2009 Fast Forward: Lord of the Rings: Conquest


Lord of the Rings: Conquest is de nieuwe game van Pandemic die zich afspeelt in Midden-Aarde. Pandemic is bekend van onder andere Star Wars: Battlefront en Mercenaries 2: World in Flames. Wat gaan ze doen met het universum van Tolkien? Dat lees je in deze Fast Forward!

Pandemic leunt sterk op het Battlefront-verleden met Conquest aangezien de opzet nagenoeg gelijk is. Je speelt met jouw team, de goeden of de slechten, tegen het andere teneinde te winnen. Dat gaat gepaard met grootschalige veldslagen die ons worden voorgeschoteld.

Lord of the Battlefields
Aan het begin van elke veldslag kies je een klasse. Je kunt daarbij kiezen uit de Scout met een dolk, de Warrior met een zwaard, de Archer met een boog en de Mage met spreuken. Je kunt je klasse ten alle tijden verandert tijdens het spelen. In de singleplayer campagne is elke missie speelbaar met elke klasse, maar het is wel zo dat voor sommige missies de onzichtbaarheidsmantel van de Scout handiger is dan de magische spreuken van de Mage. Naast de speelbare klassen zijn er ook talloze niet speelbare wezens, zoals de Olifaunten en de Trollen. De speelbare personages zijn onder andere Frodo, Gandalf, Aragorn, Legolas, Gimli, Elrond, Sauron, een der Rohirrim, Saruman, Wormtongue en de Balrog.

Met je gekozen personage/klasse dwaal je vervolgens over de immense slagvelden op zoek naar je doelen. Zo moet je onder andere Siege Towers en Olifaunten tegenhouden om te voorkomen dat je geallieerden overhoop gelopen worden. Ook de verdediging van Osgiliath en Minas Tirith komt op jouw schouders te rusten. Gelukkig hoef je dit alles niet alleen te doen en zul je uiteindelijk nooit alleen staan in het gevecht.

Zoals gezegd zijn sommige missies beter speelbaar met de ene klasse dan met de andere. Ga je bijvoorbeeld met een Warrior naar een Siege Tower toe, dan kun je daar je krachten botvieren. Ga je echter met een Scout dan doe je er het best aan om een flare af te vuren, zodat de verdediging weet waar het moet richten om de Siege Tower neer te krijgen. Zo heeft Pandemic elke klasse zijn eigen vaardigheden gegeven die de gameplay ook voldoende veranderen om het interessant te houden.

[SCREENSHOTS]

Alternatief
Misschien wel het meest interessante deel van Lord of the Rings: Conquest is dat het een alternatief scenario geeft voor het geval dat Frodo faalt. Met het uitspelen van de campagne van ‘de goeden’ speel je namelijk de campagne vrij van Sauron. Het is jouw taak dan om heel Midden-Aarde te vernietigen en te overheersen. Daarbij krijgen we straks de mogelijkheid om de Gouw in vuur en vlam te zetten of om als Sauron de Elven van Rivendell aan je zwaard te rijgen.

Naast al dat singleplayer geweld belooft Pandemic ons ook nog de multiplayer modus. In totaal kun je met maximaal 16 spelers online de wereld van Tolkien betreden. De Xbox 360-versie ondersteunt ook een vier speler splitscreen modus, de PlayStation 3-versie zal maximaal twee spelers in splitscreen ondersteunen. Onder de multiplayer modi bevindt zich ook iets unieks. Er komt namelijk een modus waarin รฉรฉn speler Frodo is en de anderen Ringgeesten zijn. Hoe langer Frodo het uithoudt hoe meer punten hij scoort.

Voorlopige conclusie
Lord of the Rings: Conquest is een veelbelovende game die ons midden in de actie gaat plaatsen van Tolkiens veldslagen. Met vier speelbare klassen houdt Pandemic de grote lijnen van het spel lekker simpel. Grafisch komt de game goed mee en met de immense omvang van de levels is er ruimte genoeg om al je Lord of the Rings wensen te vervullen. Tel daarbij op het alternatieve scenario waarin Sauron overheerst en de multiplayer modi en Lord of the Rings Conquest kan haast niet anders dan veel gamersharten veroveren.

Lord of the Rings: Conquest verschijnt 16 januari voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  Alias's avatar

  Lijkt me een leuk spel, heb me met Star Wars Battlefront 2 ook erg weten te vermaken en als dit dezelfde opzet heeft komt dat helemaal goed aangezien de setting van LORT me ook erg bevalt. ๐Ÿ™‚ 8)

 2.   
  Koen's avatar

  Ik heb een paar trailers gezien en het viel me een beetje tegen, maar hopenlijk pakt het goed uit ๐Ÿ™‚

 3.   
  Overload14's avatar

  Jeeeej ๐Ÿ˜€ ik vond net als Alias SWBF2 ook leuk en dit zal me ook zeker bevallen ๐Ÿ™‚

 4.   
  ps3 gek's avatar

  De demo was leuk op de ps3. Het is wel gaaf dat je heros uit midle earth kunt vrijspelen en vervolgens iedereen kan ownen met reausachtige wezens. Voor de rest niet echt mijn game dus ik ga hem niet kopen. ๐Ÿ˜›

 5.   
  JayRoen O’neal's avatar

  Koen schreef, "Ik heb een paar trailers gezien en het viel me een beetje tegen, maar hopenlijk pakt het goed uit ๐Ÿ™‚ "

  Ze hebben hem toch uitgestelt om hem beter te maken qua grapichs?
  Iedereen liep te zeiken dat ie zo lelijk was/dat de mannetjes zo houterig liepen

 6.   
  martyntjee's avatar

  ik wil dit spel zo graag hebben…. ๐Ÿ˜€ star wars battlefront en deel 2 heb ik me echt heel erg mee vermaakt, zat ook al tijd te wachten tot er 1 van Lotr kwam gebeden zijn gehoort ๐Ÿ˜†

 7.   
  Leon 2.0's avatar

  Ik kan echt niet wachten tot dit spel uitkomt ๐Ÿ™‚

 8.   
  Maotes's avatar

  Lord of the Rings heb ik altijd al leuk gevonden. Alleen jammer dat ik gewoon geen PC gamer ben, en gewoon die andere consoles niet heb. ๐Ÿ˜†
  Misschien voor m’n verjaardag een PS3, en dan ga ik deze game meteen kopen! ๐Ÿ™‚

 9.   
  Gerjann's avatar

  screens zien er slecht uit!:(

 10.   
  lassieman's avatar

  ”GerJan 16″ schreef, "screens zien er slecht uit!:("

  vind ik wel meevallen 8) maar heel mooi zijn ze niet

 11.   
  NightHawk's avatar

  De demo was niet echt mijn ding ๐Ÿ™

 12.   
  Sarge's avatar

  Ik ben een grote fan van star wars en lotr. SWBF2 heb ik UREN gespeeld en ik denk dat ik deze ook ga kopen ๐Ÿ˜›

 13.   
  mastertje's avatar

  was/is hier dan een demo van want dat heb ik helemaal niet meegekregen ๐Ÿ˜›
  of was er alleen een demo voor de PS3 ?

 14.   
  GraveDevil's avatar

  Nee, er is nog geen demo vrijgegeven. Dit kun je beter rond de releases verwachten, en niet ver daarvoor.

 15.   
  Koen45's avatar

  ๐Ÿ™‚ JAA HIJ IS ER , BESTE GAME 2009 :p

 16.   
  Lashrom's avatar

  Ik vind het spel helemaal niks. Is soort Dinasty Warriors alleen dan met LOTR. Het is alleen maar zelfde knoppen drukken. Leukste klasse vind ik de Scout. Hij is een soort assassin met twee daggers. Hij kan onzichtbaar worden en is goed tegen grote vijanden. Gewoon van achter backstabben. Zelfs Sauron houdt het niet vol. ๐Ÿ˜‰

 17.   
  game_expert's avatar

  GraveDevil schreef, "Nee, er is nog geen demo vrijgegeven. Dit kun je beter rond de releases verwachten, en niet ver daarvoor. "

  Er is wel een demo vrijgegeven op de PS3. Maar niet op een Europees account ! ๐Ÿ˜‰
  Ik heb de demo gespeeld en ik ben blij dat ze ‘m uitstellen , want het ziet er echt niet uit !
  ๐Ÿ™

 18.   
  xizaaR's avatar

  Ben erg benieuwd naar de game, deze staat al hoog op mijn lijst. ๐Ÿ˜‰

 19.   
  baaser88's avatar

  de screens zien er nog niet zo slecht alleen 3 de zelfde orks op de 2e screen kan echt niet

 20.   
  JonsoN's avatar

  tsjah om 10000 verschillende “Orcses” te maken is een heel karwei ๐Ÿ˜› maar ik begrijp je wel;p