[Update] Batman: Arkham Asylum wellicht vertraagd

De website Game Informer is te weten gekomen dat Eidos, één van de uitgevers van Batman: Arkham Asylum, de game wellicht achter de hand wil houden voor de feestdagen. Volgens advertenties en releasedata op diverse internetwinkels zal de game op 23 juni verschijnen. De officiële website van Batman: Arkham Asylum geeft daarentegen deze zomer als releaseperiode aan, wat natuurlijk al in strijd is met de desbetreffende internetwinkels.

Game Informer zou dit te horen hebben gekregen van bronnen die nauw verbonden zijn met Batman: Arkham Asylum. Zij zouden verteld hebben dat de releasedatum doorgeschoven wordt naar het vierde kwartaal. Toen contact werd opgenomen met zowel Eidos als Warner Bros., wilde geen van beide uitgevers commentaar geven op de mogelijkheid van een vertraging of bevestigen dat de game toch nog op 23 juni zal verschijnen.

Update:
Eidos heeft zojuist de geruchten ontkracht en bevestigd dat de game in de Verenigde Staten uit zal komen op 23 juni. Een Europese releasedatum wilde Eidos niet geven, maar Batman: Arkham Asylum staat in ieder geval nog steeds gepland voor deze zomer.


Batman: Arkham Asylum kent een eigen verhaal en heeft zodoende niets te maken met eerder verschenen Batman-films. Paul Dini, de schrijver van vele series omtrent DC personages, heeft geholpen bij het schrijven van het verhaal. In de game gaat het goed mis in de Arkham-gevangenis, waardoor iconische helden als The Joker en The Riddler op vrije voeten komen.

De game draait op de bekende Unreal Engine 3 en wordt gespeeld vanuit een third-person perspectief. De diverse superschurken zullen als boss fights in de game verwerkt worden, waarbij je zowel met je vuisten als met gadgets kunt vechten.

Batman: Arkham Asylum verschijnt 23 juni voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.

 1.   
  claafie's avatar

  jammer

 2.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Maakt niet uit er komen genoeg andere top titels uit in Juni 🙂

 3.   
  Maotes's avatar

  Waarom is Europa altijd zo laat met de games? Ik snap het verband ertussen niet.

 4.   
  R1chardTM's avatar

  Nitroglycerine schreef, "Waarom is Europa altijd zo laat met de games? Ik snap het verband ertussen niet."

  Europa is meestal een paar dagen later, omdat de normale releasedata hier meestal op donderdag/vrijdag zijn. In de USA is dat dinsdag. 😆

 5.   
  /DareDevil's avatar

  NOOOOOOOOOO

 6.   
  mazterman's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Maakt niet uit er komen genoeg andere top titels uit in Juni 🙂 "

  zkkr wel XD wordt een mooie maand

  (wacht vooral op BattleField 1943, verslaafd speler 1942 op de pc xbox versie wordt vast nog beeter.)

 7.   
  Dr. D3nVil's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Maakt niet uit er komen genoeg andere top titels uit in Juni 🙂 "

  dat is gelukkig ook weer zo 🙂