High Voltage Software: Geen plannen om Quantum 3 Engine te delen

Eric Nofsinger, hoofd van ontwikkelaar High Voltage Software, heeft in een interview laten weten dat er op dit moment geen plannen zijn om hun Quantum 3 Engine, welke onder andere gebruikt wordt in de futuristische shooter The Conduit, te delen. Hofsinger verklaart dan ook dat het bedrijf zich voor nu wil focussen op het maken van goede games en dat in de toekomst het delen van hun engine wel een mogelijkheid is. Wellicht dus goed nieuws voor andere derde partijen die het maximale uit de Nintendo Wii willen halen.

    “It’s something that we’ve been approached a lot on and right now we’re focused on trying to be a really high quality developer. We’re really not set up to sell or support engines. We’re just trying to make great games. I wouldn’t rule it out entirely, but not now. It is one of those things — after you get approached a lot about it you start going ‘Well, maybe we’re leaving a lot of money on the table here.’”


The Conduit is een wat volwassener game voor de Wii dan we gewend zijn, die zich afspeelt in een futuristische omgeving. Hierin speel je een agent die probeert uit te vinden wat er echt is gebeurd na een aanval van aliens op Washington. De besturing is, net zoals bij games voor de Wii zoals Metroid Prime 3 en Medal of Honour 2, aan te passen naar de wensen van de gebruiker. Deze twee games zijn een grote inspiratiebron voor de game The Conduit, dus dat belooft wat! Verder maakt de game gebruik van de Quantum 3 engine, die is ontworpen om de grafische mogelijkheden van de Wii optimaal te benutten. Het spel bevat een online multiplayer mode waarin plaats is voor maximaal 12 mensen. In deze online multiplayer is het ook mogelijk om de WiiSpeak te gebruiken.

The Conduit zal op 26 juni verschijnen voor de Nintendo Wii. Wil je meer weten over deze futuristische Wii-game? Check dan onze Fast Forward.

  1.   
    ckerigon's avatar

    NICE 😆