DSi 600.000 keer over de toonbank

Satoru Iwata, president van Nintendo, heeft cijfers bekendgemaakt over de verkopen van de DSi. In Europa en de Verenigde Staten zijn er in de eerste twee dagen 600.000 DSi’s verkocht. De verkoopcijfers in Engeland zijn inmiddels ook bekend: 92.000 in de eerste twee dagen. Deze cijfers liegen er niet om en laten zien dat de DSi nu al een groot succes is voor Nintendo.

Sinds april 2009 is de nieuwe DS verkrijgbaar, de DSi. De DSi is 12 procent dunner dan de vorige DS en de twee schermen zijn 17 procent groter. Een grote nieuwe feature zijn twee ingebouwde 3-megapixel camera’s, een aan de binnenkant en een aan de buitenkant. Gemaakte foto’s kun je dankzij een SD-slot direct op je SD-kaart opslaan en eventueel op je televisie bekijken via de Wii. Een nadeel van de diverse vernieuwingen is dat men er voor moest kiezen om het GBA-slot weg te laten. Hierover kun je meer lezen in deze column.

De Nintendo DSi heeft een ingebouwde browser en je kunt er games mee downloaden, genaamd DSiWare, en deze op je SD-kaart opslaan. Sommige games zullen gratis verkrijgbaar zijn, andere kosten 200, 500 of 800 punten. Het lijkt erop dat Nintendo een speciale aanbieding heeft met 1000 gratis punten die je voor maart 2010 dient te gebruiken, al is het nog onduidelijk hoe dit in zijn werk gaat en of deze aanbieding ook voor Europa geldt.

De mogelijkheden van de DSi op het gebied van audio zijn ook verbeterd. Naast het afspelen van muziek kan je ook zaken als de snelheid van het afspelen regelen, dit is onder andere gedaan met het oog op mensen die talen willen studeren en via geluidsfragmenten rustig willen oefenen.

De Nintendo DSi is reeds verkrijgbaar zijn in Nederland. Binnenkort kunnen jullie een review verwachten van deze nieuwe DS.

  1.   
    the king of games's avatar

    wow, een vriend van mij heeft een dsi en ik moet zeggen dat die beter is dan de vorige ds op alle fronten maar om hem nou te kopen.. ik dacht het niet.. mensen denken daar kennelijk anders over:D

  2.   
    Spam-Fischer's avatar

    Niet slecht maar als de psp 2 uit is verkoop die veel meer.

    Psp 2 word wel zeker 10000000000000000x zo goed als de dsi

  3.   
    RinusReetRidder's avatar

    Haha, dat is vragen om happen van fanboys. 😛
    Voorlopig is er geen PSP2 dus vergelijken is vrij zinloos. 😉

  4.   
    Maotes's avatar

    Nogal. Ik ga geen van beide kopen, ben niet zo van handhelds. Misschien voor lange vakanties ofzo, maar we gaan toch altijd maar naar een camping in Noord-Brabant. En dan neem ik altijd m’n PlayStation mee ^^.

  5.   
    DutchFreeze's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Haha, dat is vragen om happen van fanboys. 😛
    Voorlopig is er geen PSP2 dus vergelijken is vrij zinloos. 😉 "

    het lijkt me overduidelijk dat de PSP2 het gaat winnen van de DSi, qua graphics iig, dat kan je nu al zeggen

    niet dat de DSi niet goed is ofzo, maar psp is beter en zal dat ook vast wel blijven 😉

  6.   
    Maotes's avatar

    Speculeer nou maar niets, de PSP2 is nog niet uit, dus je kan er niets over zeggen. Misschien valt hij wel heel erg tegen, weet jij veel.

  7.   
    Fawaka-W's avatar

    kassaaaa

  8.   
    /DareDevil's avatar

    Echt dit apparaat voegt bijna niets toe behalve hoor ik goede dingen over het geluid

  9.   
    valdood's avatar

    Ze verdienen zo wel veel:D

  10.   
    Tringelinge's avatar

    Weer een gouden zet van Nintendo. 😳

  11.   
    Verbeemen's avatar

    de DSi is geen DS 2, het is alleen een verbetering zoals de ^PSP al 3 keer verbetert is

  12.   
    Spam-Fischer's avatar

    RinusReetRidder schreef, "Haha, dat is vragen om happen van fanboys. 😛
    Voorlopig is er geen PSP2 dus vergelijken is vrij zinloos. 😉 "

    Jij hebt echt geen respect voor andermans mening 👿

  13.   
    Spam-Fischer's avatar

    DutchFreeze schreef, "

    ”RinusReetRidder” schreef, "Haha, dat is vragen om happen van fanboys. 😛
    Voorlopig is er geen PSP2 dus vergelijken is vrij zinloos. 😉 "

    het lijkt me overduidelijk dat de PSP2 het gaat winnen van de DSi, qua graphics iig, dat kan je nu al zeggen

    niet dat de DSi niet goed is ofzo, maar psp is beter en zal dat ook vast wel blijven 😉 "

    PSP POWERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR 😆

  14.   
    midnightcraig's avatar

    ik vind zelf dat nintendo me wel teleur heeft gesteld met de ds en zeker de wii

  15.   
    Mattmerize's avatar

    Het hele punt is dat de DSi geen DS2 is. Bedenk zelf maar eens waarom dat zo erg zou zijn.

    midnightcraig, we don’t care. Als je nog met iets zinnigs kwam, zouden we er misschien een leuke discussie over kunnen hebben, over de Wii en de DS en Nintendo, en dan zouden we er misschien wel allebei wel iets van kunnen leren.

    Wie houd ik voor de gek. Lul maar door.

  16.   
    Xillyton's avatar

    allemaal zever over die freakin psp2’s die er nog niet ééns zijn… Lul gewoon door wat je wil, grafisch of niet, nintendo heeft een jaar tot twee jaar de markt van de consoles gedomineerd met de WII en op handhelds met de DS. Het kan me niet schelen wat voor uitleg je er aan geeft zoals; het zijn niet zo’n DIE-hard gamers etc… als echte gamer kijk je graag naar de grafische kant van een spel, maar de gameplay is nog altijd even belangrijk. En je mag zeggen wat je wil, maar daar heeft Nintendo het gat in de markt gevonden. Nog niet zo lang geleden toen de DSi werd aangekondigd kregen we volgend commentaar; “het gaat FLOPPEN!” Nu hij er is, krijgen we jaloerse commentaar omdat hij alles behalve flopt. Volgens mij weet nintendo goed waar ze mee bezig zijn. Moesten ze echt willen zouden ze die grafische kant rustig en met weinig kopzorgen kunnen oppoetsen. Maar dat is het doel niet.

  17.   
    Verbeemen's avatar

    Xillyton schreef, "allemaal zever over die freakin psp2’s die er nog niet ééns zijn… Lul gewoon door wat je wil, grafisch of niet, nintendo heeft een jaar tot twee jaar de markt van de consoles gedomineerd met de WII en op handhelds met de DS. Het kan me niet schelen wat voor uitleg je er aan geeft zoals; het zijn niet zo’n DIE-hard gamers etc… als echte gamer kijk je graag naar de grafische kant van een spel, maar de gameplay is nog altijd even belangrijk. En je mag zeggen wat je wil, maar daar heeft Nintendo het gat in de markt gevonden. Nog niet zo lang geleden toen de DSi werd aangekondigd kregen we volgend commentaar; “het gaat FLOPPEN!” Nu hij er is, krijgen we jaloerse commentaar omdat hij alles behalve flopt. Volgens mij weet nintendo goed waar ze mee bezig zijn. Moesten ze echt willen zouden ze die grafische kant rustig en met weinig kopzorgen kunnen oppoetsen. Maar dat is het doel niet."

    mooi gezegt

  18.   
    pepko's avatar

    zelf ga ik niet meer beginnen aan een handheld…psp is eigenlijk een flop geworden, ds heeft wel meer games maar ze zien er nog zo gameboy collerig uit:P

  19.   
    midnightcraig's avatar

    midnightcraig schreef, "ik vind zelf dat nintendo me wel teleur heeft gesteld met de ds en zeker de wii
    "