Rock Band Unplugged voorzien van releasedatum en details

Eind februari werd Rock Band Unplugged al onthuld voor de PlayStation Portable en vandaag zijn er weer wat nieuwe details en een releasedatum naar buiten gebracht. De game zal namelijk op 9 juni uitgebracht worden.

De game krijgt een in-game winkel voor downloadable content, net zoals Rock Band op de consoles heeft. Wat betreft de gameplay wordt gesteld dat je handen de enige toebehoren zijn, dus naar verwachting ben je net als in games als Amplitude bezig met het indrukken van knoppen. Verder bevat Rock Band Unplugged spelmodi als World Tour, Band Survival en Warm Up. Ook is een uitgebreide character creator beloofd.

De UMD-disc van Rock Band Unplugged bevat 40 nummers, die allen originele master recordings zijn, waaronder negen ‘exclusieve’ nummers. Het gaat om onderstaande nummers, die overigens later nog als downloadable content voor de overige versies van Rock Band verschijnen:

  * 3 Doors Down – “Kryptonite”
  * AFI – “Miss Murder”
  * Alice in Chains – “Would?”
  * Audioslave – “Gasoline”
  * Black Tide – “Show Me the Way”
  * Blink 182 – “What’s My Age Again”
  * Freezepop – “Less Talk More Rokk”
  * Jackson 5 – “ABC”
  * Tenacious D – “Rock Your Socks”

Rock Band Unplugged bevat muziek van onder andere Blink 182, Boston, The Police en Kansas. De game wordt ondersteund met downloadable content. Er zit geen extra add-on bij deze game zoals we dat kennen van Guitar Hero: On Tour. De gameplay van Rock Band Unplugged lijkt op oude PlayStation 2-games van Harmonix, zoals Amplitude en Frequency, waarbij je op het juiste moment op een knop moet drukken. Zodra je een reeks noten voltooid hebt op een instrument, zal er even automatisch worden doorgespeeld, waardoor spelers kunnen wisselen van instrument om zo voor een hogere multiplier te gaan.

Rock Band Unplugged verschijnt 9 juni voor de PSP.

[SCREENSHOTS]

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren