The Agency en DC Universe Online verschoven naar 2010

John Smedley, president van Sony Online Entertainment, hield tijdens de Game Developers Conference een keynote speech en daaruit bleek dat twee grote titels wat langer op zich laten wachten. De spionage-MMO The Agency en de superhelden-MMO DC Universe Online staan nu in de planning om ergens in 2010 te verschijnen. Men wil de extra tijd gebruiken om beide games nog beter te optimaliseren en niet overhaast iets uit te brengen.


The Agency is een MMOFPS (massale online multiplayer first-person shooter) voor de PlayStation 3 en PC, en de game gaat over het leven als superspion. Je moet als geheim agent kiezen tussen de concurrerende organisaties UNITE en ParaGON. Van jouw werkgever krijg je diverse opdrachten: vermoord een dictator in Zuid-Amerika of steel een koffer met informatie in Londen. Vanaf de eerste minuut dat je het spel in duikt, krijg je al de kans om dames te versieren, schurken te doorzeven met kogels en je aanzien als topagent te vergroten.

Als speler kan je kiezen om jezelf bij één van de twee facties aan te sluiten, waardoor de kans groot lijkt dat de game zich vooral zal richten op het Player vs Player aspect. Door je reputatie op te bouwen in de game zal je meer mogelijkheden krijgen om je eigen team van computergestuurde geheim agenten samen te stellen. Daarnaast geldt de regel: “Je bent wat je draagt,” wat verwijst naar de keuzes die je maakt voor een passende outfit. Als je graag stevig de strijd aangaat, dan zal je jezelf anders moeten voorzien van kleding, wapens en gadgets dan wanneer je liever op een stealth manier speelt.

Lees voor meer informatie over The Agency onze Fast Forward!

The Agency verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC en PlayStation 3.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren