Ontwikkelaar Tekken 6: Vrijspelen van personages is achterhaald

Volgens Katsuhiro Harada, die leiding geeft aan het ontwikkelteam van Tekken 6, is het vrijspelen van personages in vechtgames volledig achterhaald. Tijdens een evenement van Namco Bandai gaf Harada aan dat vrij te spelen personages nog afkomstig zijn uit de tijd dat zulke spellen vooral op arcademachines werden gespeeld. Deze opzet was vooral toegevoegd om de levensduur van de game te verlengen en te zorgen dat mensen nog wat meer munten in de machine zouden gooien. Hij verklaarde:

    “Why we locked the characters originally was that in the arcades, it was kind of to extend the life of the game by gradually unlocking characters. And also with the home versions as well, because you can rent games or whatever, it was to protect us against that.

    That’s kind of outdated now though, especially with online play. If we were to have locked characters it would irritate a lot of people, to be playing against others online and to not have all the characters available. So I think it’s no longer useful.”

In Tekken 6 zullen alle 40 speelbare personages direct vanaf het begin beschikbaar zijn.

Tekken 6 is alweer het zesde deel in deze gerenommeerde vechtserie en de tweede Tekken-game die speelbaar zal zijn op de PlayStation 3. In dit zesde deel keren weer al je favoriete vechtersbazen terug naar je console om weer even een hard potje te knokken. Verwacht daarnaast ook nog een hele serie nieuwe personages en natuurlijk een trits nieuwe arena’s en moves. Daarnaast kun je met Tekken 6 ook online vechten tot je erbij neervalt.

Wil je meer te weten komen over Tekken 6? Check dan onze Fast Forward.

Tekken 6 verschijnt in de herfst omstreeks 27 okbtober voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PlayStation Portable.

  1.   
    craz's avatar

    Heel wat beter en een hele goede zet 🙂

  2.   
    Ika Q's avatar

    Dat was juist het leuke van Tekken, gewoon lekker langzaam met characters spelen en tegelijkertijd nog meer characters verdienen. Hopelijk stoppen ze genoeg rewards in Tekken 6.

  3.   
    Mattmerize's avatar

    Het is juist een hele goede manier om de speler te belonen voor hard werken. Als je door anderen vernederd wordt omdat die ene die je nog niet hebt geünlockt veel beter is, is dat de schuld van de game zelf, want die moet ervoor zorgen dat alle personages gebalanceerd/in evenwicht zijn.

  4.   
    )GN(-Erik's avatar

    Vroeger vond ik dat ook heel irritant dat je sommige characters eerst moest vrijspelen, maar gelukkig is dat nu niet meer zo 🙂

  5.   
    /DareDevil's avatar

    Gaat de uitdaging dan niet een beetje weg:P

  6.   
    GameAC's avatar

    Yes Sir, good move!

  7.   
    Chikin's avatar

    Slim gedaan, Ah ik wil online spelen onwijs leuk 😀 Vooral mensen die een mircrofoon hebben kan je ze horen schreeuwen XD

  8.   
    Rickass93's avatar

    Dat vond ik altijd juist vet. Ik speelde die game helemaal plat om die characters te krijgen en daar gelijk beter mee te worden. Jammer dat ze het eruit hebben gehaald.

  9.   
    mazterman's avatar

    ”Rickass93″ schreef, "Dat vond ik altijd juist vet. Ik speelde die game helemaal plat om die characters te krijgen en daar gelijk beter mee te worden. Jammer dat ze het eruit hebben gehaald."

    dan kun je dit nog doen alleen je kunt overslaan welke je ver0t vind

  10.   
    PaNNa's avatar

    Dit vind ik jammer. Story of Arcade mode uitspelen was zowat het enige doel om characters vrij te spelen.

  11.   
    toqeer's avatar

    komt tekken 6 naar ds???