World in Conflict: Soviet Assault bevestigd als PC-exclusive

Vorig jaar werd al onthuld dat Ubisoft de actievolle strategiegame World in Conflict: Soviet Assault had overgenomen van Vivendi. Soviet Assault was oorspronkelijk bedoeld om de game met extra missies naar de consoles te brengen en om als expansion voor de PC te verschijnen, maar vandaag heeft Ubisoft nogmaals laten weten dat de game exclusief voor de PC verschijnt.

De verwachting is dat men ontwikkelaar Massive Entertainment spoedig na de release van Soviet Assault wil inzetten op nieuwe projecten, zoals nog onbekende MMO’s.

World in Conflict verscheen in 2007 voor de PC en binnenkort verschijnt de uitbreiding World in Conflict: Soviet Assault. De game beschikt over voice command, kleinschalige multiplayer mappen voor maximaal tien spelers en diverse nieuwe units.

World in Conflict belooft de next generation van strategy-games te worden, compleet met volledig verwoestbare 3D-omgevingen, team-based multiplayer en een focus op snelle, doeltreffende gevechten. Het verhaal schotelt je een authentiek Koude Oorlog-scenario voor, waarin de Berlijnse Muur nooit gevallen is. Het is 1989 en de Sovjet-troepen banen zich een weg door Europa. De NAVO is zeer terughoudend en komt pas in actie zodra er een overweldigende invasie plaats vindt van het Amerikaanse grondgebied. Jij speelt in deze situatie een field commander en je hebt de leiding over de meest krachtige militaire machines ter wereld in een missie om de Amerikaanse steden weer te heroveren.

Wil je meer weten over World in Conflict? Check dan snel onze review!

World in Conflict is inmiddels verschenen voor de PC. Op 12 maart verschijnt de World in Conflict: Complete Edition met zowel Soviet Assault als het origineel.

 1.   
  nickykolkie's avatar

  ahhh kom op nou daar had ik net op gewacht voor me xdoos maar ach me pc kon het vorige deel ook aan dus haal ik hem wel xD

 2.   
  Tadao's avatar

  xD d8 ik al

 3.   
  Bello 2185's avatar

  Lijkt mij best wel een goede reden om de originele World in Conflict weer is uit de kast te trekken. 🙂

 4.   
  craz's avatar

  Dat is dan pexh voor de x360 en de ps3 bezitters 😛