Advocatenkantoor vormt team met game-advocaten

Games worden steeds groter en de bedrijven die games ontwikkelen ook. Die bedrijven trekken ook steeds meer rechtzaken aan, maar gelukkig is er nu een team van advocaten dat gespecialiseerd is in games.

Shawn Foust ruilde zijn baan bij LucasArts in en werd advocaat. Toen hij aan zijn baas voorstelde om een team samen te stellen voor het specialiseren in rechtszaken omtrent games, werd dat met open armen ontvangen. Nu leidt Foust een team van 20 man die samenvoegingen, licenties, contracten en nog meer behandelen.

De eerste grote zaak was tussen Ubisoft en MGA Entertainment, de maker van de Bratz Franchise. MGA wilde de rechten van het maken van games gebaseerd op Bratz intrekken middels een rechtzaak. Ubisoft klaagde MGA weer aan, een ‘counter sue’, en won daarmee 13 miljoen dollar aan schadeverdgoeding en 2,5 miljoen dollar aan advocaatkosten.

Zo zijn er nog veel meer rechtszaken, waaronder Microsoft over fouten in de Xbox 360 en Activision omdat Guitar Hero World Tour voor de Wii geen surround sound zou hebben. Welke rare rechtszaken er in de toekomst ook tegen de ontwikkelaars worden aangespannen, er is nu een team van helden om ze te helpen.

  1.   
    Mrn.'s avatar

    Dit is een grote stap ๐Ÿ˜€ !

  2.   
    skygamer's avatar

    Vind je dat? Mij lijkt het er eerder op dat iemand geld zag zich te gaan specialiseren in het verdedigen van rechtszaken in de game-industrie. Een specialisatie als een ander, niet?

  3.   
    jungler's avatar

    waar gaat dat naartoe ๐Ÿ˜†

    nja ieder zijn job ๐Ÿ˜€

  4.   
    mrxthereal's avatar

    Wel zeker slim bedacht van die gast want als hij dit goed speelt en ook echt goed blijkt te zijn kan hij hier nog wel eens heel veel geld mee gaan verdienen.

  5.   
    PaNNa's avatar

    Kan er eindelijk “hopelijk” eerlijk gestreden worden in de rechtbank. Zijn ze nu van die tweederangs Advocaten die er niets van kennen af. ๐Ÿ˜›

  6.   
    Sarge's avatar

    mrxthereal schreef, "Wel zeker slim bedacht van die gast want als hij dit goed speelt en ook echt goed blijkt te zijn kan hij hier nog wel eens heel veel geld mee gaan verdienen.
    "

    Waarschijnlijk is het hem alleen maar daarom om te doen ๐Ÿ˜‰

  7.   
    7lotus94's avatar

    Hmm, ik zie der anders nog wel iets goeds in, je hebt ook scheidingsadvocaten, niet waar? Iedereen specialiseert zich in een onderwerp, en dan krijg je niet van die advocaten die der zonder de rechtzaak willen winnen!

  8.   
    ckerigon's avatar

    Ik vind het wel goed idee ze hebben tenminste verstand van games .. ๐Ÿ˜†

  9.   
    nickykolkie's avatar

    Bratz Franchise: wat is dat nou voor game dan ik zal me schamen als ik aan dat spel mee werkte ๐Ÿ˜†

  10.   
    DutchFreeze's avatar

    TimEWasteR schreef, "

    ”mrxthereal” schreef, "Wel zeker slim bedacht van die gast want als hij dit goed speelt en ook echt goed blijkt te zijn kan hij hier nog wel eens heel veel geld mee gaan verdienen.
    "

    Waarschijnlijk is het hem alleen maar daarom om te doen ๐Ÿ˜‰
    "

    is het ook, want er staat in het stukje: vergoeding voor advocatenkosten โ‚ฌ2,5 miljoen!! stelletje afzetters… dat gebeurt er nou als er maar 1 van is op de wereldweide markt

  11.   
    JokerDonny's avatar

    k vind het wel lache ๐Ÿ˜›

  12.   
    gappower's avatar

    leuke job ๐Ÿ™‚

  13.   
    Tha Saint's avatar

    Nou krijg ik zin om rechten te gaan studeren ๐Ÿ˜›
    Heel slim van ze die gespecialiseerde advocaten ๐Ÿ˜†