Batman: Arkham Asylum ondersteunt Games for Windows Live en Achievements

Het nieuwste avontuur van Batman komt later dit jaar naar de consoles en PC in de vorm van Batman: Arkham Asylum. Vandaag is bekend geworden dat de PC-versie een Games for Windows Live-titel zal zijn en zodoende ook over Achievements zal beschikken. Goed nieuws dus voor alle PC-gamers die weer aan hun Gamerscore willen werken.

Batman: Arkham Asylum kent een eigen verhaal en heeft zodoende niets te maken met eerder verschenen Batman-films. Paul Dini, de schrijver van vele series omtrent DC personages, heeft geholpen bij het schrijven van het verhaal. In de game gaat het goed mis in de Arkham-gevangenis, waardoor iconische helden als The Joker en The Riddler op vrije voeten komen.

De game draait op de bekende Unreal Engine 3 en wordt gespeeld vanuit een third-person perspectief. De diverse superschurken zullen als boss fights in de game verwerkt worden, waarbij je zowel met je vuisten als met gadgets kunt vechten.

Batman: Arkham Asylum zal in 2009 voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC verschijnen.

  1.   
    Masterchief's avatar

    jammer, waarom zien ze nou niet in dat “Games for Windows Live” crap is en de games er echt niet beter door gaan worden ?? 😕

  2.   
    /DareDevil's avatar

    Deze game wordt echt badass 😆

  3.   
    Alias's avatar

    Masterchief schreef, "jammer, waarom zien ze nou niet in dat “Games for Windows Live” crap is en de games er echt niet beter door gaan worden ?? 😕 "

    Zeg er dan ook bij waarom je het crap vind. Als ik het zo lees spreek je die mening uit alsof je die ergens anders hebt gelezen en dat je die nu gewoon napraat. 🙄

    Zelf heb ik geen problemen met GFW Life en dat de games er slechter van worden vind ik al helemaal een opmerking die nergens op slaat. GTA IV heeft ook GFW Life en dat is toch zeker geen slechte game voor de pc. (oke je pc moet hem aan kunnen maar dat ligt niet aan GFW Life) CoD WaW staat ook een GFW label op. Die game is ook zeker niet slecht. 😉

  4.   
    JohnnyBNL's avatar

    Masterchief schreef, "jammer, waarom zien ze nou niet in dat “Games for Windows Live” crap is en de games er echt niet beter door gaan worden ?? 😕 "

    Ik heb nog wel vertrouwen in het label. Ik vind eigenlijk dat Microsoft gewoon dat label moet verplichten op PC Games zodat we gewoon één logo hebben voor PC games. Tevens hebben de games die over het label beschikken een strenge kwaliteids test moeten ondergaan om in aanmerking te komen met het label. Zie de quote hier onder wat voor eisen dat zijn.

    Kwaliteitseisen
    De eisen waar de games aan moeten voldoen zijn onder andere:

    * Een optie om het spel in zo weinig mogelijk stappen en klikken te installeren.
    * Compatibiliteit voor de Windows Vista Spelverkenner.
    * Compatibiliteit met de Xbox 360 controller (indien mogelijk).
    * Kan geïnstalleerd en gespeeld worden op x64 versies van Windows Vista en compatibiliteit met 64-bit processors (het spel zelf kan 32-bit zijn).
    * Ondersteuning voor normale en breedbeeld resoluties, zoals 4:3 (800*600), 16:9 (1280*720) en 16:10 (1152*720).
    * Mogelijkheid om gestart te worden vanuit het Windows Media Center (Windows Vista Home Premium en Windows Vista Ultimate hebben zo’n Media Center).

    Eerlijk gezegd zie ik het zo voor me: Één label voor PC games, LIVE op PC, Achievements, Games For Windows Dashboard & Games For Windows Live Marktplace in Windows.

    In mijn ogen is dit een tweede game platvorm van Microsoft net als de Xbox360, maar dan moeten ze er wel wat mee doen vind ik, want hoe het nu gaat is gewoon helemaal niks, ze laten het nu compleet links liggen 🙁

    Nog één ding: Games For Windows LIVE maakt het in mijn ogen alleen maar leuker want dan is het mogelijk om de game tegen Xbox360 gamers te spelen mits dit door Microsoft word toegestaan 8) (Zie HALO 2 / Shadowrun)

  5.   
    jacobdb's avatar

    probleem games for windows live werkt voor geen meter 😡

  6.   
    Masterchief's avatar

    Alias schreef, "

    ”Masterchief” schreef, "jammer, waarom zien ze nou niet in dat “Games for Windows Live” crap is en de games er echt niet beter door gaan worden ?? 😕 "

    Zeg er dan ook bij waarom je het crap vind. Als ik het zo lees spreek je die mening uit alsof je die ergens anders hebt gelezen en dat je die nu gewoon napraat. 🙄

    Zelf heb ik geen problemen met GFW Life en dat de games er slechter van worden vind ik al helemaal een opmerking die nergens op slaat. GTA IV heeft ook GFW Life en dat is toch zeker geen slechte game voor de pc. (oke je pc moet hem aan kunnen maar dat ligt niet aan GFW Life) CoD WaW staat ook een GFW label op. Die game is ook zeker niet slecht. 😉 "

    Ten eerste, ik praat niemand na en dit is geheel mijn eigen mening. Volgens jou als iemand zijn mening even niet onderbouwd met een reeks van argumenten praat diegene dus gewoon iemand na.

    Vervolgens schrijf je “Live” en niet “Life” en games worden er zeker tot zekere mate iets slechter door. Je hebt immers Live nodig en zo’n dom-account ( wat ook niet meer werkt bij mij ) om het volle potentieel uit de game te halen.

    GTA IV gebruiken om te zeggen dat Live helemaal niet slecht is, is onzin. GTA IV was gewoon een slechte port en zou nooit in deze staat gerealesed mogen worden. Of er nou Live bij zat, of niet.

    Als laatste : COD WAW heeft het “Games for Windows” label en niet het “Games for Windows Live” Label. Dit betekent gewoon dat de game goed met Vista overweg kan en in feite een echte Windows-game is. Er is geen Live geïmplementeerd. Je kunt COD WAW dus niet gebruiken als vergelijking.

    😛