Windows 7 verschijnt op 22 oktober


Het is tijd om weer een datum te prikken in die agenda’s, want Microsoft heeft bevestigd dat Windows 7 zal verschijnen op 22 oktober. Dit nieuwe besturingssysteem komt zoals te verwachten in de vorm van een 32-bit en een 64-bit editie. Daarnaast krijgen we te maken met de volgende uitvoeringen van Windows 7: Starter Edition, Home Basic, Home Premium, Bussiness, Enterprise en Ultimate, welke allemaal hun eigen kenmerken zullen bevatten.

Mocht je nou nog twijfelen over de aanschaf van dit stukje techniek, dan is het altijd nog mogelijk om de Windows 7 Release Candidate (Build 7100) te downloaden. Dit is een testversie van het besturingssysteem en is absoluut het proberen waard. Het betreft de Ultimate-versie en is hier te downloaden

Over een einddatum hoef je geen zorgen te maken, want de Release Candidate is geldig tot 1 juni 2010. Vanaf 1 maart 2010 sluit het systeem om de twee uur automatisch af om de gebruiker eraan te herinneren een volledige versie van Windows 7 te installeren.

Zie hier nog de minimale systeemeisen benodigd om Windows 7 te kunnen draaien:

    โ€ข CPU: 1 GHz or faster 32-bit (x86) or 64-bit (x64) processor
    โ€ข RAM: 1 GB RAM (32-bit) / 2 GB RAM (64-bit)
    โ€ข Hard drive: 16 GB available disk space (32-bit) / 20 GB (64-bit)
    โ€ข Graphics card: DirectX 9 graphics processor with WDDM 1.0 or higher driver
  1.   
    nuclearnemo's avatar

    Heb hem al uitgeprobeerd (retail versie van microsoft zelf:P) bevalt me tot nu toe prima…is alleen ff wennen aan de taakbalk….dat je alleen van die icoontjes hebt en dat dezelfde programma’s bij elkaar gezet worden…..Maar verder is dit veel beter dan vista:P

  2.   
    Jonah's avatar

    nuclearnemo schreef, "Heb hem al uitgeprobeerd (retail versie van microsoft zelf:P) bevalt me tot nu toe prima…is alleen ff wennen aan de taakbalk….dat je alleen van die icoontjes hebt en dat dezelfde programma’s bij elkaar gezet worden…..Maar verder is dit veel beter dan vista:P"

    Ik heb de taakbalk daarom ook veranderd naar de Vista-taakbalk. Dat is gelukkig een mogelijkheid. Verder ben ik er inderdaad ook zeer over te spreken.

  3.   
    Mv-Highway's avatar

    AAH Vet!

    Dat is nog eerder in 2009 dan ik had gedacht.
    Het is rond mijn verjaardag, en een nieuwe computer met windows 7 komt eraan!

  4.   
    DutchFreeze's avatar

    Ja, ik gebruik zelf de rc ook al een tijdje en het werkt echt lekker.
    Het was even wennen, maar nu vind ik het echt veel handiger dan vista ๐Ÿ˜‰

  5.   
    Rickass93's avatar

    Stel, ik probeer hem uit en vindt het niets/heb geen geld voor volledige versie. Kan ik dan terugschakelen naar Vista? Het stond er al op toen ik mijn pc kocht, dus was startklaar.

  6.   
    MauriceV's avatar

    Kan je het ook gewoon weer verwijderen ?

  7.   
    Jonah's avatar

    Het is inderdaad mogelijk om de Release Candidate te installeren naast je huidige besturingssysteem, zodat je in staat bent om deze te allen tijde te verwijderen.

  8.   
    oke's avatar

    deze ga ik sowieso ff instaleren op mijn pc zodra die uit is heb de testversie al geprobeerd en beviel me goed!

  9.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik had het al gelezen ik heb hem ook zeker dan :D, ik draai al een paar beta’s en nu de rc sinds die uit is en hij werkt echt beter als vista ๐Ÿ˜€

  10.   
    MauriceV's avatar

    ik kan niet terug naar xp, hoe kan dit

  11.   
    Xanem's avatar

    Geef eens wat meer info dan “ik kan niet terug”.

  12.   
    Jonah's avatar

    Xillion schreef, "ik kan niet terug naar xp, hoe kan dit"

    Iets meer informatie is inderdaad welkom. ๐Ÿ˜‰

  13.   
    NLkevvNL's avatar

    k hoef em nieXD

  14.   
    7lotus94's avatar

    Xillion schreef, "ik kan niet terug naar xp, hoe kan dit"

    Waarschijnlijk start hij automatisch Windows 7 op?

    Probeer anders is als hij opstart op f12 (verschilt nog wel eens) te drukken, zodat je dat lijstje krijgt waar o.a. ook je veilige modus gedoe staat. Staat daar Windows XP bij? Hij start het op in het alfabeth geloof ik… ๐Ÿ˜‰

  15.   
    Xanem's avatar

    Over het algemeen krijg je tijdens de boot altijd al je besturingssystemen. Wat ik vermoed wat gebeurd is is dat Xillion zijn/haar XP overschreven heeft, omdat gezegd was dat je terug kon. Er was niet bij gezegd dat downgraden niet mogelijk was maar dat je of moet dual booten of je XP schoon installeren.