Geen publieke beta voor Battlefield 1943, wel een trial versie

EA DICE producer Gordon Van Dyke heeft laten weten dat er geen publieke beta zal komen van Battlefield 1943. Om spelers toch wat tegemoet te komen zal men wel een trial versie uitbrengen. Van Dyke verklaarde:

    “No beta, but we have a trial version that lets you confirm what you already thought – that this game is the best USD 15 I will ever spend!”.

Battlefield 1943 doet de tijden van Battlefield 1942 herleven, maar nu met de krachtige FrostBite engine van Battlefield Bad Company. Daarnaast bevat Battlefield 1943 drie classes en mappen, zodat het een toegankelijke game wordt. Een vierde map, Coral Sea, wordt vrijgespeeld nadat alle spelers van de game op Xbox Live en het PlayStation Network gezamenlijk 43 miljoen kills hebben bereikt. Volgens van Dyke zal dit ongeveer twee weken duren.

Battlefield 1943 is een pure multiplayer game die alleen online te halen is via de PC, Xbox LIVE en de PlayStation Store. De game is te zien als een opwarmertje voor Bad Company 2. In Battlefield 1943 gaan we terug naar de Tweede Wereldoorlog, waarbij we multiplayer-actie voor 24 spelers krijgen in klassieke, tropische locaties: Wake Island, Guadalcanal, Iwo Jima en de vrij te spelen map Coral Sea. Naast gevechten op de grond biedt Battlefield 1943 ook heftige dog fights in de lucht en actie over zee.

Battlefield 1943 verschijnt naar verwachting eind juli voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Een PC-versie wordt medio september verwacht.

  1.   
    PixelShooter's avatar

    Spijtig dat hij nu in de vakantie ook niet onmiddellijk voor de PC komt… 😡

    Maar goed, geen beta, maar wel een trial versie. Right, en wat is het verschil tussen een (publieke) beta, een trial en een demo? Niets dus, buiten dat de ene wat minder stabiel is dan de andere 🙄

  2.   
    ChielB's avatar

    Een beta is meestal ruime tijd voor de release te spelen, op een vroege build die inderdaad soms minder stabiel is. Het heeft er vooral mee te maken dat veel mensen zo snel mogelijk de game willen spelen en eigenlijk op een beta hoopten. Nu moet iedereen dus sowieso op de release wachten om de game te kopen of een trial versie te spelen.

  3.   
    PixelShooter's avatar

    En wat gaat er dan specifiek in die trial zitten? Dan kunnen ze de term ‘demo’ toch ook gebruiken?

  4.   
    Bello 2185's avatar

    Trial is toch meestal met tijdlimiet en demo niet?

  5.   
    nurie's avatar

    komt coral sea ook voor de PC? en ik denkt niet dat de trail voor PC uitkomt omdat die weer binnen de korste keren is gehacked.