CrossFire op nForce-moederbord van ASRock

Moederbordfabrikant ASRock staat niet alleen bekend als een vrij goedkope keus, maar ook als fabrikant die erg exotische moederborden kan maken. Borden met twee verschillende sockets bijvoorbeeld. Deze fabrikant heeft nu weer een primeur: zij heeft CrossFire op een SLI-moederbord mogelijk gemaakt.

CrossFire en SLI op één moederbord is sinds de X58-chipset van Intel niet nieuw meer, maar de mogelijkheid om CrossFire op een moederbord met NVIDIA-chipset te laten werken is toch zeker de moeite van het vermelden waard. Het moederbord heet de N7AD-SLI en is opgebouwd rond de 740i-chipset van NVIDIA. Dat de techniek ook werkt, bewees een benchmark: in 3DMark Vantage wisten twee Radeon HD4850’s 50% meer punten te geven dan een enkel exemplaar.

Er is slechts een nieuwe BIOS nodig om CrossFire op het bord aan de praat te krijgen. Anders dan X58-moederborden is dit bord al voor minder dan 100 euro verkrijgbaar.

ASRock bekijkt de mogelijkheden om voor andere moederborden met een NVIDIA-chipset een BIOS uit te brengen die ook CrossFire-mogelijkheden toevoegt.

  1.   
    DutchFreeze's avatar

    oww, ik dacht dat je altijd al crossfire en sli kon gebruiken, dus toch maar goed dat het in het nieuws is, want anders was ik over een paar maanden geld kwijt voor niks 😳