7x PCI-express op Asus P6T7 WS-moederbord

Als één videokaart je honger naar grafisch geweld niet kan stillen, moet je meerdere combineren. Dan heb je natuurlijk wel een moederbord nodig dat meerdere kaarten aankan.

Asus heeft inmiddels een moederbord op haar website staan die dat ook werkelijk doet: het P6T7 WS SuperComputer-moederbord is voorzien van maar liefst 7 PCI-expresssloten. Het bord is opgebouwd rond de X58-chipset van Intel en verder voorzien van twee nForce 200-chips om de extra sloten te verbinden.

Op het bord kan één PCI-expressslot over de volle 16x-bandbreedte beschikken. Verder kunnen drie sloten over 16x en 8x beschikken en blijft er 8x-over voor de laatste drie sloten.

Echt heel nuttig voor gamers is het niet: hoewel het bord CrossFireX en SLI ondersteunt, kunnen deze technieken met maximaal 4 kaarten tegelijk gebruikt worden. Mogelijk zou een extra kaart dan nog physics-berekeningen kunnen uitvoeren, maar dan nog blijven er twee sloten over. Het gebruik van 7 sloten is dan ook meer voor programma’s die via onder andere CUDA de GPU’s van 7 videokaarten kunnen gebruiken om andere zaken te berekenen dan grafische beelden voor een game. Vandaar ook de subtitel ‘SuperComputer’ voor het bord.

Het moederboard was eerder al op de Cebit te bewonderen, maar niet alles wat op de beurs getoond wordt verschijnt ook werkelijk. Dit moederbord dus wel, al zijn werkelijke introductiedatum en eindprijs nog onbekend.

  1.   
    JayRoen O’neal's avatar

    Heb je inderdaad vrij weinig aan.
    En dan de prijs zal ook nog wel eens hoog zijn.. [Geen idee waarom :roll:]

  2.   
    rocksteen's avatar

    op zich ziet ie er wel vet uit op het punt dat je er (nog) weinig aan heb 🙂

  3.   
    JayRoen O’neal's avatar

    ondem schreef, "op zich ziet ie er wel vet uit op het punt dat je er (nog) weinig aan heb 🙂 "

    De tijd zal het leren.. Maar daar komt vast wel wat voor hoor, dat is denk al in ontwikkeling. Maar misschien is dees veeltevroeg uitgebracht

  4.   
    mazterman's avatar

    super !! , denk ik .. . . . . 😆

  5.   
    VanishNL's avatar

    je kunt toch maar max. 4 kaarten koppelen op 1 mobo en aangezien bijna allekaarten tegenwoordig dualslot zijn heeft het weinig nut in mijn ogen.(tenzij je je GPU met een singleslot waterkoeling gaa koelen) 😛

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    wel vet ding 8)

  7.   
    oke's avatar

    Pfff wat heb je hier aan. Als je hier 4 videokaarten indoet dan heb je een kachel naast je.
    Ik heb zelf een 4870 en als ik aan het game ben lijkt het net alsof mijn Pc opstijgt wat een lawaai maakte dat ding, gelukkig heb ik hem nu watercooled 😀