Last.fm gratis voor Xbox Live Gold-leden; Silver-leden krijgen 3 uur per maand

Tijdens de E3 onthulde Microsoft dat diverse populaire diensten aan het einde van 2009 ook beschikbaar zullen zijn op de Xbox 360. Een hiervan is Last.fm en vandaag heeft Christina DeRosa, Xbox Live manager bij Microsoft, wat meer verteld over het gebruik van Last.fm via Xbox Live.


Volgens DeRosa is de dienst gratis voor Xbox Live Gold-leden, maar dan heb je nog wel altijd advertenties. Het is mogelijk om tegen betaling een premium-account te nemen, waarbij er geen reclame meer is en ook krijg je dan uitgebreidere functies, zoals het samenstellen van speellijsten en Loved Tracks. Momenteel kost Last.fm drie euro per maand om volledig toegang te hebben. Het is nog onduidelijk of deze prijs straks ook via Xbox Live aangehouden zal worden, maar het lijkt wel aannemelijk.

Voor alle overige gebruikers van Xbox Live, de Silver-leden, geldt dat ze een proefversie van Last.fm kunnen gebruiken. Met deze proefversie kan je elke maand drie uur gratis gebruik maken van de dienst, waarbij je wel rekening dient te houden met video-advertenties.

  1.   
    RinusReetRidder's avatar

    Ach beetje reclame kan me echt niet schelen. Hoop wel dat je niet 2x moet betalen voor zo’n premium-account, want zo vaak zal ik niet muziek luisteren via de X360. Op de PC is het wel handig, dus 3 euro per maand vind ik dan nog niet zo erg.

  2.   
    X-doos's avatar

    Op radiofm.nl kun je ook zenders luisteren maar dat is gratis, maar ik weet verder niet echt wat last.fm inhoudt.

  3.   
    Mandamo's avatar

    Hm, blij dat ik een draadloze verbinding heb. Ik deel gewoon al mijn muziek- en videobestanden van mijn pc met mijn xbox. Ik kan dus gewoon al mijn muziek en video’s op de xbox afspelen. Tv is weer aangesloten op de stereo, dus ik heb helemaal geen radio of cd’s nodig!

  4.   
    nickykolkie's avatar

    whaa ik luister wel radio op me mobiel pc of ik zet wat op me xbox

  5.   
    ChielB's avatar

    XD-oos schreef, "Op radiofm.nl kun je ook zenders luisteren maar dat is gratis, maar ik weet verder niet echt wat last.fm inhoudt."

    Op www.last.fm kun je je ook aanmelden en zien wat het allemaal inhoudt. Het is vooral afspelen van nummers die aansluiten bij jouw favoriete artiesten/muziekstijl waar last.fm op in kan spelen. Wel wat anders dus dan gewoon radio.

  6.   
    Kilerden's avatar

    voor de radio te beluisteren moet je wel betalen dacht ik, want ik kan nu geen radio meer luisteren daar 🙁 of ik heb wat verkeerd gedaan xD

    Maar wel beter dat het gratis is 8)

  7.   
    delta62's avatar

    Ik betaal toch al. Dan wil ik dit wel gratis 🙂

  8.   
    craz's avatar

    Kilerden schreef, "voor de radio te beluisteren moet je wel betalen dacht ik, want ik kan nu geen radio meer luisteren daar 🙁 of ik heb wat verkeerd gedaan xD

    Maar wel beter dat het gratis is 8) "

    Radio kan je gwn gratis luisteren op het internet 😉 misschien voor speciale zenders betalen ofzo maar daar weet ik in ieder geval niks van 😉

  9.   
    Kilerden's avatar

    maar ik heb het over de radio luisteren die de band naar keuze heeft samen gesteld op last.fm