Singularity zal hetzelfde zijn op alle platformen

Naast de nieuwe Wolfenstein werkt ontwikkelaar Raven Software ook nog aan een bijzondere sci-fi shooter, genaamd Singularity. De game verschijnt voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3 en volgens creative director Jon Zuk zal de game precies hetzelfde zijn op alle platformen. Raven optimaliseert de game wel voor de drie platformen, maar er is dus geen sprake van aangepaste ports of iets in die richting.

Zuk verklaarde:

    “We are developing across the X360/PS3/PC simultaneously. Each platform has challenges, but you’ll get the same experience whether it’s PC, 360 or PS3. There are no differences between the three, but you have to balance things to the specifications of each platform. Fortunately, the Unreal 3 engine is very strong and already working on all of our platforms, so it’s not as big a challenge as it could be if we were creating a game engine from scratch.”

Singularity is een science-fiction shooter die zich afspeelt op een door de Russen bezet eiland. De spanningen van een Koude Oorlog nemen weer toe als een Amerikaanse piloot de gruwelijke waarheid ontdekt over experimenten met het mysterieuze E99-element in de jaren ’50 van de vorige eeuw.

Tijdreizen speelt een grote rol om in twee samenvallende tijdperken uiteindelijk een catastrofaal ongeluk te voorkomen. Als speler kan je niet alleen gebruik maken van tijdreizen, het is tevens een krachtig wapen! Bedenk maar eens hoe sterk een vijandig leger is als ze plotseling verouderen tot alleen nog maar een hoopje botten en stof…

Singularity verschijnt eind 2009 voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren