Halo 3 al een miljard keer online gespeeld

Halo 3 is al bijna anderhalf jaar geleden verschenen, maar de game wordt nog ontzettend veel gespeeld via Xbox Live. Volgens een recente post op het weblog van Bungie is onlangs zelfs een heel bijzonder moment geweest. De grens van 1 miljard gespeelde potjes Halo 3 zou afgelopen weekend namelijk bereikt zijn. De post meldt het volgende:

  “Saturday night, while many of us were stuffing food into our faces, plenty of folks were still playing Halo 3. At precisely 6.36pm PST, in a three minute and nineteen second game of Infection on Foundry, four players participated in Halo 3’s one billionth match.”

Gezien de aanhoudende populariteit van Halo 3 zal dit aantal voorlopig nog wel verder oplopen.

Halo 3 gaat logischerwijs verder waar het verhaal van deel twee ophield. Master Chief komt terug van zijn reis, terwijl er nog altijd een gigantische oorlog woedt tussen het menselijke ras, de Covenant en de Flood. De beroemde stem van Cortana spreekt in trailers over ‘het einde van de aarde’ als de oorlog een dramatisch eind tegemoet loopt.

De Brutes zijn voorzien van Spike Grenades en Spike Rifles. De Spike Grenades beloven veel onheil, wat voor velen als muziek in de oren klinkt. Wanneer deze granaten ontploffen zullen er diverse scherpe projectielen rondvliegen. Natuurlijk klinkt dit als een doodnormale granaat, maar wat ze zo speciaal maakt is dat ze aan muren kunnen kleven. Nog een nieuw wapen is de nieuwe Spartan Laser. Dit wapen is moeilijk te beheersen, maar bij een voltreffer kan dit speeltje een voertuig in één keer uitschakelen.

De multiplayer van Halo 3 bevat natuurlijk een lading nieuwe maps. Voorbeelden hiervan zijn Valhalla, Snowbound en High Ground die men kan vergelijken met de maps Blood Gulch, Zanzibar en Frostbite. Nieuw in de multiplayer is de ‘Mancannon’; het hulpmiddel om je snel te transporteren. Duidelijk te zien in diverse trailers is de originele lichtval met HDR-effecten en prachtige schaduwen en reflecteringen. Daarbij kan de omgeving volgens de makers aanzienlijk groter worden weer gegeven, waardoor je verder in de verte kan kijken.

Finish the Fight met onze review!

Halo 3 is verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  Spam-Fischer's avatar

  Zoooow

  Maar Halo 3 is heel erg leuk om online te spelen dus dit is logish

 2.   
  Darkknight's avatar

  persoonlijk vind ik er niks aan geef mij cod4 of cod5 mr

 3.   
  JohnnyBNL's avatar

  Heel leuk allemaal, ik vind dat Microsoft eerst maar is deze game naar PC moet poorten. Want ik vind dat ze de PC gamers te kort doen om deze game niet op het Games For Windows platform uit te brengen… Echt mega zonde 😡

 4.   
  Kilerden's avatar

  vandaag legendary map pack 😀

 5.   
  calkie's avatar

  Johnnnyboy15nl schreef, "Heel leuk allemaal, ik vind dat Microsoft eerst maar is deze game naar PC moet poorten. Want ik vind dat ze de PC gamers te kort doen om deze game niet op het Games For Windows platform uit te brengen… Echt mega zonde 😡 "

  pc gamen is dood gemaakt door alle illegale downloads wen er maar aan

 6.   
  Codename_black's avatar

  Daar ben ik dus niet mee eens dat PC gaming dood is.
  Wat zijn je argumenten Iligale downloads? Wat dacht je van omgebouwde consoles ook iligaal.
  Dus het is een shit argument. PC Gaming komt helemaal terug,En vooral als je de prijs verlaagt dan neemt het downloaden af.

 7.   
  Broodbeleg's avatar

  calkie schreef, "

  ”Johnnnyboy15nl” schreef, "Heel leuk allemaal, ik vind dat Microsoft eerst maar is deze game naar PC moet poorten. Want ik vind dat ze de PC gamers te kort doen om deze game niet op het Games For Windows platform uit te brengen… Echt mega zonde 😡 "

  pc gamen is dood gemaakt door alle illegale downloads wen er maar aan"

  Mwah, moet jij eens gaan kijken naar de verkopen van Left 4 Dead, orange box, half-life 2. 😉 Allemaal tophits van valve, die ze uitbrengt met een lage prijs en dus goed verkopen.

 8.   
  Serg1337's avatar

  Codename_black schreef, "Daar ben ik dus niet mee eens dat PC gaming dood is.
  Wat zijn je argumenten Iligale downloads? Wat dacht je van omgebouwde consoles ook iligaal.
  Dus het is een shit argument. PC Gaming komt helemaal terug,En vooral als je de prijs verlaagt dan neemt het downloaden af."

  pc gamen is niet dood nee, maar het leeft ook maar voor de helft. want illegaal gemodde consoles zie je ook niet overal, en niet iederen neemt het risico ervoor (vooral omdat ze er meestal ook voor moeten betalen). en downloaden en een crackje erop plaatjes… tja dat kan mijn zusje van 7 zelfs 😉

  P.S: maar dat halo 3 een miljard keer online is gespeeld verbaast me echt heelemaal niet 😀 echt het is en blijft een top game! 😀

 9.   
  Codename_black's avatar

  Je ziet bij mij in de buurt bijna alleen maar gemodde xbox360’s.Negen van de tien hoef je er niet voor te betalen want het gaat meestal Via via vooral hier in waalwijk bijna iedereen kent iedereen hier. 😉

 10.   
  Bremster's avatar

  k ga mijnn 360 echt niet ombouwen. Kan je niet meer online gamen. Geen halo 3 potjes meer:P
  Ik heb er aardig wat bijgedragen aan die miljard potjes

 11.   
  brotherNL's avatar

  Serg-117″][quote=”Codename_black schreef, "Daar ben ik dus niet mee eens dat PC gaming dood is.
  Wat zijn je argumenten Iligale downloads? Wat dacht je van omgebouwde consoles ook iligaal.
  Dus het is een shit argument. PC Gaming komt helemaal terug,En vooral als je de prijs verlaagt dan neemt het downloaden af."

  pc gamen is niet dood nee, maar het leeft ook maar voor de helft. want illegaal gemodde consoles zie je ook niet overal, en niet iederen neemt het risico ervoor (vooral omdat ze er meestal ook voor moeten betalen). en downloaden en een crackje erop plaatjes… tja dat kan mijn zusje van 7 zelfs 😉

  P.S: maar dat halo 3 een miljard keer online is gespeeld verbaast me echt heelemaal niet 😀 echt het is en blijft een top game! 😀 [/quote]

  maar niet veel mensen hebben geen omgebouwde xbox 360 omdat je dan niet meer online kan en dat is the best

 12.   
  Maotes's avatar

  Best wel veel eigenlijk. Zelf speel ik geen Halo, en ben ’t niet van plan ook.

 13.   
  JohnnyBNL's avatar

  Daar ben ik dus niet mee eens dat PC gaming dood is. Wat zijn je argumenten Iligale downloads? Wat dacht je van omgebouwde consoles ook iligaal. Dus het is een shit argument. PC Gaming komt helemaal terug,En vooral als je de prijs verlaagt dan neemt het downloaden aft

  Daar sluit ik me volledig bij aan! :wink:, maar ja hoop als nog dat Microsoft deze game naar de PC dropt, ze hebben zelf gezegt te geloven in de PC markt, maar dan vind ik ook dat je als Microsoft het ook moet kunnen laten zien, dus kom maar op met die HALO 3!

 14.   
  Rijstekorrel's avatar

  das best veel maar ja is ook best een goed spel

 15.   
  NightHawk's avatar

  Ik zou dan graag eens willen weten hoeveel keer CS 1.6 of Quake 3 al online zijn gespeeld.. zal al een pakje hoger ligge 😛

 16.   
  Rrm's avatar

  zet dit spel eens op de pc ( zonder vista of windows-7 exclusive…) en er zal snel een tweede miljard sneuvelen 😛

 17.   
  craz's avatar

  NightHawk schreef, "Ik zou dan graag eens willen weten hoeveel keer CS 1.6 of Quake 3 al online zijn gespeeld.. zal al een pakje hoger ligge :P"

  Nou… ik denk het niet jonge… 😉

 18.   
  MauriceV's avatar

  in a three minute and nineteen second game of Infection on Foundry, four players participated in Halo 3’s one billionth match.”

  je zou er maar in zitten 🙂 😮 😀

  EDIT: in de hele post staat dit (hoelang halo 3 is gespeeld):

  If each game of Halo 3 lasted only three minutes and nineteen seconds, mirroring the Infection game outlined above, the total amount of time played would eclipse sixty-three centuries. For those looking for more granularity, that’s roughly 630 decades, 6,300 years, or 2,300,000 days.

  en dan hebben ze niet eens de exacte tijd genomen 😉

 19.   
  delta62's avatar

  Xillion schreef, "

  in a three minute and nineteen second game of Infection on Foundry, four players participated in Halo 3’s one billionth match.”"

  je zou er maar in zitten 🙂 😮 😀

  EDIT: in de hele post staat dit (hoelang halo 3 is gespeeld):
  [quote]..

  en dan hebben ze niet eens de exacte tijd genomen 😉 [/quote]

  Whow, CTF of Assault matches duren altijd zo’n 10 min! Dus is het nog veel meer dan 2,300,000 dagen!