The Agency geannuleerd

Sony Online Entertainment heeft naar buiten gebracht dat zij drie studio’s zullen sluiten, in Denver, Seattle en Tuscon. De gevolgen zijn voor het bedrijf groot, want dankzij deze beslissing zullen er 205 banen verdwijnen en daarnaast is Sony’s grote MMO-project The Agency, geannuleerd.

Het bedrijf betreurt de annulering natuurlijk, maar wil zich focussen op twee andere MMO-titels die gebaseerd zijn op PlanetSide en EverQuest. Bij GamersNET betreuren we vooral dat het weer een nieuwe IP is die moet sneuvelen, in tegenstelling tot de twee titels die al een franchise hebben, maar ja, wie zijn wij.

  1.   
    JohnnyBNL's avatar

    1 April?

  2.   
    Leon 2.0's avatar

    Lijkt me sterk. Het zou niet echt gepast zijn als Sony over het schrappen van 205 banen grappen gaat maken.

  3.   
    ChielB's avatar

    Het oorspronkelijke bericht, plus een statement van Sony, was gistermiddag al gepubliceerd. Erg kleine kans dat ze zich een dag vergist hebben. 😉

  4.   
    Martinspire's avatar

    Erg jammer, alweer een MMO FPS die gaat falen. Mij lijk The Agency interessanter dan de 2 titels die nu overblijven. Bovendien was de ontwikkeling als best ver had ik het idee

  5.   
    NightHawk's avatar

    Was wel te denken, de game is al zo’n 5 jaar ontwikkeling en er bleven maar problemen naar boven komen. Wel nog altijd spijtig, het concept leek mij zeer geinig.

    Ik hoop dat die mensen snel een nieuwe job kunnen vinden.

  6.   
    Daniel Z's avatar

    Had even het idee dat het om Agent ging, maar dit is natuurlijk ook erg zonde. Zoveel MMOFPS’en hebben we nog niet en het zou goed uit kunnen pakken.

  7.   
    Fabianb's avatar

    Wel gierig voor de werknemers, die zien nu járen aan werk in rook opgaan. Dan heb je toch wel het gevoel alsof je een paar jaar voor niks hebt geleeft als het toch zo wordt weggegooid.

  8.   
    RoHoutje's avatar

    ChielB schreef, "Het oorspronkelijke bericht, plus een statement van Sony, was gistermiddag al gepubliceerd. Erg kleine kans dat ze zich een dag vergist hebben. 😉 "

    Ja, als het gister al gepubliceerd werd, is het zeker geen grap.

  9.   
    Leon's avatar

    Het moet wel heel erg de verkeerde kant op zijn gegaan als ze deze game schrappen nadat men er al jaren aan heeft gewerkt. Wat Fabianb zegt inderdaad erg teleurstellend voor de werknemers ook 🙁

  10.   
    Daniel Z's avatar

    Fabianb schreef, "Wel gierig voor de werknemers, die zien nu járen aan werk in rook opgaan. Dan heb je toch wel het gevoel alsof je een paar jaar voor niks hebt geleeft als het toch zo wordt weggegooid."

    Je moet niet vergeten dat de games die wij in de winkels zien liggen of digitaal kunnen kopen, maar een bepaald percentage is van de totaal geproduceerde games.

    Van ontzettend veel games horen wij niet eens iets, dus dan is het jammer om te horen dat een aangekondigde game wordt geschrapt. Het is dus wel zo dat veel mensen aan games werken die nooit het levenslicht zien.

  11.   
    Sarge's avatar

    Fabianb schreef, "Wel gierig voor de werknemers, die zien nu járen aan werk in rook opgaan. Dan heb je toch wel het gevoel alsof je een paar jaar voor niks hebt geleeft als het toch zo wordt weggegooid."

    Echt hé! Ik zou echt zooo pissed zijn! 🙁

  12.   
    Deathboy's avatar

    ik vind het wel jmmr maar ik hoop dat ze nu wel door gaan me de studio’s die ze nog hebben
    en dan bedoel ik lang door gaan 😕

  13.   
    Kpyne's avatar

    aaaah dit is jammer 🙁