Nieuwe DLC Grand Theft Auto IV bevestigd voor fiscale jaar 2009

Eerder dit jaar verscheen exclusief voor de Xbox 360-versie van Grand Theft Auto IV extra content, getiteld The Lost and Damned. Zoals bekend zal er nog een bundel met downloadable content (DLC) uitgebracht worden en uitgever Take-Two heeft vandaag laten weten dat deze tweede DLC nog in het fiscale jaar 2009 zal verschijnen. Dit houdt in dat deze content nog voor het einde van oktober klaar moet zijn. Gezien de planning van The Lost and Damned rekenen we voorlopig nog nergens op…


Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Lees voor meer informatie over The Lost and Damned ook eens onze review.

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC. Voor de Xbox 360 is nog extra content verschenen, getiteld The Lost and Damned.

 1.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik hoop ook dat er DLC voor de ps3 komt en pc mag ook wel, is niet eerlijk eigenlijk dat het alleen op de 360 komt

 2.   
  ChielB's avatar

  Microsoft heeft er ‘genoeg’ voor betaald, dus het blijft exclusief voor de Xbox 360-versie.

 3.   
  JonsoN's avatar

  ChielB schreef, "Microsoft heeft er ‘genoeg’ voor betaald, dus het blijft exclusief voor de Xbox 360-versie."

  Beetje jammer.. Pc versie kan er ook nog inzitten zoch?..

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  natuurlijk en ps3 ook als ze willen

 5.   
  plesticmen's avatar

  het zit er niet in voor ps3 want microsoft heeft er 55miloen voor betaald 😉
  Warom hou ik tog zo van Gta?.

 6.   
  Machtaman's avatar

  JonsoN schreef, "

  ”ChielB” schreef, "Microsoft heeft er ‘genoeg’ voor betaald, dus het blijft exclusief voor de Xbox 360-versie."

  Beetje jammer.. Pc versie kan er ook nog inzitten zoch?.."

  Microsoft FTW

  Ze verdienen hier wel het 4x dubbele aan Slimme zet van microsoft 😉

 7.   
  delta62's avatar

  Volgend jaar dus 😉