”Nintendo moet franchises op alle platformen uitbrengen”

Ian Livingstone, president van Eidos, heeft een gouden tip voor Nintendo: breng je eigen franchises uit op alle platformen en niet alleen je eigen Nintendo-platformen. Volgens Livingstone mist anders een generatie van jonge mensen diverse Nintendo-franchises.

Natuurlijk is het niet alleen een goede zet om meer mensen te bereiken. Dit zou ook resulteren in een sterkere positie voor de eigen franchises van Nintendo, wat ook weer een positief effect kan hebben op de Nintendo-platformen. Het exclusief houden van diverse franchises is dus volgens Livingstone niet de beste tactiek voor Nintendo.

Gaan we straks een reeks Mario-games en Zelda verwelkomen op de PlayStation en Xbox? Of moet Nintendo de grote franchises nog steeds exclusief voor de eigen platformen houden?

  1.   
    ShadyXL's avatar

    Ik zie mezelf niet Zelda spelen op een Xbox of Playstation 😛 Weet niet waarom.

  2.   
    Retro-Nerd's avatar

    Zelda & Mario horen op de consoles van Nintendo te blijven. Ik zie me zelf ook niet Mario spelen op me Playstation 3 🙄 Kijk wat voor troep ze nu uitbrengen van Sonic games nu Sega geen eigen console meer heeft.

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    Lijkt me extreem onlogisch voor Nintendo om te doen, tenzij ze hun eigen console- en handheldmarkt de kop om willen draaien. Consoles/handhelds van Nintendo moeten het altijd al hebben van de first-party-games. Als we nu ook Mario op andere platformen gaan zien, is er voor velen nog minder reden om bijv. een Wii U te kopen.

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Moeten ze juist niet doen dan hebben mensen helemaal geen reden meer nodig om een nintendo console te kopen, dan koop je gewoon een playstation of xbox en kan je ook nintendo spellen spelen.

  5.   
    soldierarjan's avatar

    Met dit idee zouden ze hun eigen consoles kapot maken.
    Dit is een goed idee als nintendo uit de console markt zou stappen en dan verder alleen maar games gaan maken, maar dat zie ik niet gebeuren.

  6.   
    markvr6's avatar

    Als ze bepaalde games op andere platformen uitbrengen en zelf ook nog wat exclusives houden zie ik er wel iets in zitten persoonlijk.
    als ze alles uitbrengen op andere is het gewoon einde nintendo

  7.   
    matdriks's avatar

    Het moet exclusief blijven, anders zou ik nooit een wii u kopen

  8.   
    SonyBoy's avatar

    Jezus wat een slechte tip is dat zeg!

    Hoe trap je je console in 1 stap de grond in?

  9.   
    Sympharion's avatar

    Zegt de man achter de studio die niet eens hun eigen franchises op alle consoles uitbrengt. Ik denk dat Eidos eerst hun games op alle consoles (ook op Nintendo-platformen) uit moeten brengen voordat ze kunnen oordelen.

  10.   
    DGonlag2's avatar

    Naar mijn mening(!!!) is Nintendo toch de verkeerde kant op gegaan qua keuzes van console(hardware). Ik zou inderdaad graag Mario, Zelda e.d. spelen, maar om alleen voor die spellen bijvoorbeeld een WiiU te kopen gaat me iets te ver.

    Door hun games op alle consoles uit te brengen maken ze inderdaad hun eigen console kapot. In dat opzicht is he een slecht idee. Aan de andere kant maakt Nintendo zichzelf ook kapot met acties als de WiiU.

    Misschien levert het juist wel veel meer geld op wanneer zee Mario, Zelda, Pokémon, Pickmin en weet ik wat nog allemaal op de PS4 & XboxOne uitbrengen.
    Als de verkopen van de WiiU zo laag blijven is dat misschien wel een optie voor Nintendo.

    Het is jammer om hun consoles te zien verdwijnen. Ook krijgen ze op die manier minder geld binnen. Maar zouden ze het dan financieel echt slechter krijgen? Ik denk namelijk dat er een hele grote doelgroep is die Mario e.d. zouden kopen, maar niet die Nintendo console alleen daarvoor willen aanschaffen.

  11.   
    Sympharion's avatar

    ”DGonlag2″ schreef, "Naar mijn mening(!!!) is Nintendo toch de verkeerde kant op gegaan qua keuzes van console(hardware). Ik zou inderdaad graag Mario, Zelda e.d. spelen, maar om alleen voor die spellen bijvoorbeeld een WiiU te kopen gaat me iets te ver.
    Door hun games op alle consoles uit te brengen maken ze inderdaad hun eigen console kapot. In dat opzicht is he een slecht idee. Aan de andere kant maakt Nintendo zichzelf ook kapot met acties als de WiiU.
    Misschien levert het juist wel veel meer geld op wanneer zee Mario, Zelda, Pokémon, Pickmin en weet ik wat nog allemaal op de PS4 & XboxOne uitbrengen.
    Als de verkopen van de WiiU zo laag blijven is dat misschien wel een optie voor Nintendo.
    Het is jammer om hun consoles te zien verdwijnen. Ook krijgen ze op die manier minder geld binnen. Maar zouden ze het dan financieel echt slechter krijgen? Ik denk namelijk dat er een hele grote doelgroep is die Mario e.d. zouden kopen, maar niet die Nintendo console alleen daarvoor willen aanschaffen. "

    Nintendo gaat zich nog wel redden met de Wii U. De Nintendo 3DS had ook een moeilijk begin maar d.m.v. een prijsdaling i.c.m. het uitbrengen van top-games (3D Mario, Zelda remake en Mario Kart) is het de snelstverkopende handheld allertijden geworden. Als Nintendo een Zelda, Mario, Metroid en Mario Kart zal uitbrengen zal de Wii U ook wel gaan verkopen. Nintendo staat bekend om succesvolle consoles, en die consoles konden nooit zo succesvol zijn zonder de sterke exclusieve IP’s van Nintendo.