Gametrak Freedom Motion Controller voor de Xbox 360

Het is al langer bekend dat er interesse is voor een motion controller voor de Xbox 360. Het bedrijf Gametrak is daarmee bezig en op de GDC hebben zij laten zien hoe zij vorderen. De Gametrak Freedom is een motion controller die uit zal komen voor de Xbox 360 (later ook voor de PlayStation 3) en laat je games besturen zoals dat nu al op de Wii mogelijk is.

Toch is er een belangrijk verschil. In tegenstelling tot de Wii werkt de Freedom met twee sensor bars, wat het systeem een stuk nauwkeuriger maakt. Waar je bij Wii Sports Tennis ‘vals’ kunt spelen door alleen je pols te bewegen, zul je bij de Freedom je hele arm moeten gebruiken. Deze nauwkeurigheid zorgt er voor dat ontwikkelaars hun visie beter kunnen overbrengen op de speler. Het tweede verschil zit hem natuurlijk in de potentieel mooiere graphics van de Xbox 360 en PlayStation 3.

Om de kracht van de Freedom te laten zien, wordt er door het Britse In2Games gewerkt aan de game Squeeballs. Squeeballs brengt elf minigames naar de Xbox 360 en zal samen met de controller uitkomen. We kunnen de Gametrak Freedom verwachten in het laatste kwartaal van dit jaar. Een precieze releasedatum is nog onbekend, alsmede informatie omtrent de prijs.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    LXZ-76's avatar

    dat ding lijkt verdacht veel op een wii mote.

  2.   
    gebruiker50081's avatar

    ”LXZ-76″ schreef, "dat ding lijkt verdacht veel op een wii mote."

    Heb je de tekst wel gelezen? 🙄 Maar mij lijkt het een gaaf idee

  3.   
    King Brawl's avatar

    Dit is echt zooo stom. Er is maar een Wii. 😡

  4.   
    Serg1337's avatar

    King Brawl schreef, "Dit is echt zooo stom. Er is maar een Wii. 😡 "

    dude er zijn al zoveel remakes van dingen.. dat het normaal begint te worden. dus ik zie niet in waarom het stom zou moeten zijn 🙄

    vind eigenlijk wel leuk uitzien dat ding 😆

  5.   
    Patchy The Pirate's avatar

    Ik ben er eigenlijk alleen maar blij mee. De Wii was een familie console met laagstaande graphics. Ik vond het eigenlijk niet kunnen dat een console zo lage graphics heeft. En deze controller bewijst maar dat je graphics niet ten koste gaan van een “nieuwe” controller

  6.   
    Rijstekorrel's avatar

    Patchy The Pirate schreef, "Ik ben er eigenlijk alleen maar blij mee. De Wii was een familie console met laagstaande graphics. Ik vond het eigenlijk niet kunnen dat een console zo lage graphics heeft. En deze controller bewijst maar dat je graphics niet ten koste gaan van een “nieuwe” controller"

    De wii heb idd wel lage graphics maar het is wel een leuke console

  7.   
    LXZ-76's avatar

    cod4life schreef, "

    ”LXZ-76″ schreef, "dat ding lijkt verdacht veel op een wii mote."

    Heb je de tekst wel gelezen? 🙄 Maar mij lijkt het een gaaf idee"

    Eh, JA! ik zeg toch alleen maar dat de VORM van dat DING. verdacht veel op een wii mote lijkt. Ze hadden ook bestwel de vorm van een frisbee of een handgun kunnen nemen. Of iets met rondingen van een xboxcontroller.

  8.   
    Johnnyboy15nl's avatar

    Ook al lijkt dit op een Wii-mote wat maakt het uit, het werkt ;).

  9.   
    craz's avatar

    vaarwel Wii 😛

  10.   
    delta62's avatar

    Ik hoef geen crap op mijn x-doos. Laat dat casual shit 😡

  11.   
    GutZilla's avatar

    uhm…mischien is dit wel een rede om mijn wii te verpatse en een Xbox te kopen….heb geld nodig en de wii is al sinds kerst niet meer aangesloten….

  12.   
    joramovic's avatar

    er staat ook dat die veel nauwkeuriger werkt, dus ik hoop dat het nu echt je bewegingen gaat overbrengen zoals je ze uitvoert

  13.   
    lol666lol's avatar

    oh noes microsoft dont do this tho us 😥