EU wil twee jaar garantie op games

Commissarissen van de EU hebben een voorstel gedaan om twee jaar garantie op games te verplichten. Op dit moment zijn verkopers niet verplicht om geld terug te geven wanneer de consument een wanproduct gekocht heeft – bijvoorbeeld een game die door bugs niet uit te spelen is. Het nieuwe voorstel zou dat kunnen veranderen, maar er zit ook een keerzijde aan.

Tiga, een organisatie die zakelijke en commerciรซle belangen van ontwikkelaars vertegenwoordigt, stelt dat dergelijke wetgeving subtiel aangepakt moet worden. Wanneer de wet eist dat games nagenoeg perfect zijn, kan dat ontwikkelaars ervan weerhouden om nieuwe en originele games te ontwikkelen en in plaats daarvan op veilig te spelen. Richard Wilson van Tiga:

    “Consumers need good quality products – that is only reasonable – but if the legislation is too heavy-handed it could make publishers and developers very cautious,”
  1.   
    Kevinsmith's avatar

    Mensen gaan opzoek naar de allerkleinste bugs. ๐Ÿ˜•

  2.   
    Dy-88's avatar

    dan zouden ontwikkelaars van slechte games, zo failliet raken.
    ik vind het goed. maar is het dan zou dat als jezelf na een game uitgespeeld te hebben, en hem expres laat krassen, dat je dan een gloednieuwe game krijg? dat kan dat misbruikt worden ๐Ÿ˜ณ

  3.   
    LennardF1989's avatar

    Splinter Cell Double Agent voor de PC… zucht… Het is dat ik een SC fan ben en alle games mooi op me plank heb staan, maar het was zeker zonde van m’n 50 euro.

  4.   
    Kevinsmith's avatar

    ”LennardF1989″ schreef, "Splinter Cell Double Agent voor de PC… zucht… Het is dat ik een SC fan ben en alle games mooi op me plank heb staan, maar het was zeker zonde van m’n 50 euro."

    of… Star Wars: The Force Unleashed, als ik een euro zou krijgen voor elke bug die daar in zat…

  5.   
    Rideo Mortem's avatar

    ”Dy-88″ schreef, "dan zouden ontwikkelaars van slechte games, zo failliet raken.
    ik vind het goed. maar is het dan zou dat als jezelf na een game uitgespeeld te hebben, en hem expres laat krassen, dat je dan een gloednieuwe game krijg? dat kan dat misbruikt worden ๐Ÿ˜ณ "

    Voor fysieke schade aan je product kun je volgens mij de winkelier aansprakelijk stellen wanneer je kunt aantonen dat het door/bij de winkel gebeurd is, maar dit voorstel gaat over de game zelf, dus of die nou op een schijfje komt of dat je ‘m koopt via Steam; als het ondeugdelijk is als game dan heb je een zaak die met dit voorstel van doen heeft.

  6.   
    )GN(-Erik's avatar

    Ja nu zeuren ze vaak over dat de game al uit het plastic gehaald is en dat je hem dan niet meer terug kan brengen, maar dit verandert dat volgens mij ๐Ÿ˜†

  7.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    Het is leuk maar dit kan leiden dat game uitgevers af zien van het uitbrengen van hun games binnen Europa. En dat je alleen nog zelf kunt importeren maar dit dan betekend dat je helemaal geen garantie hebt. Ik stem in ieder geval tegen. EA kan in europa vast zijn koffer pakken als dit door gaat met die krappe deadlines van haar games…. ๐Ÿ˜†

  8.   
    Boxer's avatar

    ze hebben wel gelijk in dat stuk boven, als ze dat echt doorvoeren gaan alle developers hele simple, bug-vrije games maken en uitgeven en durven geen risico’s met een nieuwe game meer te nemen.

  9.   
    Bello 2185's avatar

    Zou wat zijn voor Far Cry 2 op de Xbox 360. ๐Ÿ˜› Die was ook niet uit te spelen door een fout en dan komen ze pas met een patch na een paar maanden. ๐Ÿ˜ฎ

  10.   
    Tostii's avatar

    Daar bestaan toch patches voor of niet? Zo verminder je het aantal games echt heel erg, want dan zijn de ontwikkelaars bang voor bugs in hun spel, en gaan ze waarschijnlijk alles tien keer checken, waardoor je een jaartje langer mag wachten op je game.

  11.   
    JayRoen O’neal's avatar

    ”Tostii “ schreef, "Daar bestaan toch patches voor of niet? Zo verminder je het aantal games echt heel erg, want dan zijn de ontwikkelaars bang voor bugs in hun spel, en gaan ze waarschijnlijk alles tien keer checken, waardoor je een jaartje langer mag wachten op je game."

    Dan word het continu uitgestelt en dan word je daar ook weer moe van. Er zitten voor รฉn nadelen aan..
    Maar wat denk je dan met klachten zoals Securom.. Dan kunnen developers daar ook voor gaan dokken. Iedere klacht zoveel euro.. Dan gaan ze ook failliet

  12.   
    DutchFreeze's avatar

    Nou ik dnek niet dat ontwikkelaars stoppen met het maken van nieuwe speciale games, maar dat ze ze gewoon niet meer in Europa gaan verkopen… ๐Ÿ‘ฟ Waar gaat he heen met de EU zeg ๐Ÿ˜ฎ

  13.   
    WiGr's avatar

    DutchFreeze schreef, "Nou ik dnek niet dat ontwikkelaars stoppen met het maken van nieuwe speciale games, maar dat ze ze gewoon niet meer in Europa gaan verkopen… ๐Ÿ‘ฟ Waar gaat he heen met de EU zeg ๐Ÿ˜ฎ "

    Dat is bullshit, ooit gedacht hoeveel winst bedrijven zullen mislopen als ze het niet in Europa uitbrengen?

    Deze regel is gewoon vergelijkbaar met garantie voor een TV bijvoorbeeld, en bedrijven die dat niet kunnen geven moeten maar oprotten: net goed, van de EU!
    ๐Ÿ™‚

  14.   
    Dirk Honders's avatar

    Tlijkt me wel handig om dat in te voeren, omdat ik ook games met verschillende bugs

    ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ™‚

  15.   
    wout130's avatar

    En wie bepaalt dan wanneer een spel onspeelbaar is? Voor de een is dat misschien al bij een paar bugs maar een ander kan daar nauwelijks last van hebben.

  16.   
    Rrm's avatar

    “…kan dat ontwikkelaars ervan weerhouden om nieuwe en originele games te ontwikkelen en in plaats daarvan op veilig te spelen.”

    dat is nu toch onzin? De enige originele gams die je vindt zijn niet ven ontwikkelaars maar van mensen die iets leuks willen maken.

  17.   
    pijphoer's avatar

    h

  18.   
    JonsoN's avatar

    En als het spel ontzettend buggy is waardoor je ‘m niet uit kunt spelen?… hoe in hemelsnaam kun je dat de verkoper wijsmaken?.. ๐Ÿ™„

  19.   
    gappower's avatar

    nice idee