Nieuwe patch voor PC-versie Grand Theft Auto IV

Naast de zeer populaire consoleversies, verscheen Grand Theft Auto IV ook nog voor de PC. Helemaal vrij van kinderziektes was deze PC-versie niet, maar Rockstar werkte hard aan patches om de game te verbeteren. Vandaag is er weer een nieuwe patch verschenen, versie 1.0.3.0 om precies te zijn. Deze patch zorgt voor diverse grafische verbeteringen en ook worden er optimalisaties doorgevoerd op het gebied van de multiplayer, besturing, physics en de algehele performance van de game.

De patch is te downloaden via de officiële website.


Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Lees voor meer informatie over The Lost and Damned ook eens onze review.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Voor de Xbox 360 is nog extra content verschenen, getiteld The Lost and Damned.

  1.   
    mitchelltje9's avatar

    chillend 😀

  2.   
    Feyenoordforever's avatar

    Dit gaan we is even uitproberen 🙂

  3.   
    Stranqer's avatar

    een jongen uit men klas zei dat GTA IV op de PC steeds vastliep en fframedrops had, is dat zo?
    want na die patches zou dat toch verholpen moeten zijn?

  4.   
    Rijstekorrel's avatar

    Stranqer schreef, "een jongen uit men klas zei dat GTA IV op de PC steeds vastliep en fframedrops had, is dat zo?
    want na die patches zou dat toch verholpen moeten zijn?"

    De 1ne heb er last van de andere niet bij die werkt die perfect

  5.   
    Verbeemen's avatar

    is nu het heele grafisch probleem opgelost? iemand die het getest heeft en alles op high kan zette

  6.   
    lucasthebest's avatar

    mooi! 😀
    dat hadden we nodig 🙂

  7.   
    patrick123's avatar

    lets try out

  8.   
    JohnnyBNL's avatar

    Ik vind de lancering van GTA IV op de PC de grootste epic fail in GTA history. Ze hadden de game voor de PC veel “lichter” moeten maken.