Nieuwe patch voor PC-versie Grand Theft Auto IV

Op de Xbox 360 en Playstation 3 is Grand Theft Auto IV al geruime tijd te spelen en inmiddels is de game ook voor de PC verschenen. Deze PC-versie kampt echter sinds de release al met grote problemen, zoals vastlopers en crashes.

Rockstar kwam in december al met een eerste patch en inmiddels heeft men een volgende patch uitgebracht. Deze patch, die als versie 1.0.2.0 door het leven gaat, is te downloaden via de officiΓ«le website. Daar vind je tevens alle details over de tweaks en fixes die worden doorgevoerd.

Spelers betreden in Grand Theft Auto IV opnieuw Liberty City, maar dit keer in de schoenen van de Oost-Europese immigrant Niko Bellic. Niko is gelokt door zijn neef met de belofte van grote huizen, glimmende auto’s en andere luxes die men zich in Oost-Europa niet kan veroorloven. Eenmaal aangekomen blijkt neef echter te wonen in de ghetto, rijdt enkel de rijke elite in luxe auto’s en blijkt Amerika even corrupt als thuis. Niko komt terecht in het maffiacircuit en moet de al de rommel van zijn neef opruimen.

Om dat te doen maakt Niko gebruik van zijn mobiele telefoon. Daarmee kan je nu mensen bellen om missie’s aan te nemen, radio te luisteren en date’s te regelen. Om overal in de stad te komen kan je auto’s beroven, maar nu ook gewoon de taxi nemen. Dit allemaal in de naam van realisme, want GTA IV is opeens een stuk minder cartoonesk dan zijn voorgangers. Liberty City is natuurlijk niet hetzelfde als in GTA III. De stad is veranderd en is nu meer het evenbeeld van de metropool New York dan voorheen. Belangrijk is dat het spel zich meer verticaal af zal spelen: spelers kunnen alle gebouwen op, brandtrappen nemen enzovoort, om weg te komen van de politie.

Wil je weten of wij ook zo lovend zijn over GTA IV? Check dan snel onze review!

Grand Theft Auto is reeds verschenen voor de PC, PlayStation 3 en de Xbox 360.

  1.   
    ChielB's avatar

    Met dank aan Alias voor het melden van dit nieuws. 8)

  2.   
    Bello 2185's avatar

    En ik dan?
    Hij las het in mijn post. πŸ˜›

    On-topic: Bij mij maakte deze patch bijna niks uit. Alleen toen ik hem opstarte liep hij soepen, maar dat kwam omdat de patch alles op laag had gezet. πŸ˜†

  3.   
    Alias's avatar

    Jep mijn dank gaat uit naar Bello voor de post op het forum πŸ˜‰

    De instellingen voor de graphics zijn wat uitgebreider geworden, zo kan je nu bijvoorbeeld vsync uit en aan zetten. πŸ˜‰ (waarvan ik vind dat die uit moet πŸ˜› )

  4.   
    kasper1221's avatar

    yaaaay patch πŸ˜†

  5.   
    mitchelltje9's avatar

    nou hij loopt wel beter hoor met deze patch ik kan nu eindelijk op een hogere resolutie spelen πŸ˜€

  6.   
    JonsoN's avatar

    Ben benieuwd, Gta4 loopt niet altijd even soepel op mn pctje.. πŸ™‚

  7.   
    Verbeemen's avatar

    kan je nu alles op high zetten? in princiepe zou dat moeten lukken — Dell XPS M1730 — maar het ging nooit niet, khoop nu wel

  8.   
    Rise Against's avatar

    Hopelijk worden de systeemeisen ook een beetje aangepast. Ik vind dat je echt een belachelijk goed systeem nodig hebt voor deze game. Ik draai alles op 1280×1024 en de rest op medium en dan nog vind ik de performance nietgeweldig