ook niet uitgebracht worden. Dit tot grote vrees van developers, maar ook zeker van consumenten.

    “There is (concern). We try to push the boundaries a little bit. (But) we’ve had meetings and discussions and internally we all have a good gauge on what’s ‘too far’.”

Art director voor God of War III, Sean Cunningham, meldt dat het ontwikkelteam bezorgd is over het feit dat ‘hun’ game een ban zou kunnen krijgen in Australië. Binnen het team wordt overleg gepleegd om te kijken waar God of War III te ver gaat en wat ze mogelijk kan aanpassen om de game daar toch uit te kunnen brengen.


God of War III is het nieuwste avontuur van Kratos en tevens het eerste deel uit de serie dat de stap zet naar ‘next-gen’. In dit derde deel gaat Kratos opnieuw op zoek naar de mensen die hem verraden hebben. De Blades of Chaos zijn uiteraard weer van de partij, waarmee je binnen no time de wreedste combo’s uit de kast trekt. Het moge geen verrassing heten dat het upgradesysteem wederom aanwezig is. De nodige magische krachten, wapens, combo’s; allemaal zijn ze weer te upgraden. Daarbij krijgt Kratos ook nieuwe wapens, zoals twee ijzeren leeuwenkoppen die dienst doen als bokshandschoenen. En verwacht natuurlijk veel gore, bloed, uiteengescheurde vijanden, Griekse mythologie en vooral: actie!

Lees voor meer informatie over God of War III onze Fast Forward!

God of War III verschijnt exclusief voor de PlayStation 3 en zal maart 2010 in de winkels liggen.

  1.   
    mazterman's avatar

    de mensen daar leven ver van elkaar niet allen dan maaar toch, gaan dood door spinnen slangen en andere troep maar neej het spelletje is het probleem … yeah right ..

    gekke mensen daarzo

  2.   
    )GN(-Erik's avatar

    Wat maakt dat voor ons eigenlijk uit als die daar niet uit komt? Helemaal niks! 🙄

  3.   
    Daniel Z's avatar

    @)GN(-Erik. Het is wel belangrijk voor de verkopen die Sony wil maken. Zowel voor de PlayStation 3 zelf als God of War III.

  4.   
    PaNNa's avatar

    Ik begrijp nog steeds niet waarom Australië daar zo’n scene over maakt.

  5.   
    Maffia173's avatar

    Welk land is eigenlijk erger?
    Duitsland of Australie?

  6.   
    rocksteen's avatar

    beide zijn erg 🙄

  7.   
    DutchGamer-W-'s avatar

    Ik voel met de fans mee 😥 stelletje zeikerds! 😡

    ”Maffia173″ schreef, "Welk land is eigenlijk erger?
    Duitsland of Australie?"

    Duitsland want die gaan te ver vind ik 👿

  8.   
    Gulzt's avatar

    @GN-Erik niet in de directe zin nee, maar reken maar dat dit soort (domme) beslissingen hun invloed kunnen hebben voor ons. Om een paar scenario’s te noemen:

    In Nederland wordt een groep scholieren dood geschoten, gevolg: Nederland kopieert maatregelen van Duitsland ….
    Een minder erg scenario is dat de developers er vooraf rekening mee gaan houden. Dus om geen aangepaste versies te hoeven maken (bijvoorbeeld als er minder budget is) komen er softere games..

    Daarbij gaat het hier om gedupeerde gamers als gevolg van belachelijke wetgeving. We mogen blij zijn dat het ons (nu) niet overkomt, maar het is erg zuur voor de mede-gamer daar..

  9.   
    mastertje's avatar

    Haha, als ze de ontwikkelaars willen zoeken waar het te geweldadig is, kunnen ze gelijk al stoppen volgens mij.:P
    Echt bruut gewoon hoe hij een kop eraf trekt 😮

  10.   
    ExtremeDotCom's avatar

    Spijtig voor de fans van GoW 🙁

  11.   
    Mattmerize's avatar

    Oeh, hier gaan we Yahtzee over horen, mocht dit inderdaad gebeuren. (Yahtzee is de schrijver van Zero Punctuation, mocht je zo’n grote kluizenaar zijn dat je hem niet kent.)

  12.   
    Daniel Z's avatar

    Matthijsjuh schreef, "Oeh, hier gaan we Yahtzee over horen, mocht dit inderdaad gebeuren. (Yahtzee is de schrijver van Zero Punctuation, mocht je zo’n grote kluizenaar zijn dat je hem niet kent.)"

    Oeh, dat zou wel geniaal zijn. Die man is echt briljant 8)

  13.   
    Overload14's avatar

    mazterman schreef, "de mensen daar leven ver van elkaar niet allen dan maaar toch, gaan dood door spinnen slangen en andere troep maar neej het spelletje is het probleem … yeah right ..

    gekke mensen daarzo"

    Je hebt daar een punt :D:P die schorpioenspinnen ( ja dit is een dier xD ) make veel doden en dan steken ze de schuld op games

  14.   
    Rijstekorrel's avatar

    paljas schreef, "Spijtig voor de fans van GoW 🙁 "

    idd hopelijk vinden ze er wat op zodat ze hem voor Australië kunnen aanpassen dat als nog uit kan

  15.   
    zombieater's avatar

    Glukkig woon ik niet in Australie, LOL :p