Pokemon Platinum pakt eerste plaats in Nederlandse verkoopcharts

De Nederlandse verkoopcharts van week tweeëntwintig zijn binnen. Dit keer staat Wii Fit in de top tien niet op plaats één, want Pokemon Platinum voor de Nintendo DS is het best verkochte spel van deze week.

Ook staan er twee nieuwe games in de top tien. De eerste nieuweling is UFC 2009: Undisputed, want de PlayStation 3-versie van dit spel staat op plaats drie en de Xbox 360-versie staat op plaats zes. Guitar Hero: Metallica is ook een nieuweling en de Xbox 360-versie is in de top tien op plek acht binnen gekomen.

Hieronder is de algemene top tien van de best verkochte games te zien:

    1. Pokemon Platinum (Nintendo DS)
    2. Wii Fit (Nintendo Wii)
    3. UFC 2009: Undisputed (PlayStation 3)
    4. EA Sports Active (Nintendo Wii)
    5. Mario Kart (Nintendo Wii)
    6. UFC 2009: Undisputed (Xbox 360)
    7. Sports Island (Nintendo Wii)
    8. Guitar Hero: Metallica (Xbox 360)
    9. Professor Layton (Nintendo DS)
    10. Rhythm Paradise (Nintendo DS
  1.   
    Menyz0r's avatar

    god, die pokemon games blijven altijd goed verkopen , persoonlijk vind ik ze een beetje allemaal op elkaar lijken en hoeveel pokemons zijn er wel nu niet ? 1000 ? 😕

  2.   
    Chikin's avatar

    Menyz0r schreef, "god, die pokemon games blijven altijd goed verkopen , persoonlijk vind ik ze een beetje allemaal op elkaar lijken en hoeveel pokemons zijn er wel nu niet ? 1000 ? 😕 "

    Meer zelfs..

  3.   
    nurie's avatar

    EINDELIJK WII FIT IS VERSLAGEN, NU IS HET TIJD VOOR HARDCORE GAMES OM DE SHIT WEER TE OVERRULEN. ow wacht pokemon staat nu eerste…

  4.   
    delta62's avatar

    Wii fit is idd verslagen:o

  5.   
    Serg1337's avatar

    6 woorden: OMG WTF!!! 😕

  6.   
    Mattmerize's avatar

    Awesome. Pokémon gun ik het nog, want dat zijn nog gave games. Persoonlijk ben ik niet zo’n fan van Wii Fit, dus dit is een mooie dag. Nog steeds beheerst Nintendo de verkoopcharts, maar dat is niet erg.

  7.   
    Alfa Warrior's avatar

    ”Serg1337″ schreef, "6 woorden: OMG WTF!!! 😕 "

    9 woorden: OMGWTFBBQ!

    Tuurlijk dat pokemon eerste staat ik bedoel maar kan er iemand wat leukers verzinnen??

  8.   
    Spam-Fischer's avatar

    WAAROM ALTIJD AL DIE KINDERACHTIGE GAMES OP 1 😥 😥 😥 😥 😥

  9.   
    valdood's avatar

    Eindelijk Wii Fit niet op de 1e plaats

  10.   
    Serg1337's avatar

    Alfa_Warrior schreef, "

    ”Serg1337″ schreef, "6 woorden: OMG WTF!!! 😕 "

    9 woorden: OMGWTFBBQ!

    Tuurlijk dat pokemon eerste staat ik bedoel maar kan er iemand wat leukers verzinnen??"

    aan die 9 woorden dacht ik ook, maar zo erg is het ook weer niet, want Wii Fit is verslagen! 😛 maar why the hell moet pokémon opeens eerste zijn?!?! 🙁 ja leuk, veel mensen spelen het… maar er bestaan ook andere games! 😮

  11.   
    R1chardTM's avatar

    De Wii en de DS zijn gewoon vaker dan de Xbox 360 en PlayStation 3 verkocht en verkopen daarom ook meer games. Ik ga eens kijken hoe ik volgende week op een mooie manier alle charts op een rijtje kan zetten. Daar hebben jullie wat meer aan, want de top tien is toch best vertekend.

    PS: Als iemand een link heeft naar de Belgische charts neem even contact met me op. Dit is mogelijk via de PM of [email protected].

  12.   
    Wesseltje1's avatar

    Coolchikin schreef, "

    ”Menyz0r” schreef, "god, die pokemon games blijven altijd goed verkopen , persoonlijk vind ik ze een beetje allemaal op elkaar lijken en hoeveel pokemons zijn er wel nu niet ? 1000 ? 😕 "

    Meer zelfs.."

    http://news.gotgame.com/wp-content/uploads/2008/07/493-pokemon1.png

  13.   
    )GN(-Erik's avatar

    Coolchikin schreef, "

    ”Menyz0r” schreef, "god, die pokemon games blijven altijd goed verkopen , persoonlijk vind ik ze een beetje allemaal op elkaar lijken en hoeveel pokemons zijn er wel nu niet ? 1000 ? 😕 "

    Meer zelfs.."

    Er zijn nu ongeveer 500 verschillende pokemon 😀

    http://www.pokemondb.co.uk/gallery 😉

  14.   
    Tha Destiny's avatar

    Luv Pokemon bitches =)

  15.   
    martijn901's avatar

    nurie schreef, "EINDELIJK WII FIT IS VERSLAGEN, NU IS HET TIJD VOOR HARDCORE GAMES OM DE SHIT WEER TE OVERRULEN. ow wacht pokemon staat nu eerste…"

    mee eens
    🙄 🙄 🙄 🙄

  16.   
    michael88's avatar

    omfg wat n vette games 😕 niet dus 😮 ik snap egt niet wat er zo leuk is aan de wii. al die onzin en na 1 uur ben je r op uitgekeken. hardcore games zijn beter 😡

  17.   
    Tha Destiny's avatar

    Met dank aan Matthijsjuh

    Natuurlijk vinden wij die top 10 niks. Wij zijn de ‘hardcore gamers’. Die games zijn niet bedoeld voor onze doelgroep. Het is alleen dat de doelgroep die Mario Kart en Wii Fit spelen zo gigantisch veel groter is dan die van ons, dat die games in de top 10 staan. Dat ze niet voor jou bedoeld zijn maakt ze nog geen slechte games.

    Voorbeeld (we vereenvoudigen de menselijke beschaving even tot 10 mensen): 9 mensen vinden voetbal leuk, en 1 iemand vind hockey leuk. Die 9 kopen een voetbal, de 10e koopt een hockeystick. De voetbal verkoopt 9 keer zo goed als de hockeystick. De hockeyer houdt niet van voetbal, maar heeft hij daarom het recht om te zeggen dat zo’n voetbal een slecht product is? Nee! Voor de doelgroep, degene die van voetbal houden, is het product bedoeld, en voor die doelgroep is het een goed product. Alleen omdat de voetballers met veel meer zijn, staat de voetbal bovenaan het lijstje al ‘best verkocht’.

  18.   
    Mattmerize's avatar

    Cool, m’n eerste citaat. Nog even en ik ben een volwaardig gamesanalist. 🙂

  19.   
    Dr. D3nVil's avatar

    nintendo blijft op 1staan 😕 maar wii fit is eindelijk verslagen 😀

  20.   
    Rijstekorrel's avatar

    Ik vind nieuwe delen niet echt wat tot gold en silver en crystal was het wel leuk dus ik zit wel op de remake te wachten 😀