2009 Fast Forward: Bioshock 2: Sea of Dreams

Het is nog niet zo heel lang geleden toen we naar ongekende diepten afdaalden naar Rapture, de grote stad waar de hardwerkende man en vrouw kreeg wat hem toebehoorde. Waar het Witte Huis, God of het Kremlin niet bij kon. Daar aangekomen troffen we een verlaten stad aan met als enige overlevenden de Splicers, een aan Adam verslaafd groep mensen die alleen maar meer wilden en er voor zouden moorden. De gewilde Little Sisters met hun gigantische beschermengels Big Daddies. Eenmaal tot het eind gespeeld te hebben en de morele keuze gemaakt te hebben om de Sisters te redden of te doden verlieten we Rapture verlangend naar meer.

De Trailer
Wat is er nu eigenlijk bekend over Bioshock 2: Sea of Dreams? In de enige trailer zien we een jongedame op het strand staan aan de Atlantische Kust. Misschien wel een strand vlakbij de toegang tot Rapture. De jongedame heeft een miniatuur replica van een Big Daddy in haar linkerhand. Ze kijkt uit naar zee. Misschien wel met verlangen, misschien wel met afschuw of misschien probeert ze zich iets te herinneren. De camera verlaat het meisje en dan gebeurt er iets met het zand. Met een paar windvlagen ontstaan er vormen uit de korrelige aardsoort. Zandige sculpturen schieten omhoog. Stoffige flats en zandige torens worden zichtbaar als paddestoelen op het strand. Daarna zien we het vertrouwde logo van Bioshock. Alleen het ziet er ouder uit, er zijn waterpokken op bevestigd en het al aanwezige roest is erger geworden en een 2 is bevestigd aan het bord. Een titel verschijnt onderaan: ‘Sea of Dreams’.

Sea of questions
Wat wil deze trailer ons zeggen? Wie is dat meisje en wat doet ze daar? Na het heftige verhaal van Bioshock en de drie verschillende eindes die je kon behalen rijzen er nu veel vragen op. Ik ga er zelf van uit dat de makers voor het goede eind gingen, waar je alle Little Sisters hebt gered en ze daarna de vrijheid hebt geschonken om op te groeien, liefde te vinden en oud te worden, omdat de jongedame waarschijnlijk een (ex)Little Sister is. Dit denk ik omdat de knuffelbeer die ze vasthoudt toch wel verdacht veel op een Big Daddy lijkt. Dit ontkracht ook het gerucht dat Bioshock 2 zich voor de perikelen van Bioshock af ging spelen, omdat dat meisje ouder, misschien zelfs al wel volwassen is.

New Rapture?
Zoals al eerder gezegd vormt het zand zich tot gebouwen, hoge flats en torens. Wat betekent dit? Mijn speculatie hierover is misschien een nieuw Rapture. Ik denk dat de ontspruitende gebouwen voor een nieuw begin staan in een Rapture hoofdstuk, want wat is er eigenlijk met de massale onderwater-stad gebeurd? Je hebt de bom onschadelijk gemaakt en je bent, mits je voor dat einde hebt gekozen, weggegaan van Rapture. Wie is er nog achtergebleven, want zelfs als je een Little Sister had gered doolde de Big Daddies nog rond op zoek naar de kleine meid. Misschien is er wel een Splicer over die zijn of haar verstand redelijk kon bewaren en die Rapture weer opnieuw heeft opgebouwd. Of misschien hebben de Splicers wel een manier gevonden om naar de grote wereld boven de zeespiegel te komen om daar hun zieke visie te delen.

Zee van verwachtingen
Wat kunnen we verwachten van Bioshock 2: Sea of Dreams? Ik verwacht zelf opnieuw een meeslepende, enerverende en spannende thriller. Net zoals het verhaal van Bioshock mij meenam verwacht ik niet minder van Bioshock 2. Het verhaal zal ongetwijfeld vol plot-twists zitten en zieke momenten zoals de eerste ontmoeting met Dr. Steinman, die terwijl hij schreeuwt dat je lelijk bent je vol met lood probeert te pompen. Wat zal de vervanger van de Splicers worden? Of misschien zijn het nog steeds Splicers, maar dan sterker, harder en slimmer. Als laatste zou ik graag nieuwe Plasmids willen zien. Grotere en verknipte kunstjes die je kunt uitvoeren om je tegenstander tot een hoopje as te verminderen. Dit alles zal ongetwijfeld afgemaakt worden met gelikte graphics want de eerste Bioshock zag er al schitterend uit. Laten we hopen dat er in het nieuwe jaar snel veel meer te zien valt.

 1.   
  kasper1221's avatar

  super vreed kan niet wachten 😆

 2.   
  mrxthereal's avatar

  Vet eindelijk deze preview. Jammer dat er, zoals ook in deze preview blijkt, nog bijna niks bekend is.

 3.   
  Tadao's avatar

  mrxthereal schreef, "Vet eindelijk deze preview. Jammer dat er, zoals ook in deze preview blijkt, nog bijna niks bekend is."

  volgens mij gaanze niet hun tijd nemen ommet spel te ontwikkelen maar dat t nog wel lang zal duren om het spel NOG beter proberen te maken dan het eerste xD

 4.   
  Sarge's avatar

  Ik begin stilaan spijt te krijgen dat ik Bioshock niet gespeeld heb 😕

 5.   
  /DareDevil's avatar

  Ik kan echt niet wachten. Bioshock en Fallout 3 zijn naar mijn mening de beste games die tot nu toe zijn gemaakt. Omdat deze games grenzen aan kunst met een sterk verhaallijn, mooie setting en gewoon alles is goed. Dat wil niet zeggen dat de rest slecht is want ik ben echt een Gears fan en ik respecteer ook nieuwe genres zoals LBP. 😆

 6.   
  zombieater's avatar

  Lijkt me vet, maar khoop dat ps3-versie nu tegelijk uitkomt

 7.   
  Cirdan's avatar

  toch maar ff Bioschok kopen voor m’n PC denk ik 😛

 8.   
  Tadao's avatar

  zombieater schreef, "Lijkt me vet, maar khoop dat ps3-versie nu tegelijk uitkomt"

  ik heb een voorgevoel van niet

 9.   
  Tadao's avatar

  Bommeltje schreef, "Ik kan echt niet wachten. Bioshock en Fallout 3 zijn naar mijn mening de beste games die tot nu toe zijn gemaakt. Omdat deze games grenzen aan kunst met een sterk verhaallijn, mooie setting en gewoon alles is goed. Dat wil niet zeggen dat de rest slecht is want ik ben echt een Gears fan en ik respecteer ook nieuwe genres zoals LBP. 😆 "

  lbp is niet van een nieuwe genre,garry’s mod was er eerder,en dat is ook zo’n build game xD (en sommige servers rpg, en sommige gewoon shooters xD)

 10.   
  /DareDevil's avatar

  Tsuneo schreef, "

  ”Bommeltje” schreef, "Ik kan echt niet wachten. Bioshock en Fallout 3 zijn naar mijn mening de beste games die tot nu toe zijn gemaakt. Omdat deze games grenzen aan kunst met een sterk verhaallijn, mooie setting en gewoon alles is goed. Dat wil niet zeggen dat de rest slecht is want ik ben echt een Gears fan en ik respecteer ook nieuwe genres zoals LBP. 😆 "

  lbp is niet van een nieuwe genre,garry’s mod was er eerder,en dat is ook zo’n build game xD (en sommige servers rpg, en sommige gewoon shooters xD)"

  De mogelijkheden uit LBP zijn nog nooit eerder gedaan dus ik weet niet wat je zegt. Modgames zijn er altijd wel geweest maar niks zoals LBP waarom denk je anders dat die zo hoog wordt geprezen door de sackboys?

 11.   
  Tadao's avatar

  Bommeltje schreef, "

  ”Tsuneo” schreef, "[quote=”Bommeltje”].."

  lbp is niet van een nieuwe genre,garry’s mod was er eerder,en dat is ook zo’n build game xD (en sommige servers rpg, en sommige gewoon shooters xD)"

  De mogelijkheden uit LBP zijn nog nooit eerder gedaan dus ik weet niet wat je zegt. Modgames zijn er altijd wel geweest maar niks zoals LBP waarom denk je anders dat die zo hoog wordt geprezen door de sackboys?[/quote]

  alsik me nie vergis is lbp gwn een soort bouw game,maar dan om bij je doel te komen in tijd, met je eigen sackboy tog? zoiets kan ook gwn bij Gmod,die is gwn niet zo bekend,maar zo uitgebreid dattet zo een stand-alone kan zijn,en geen mod (maar dan is iets minder dan een kwart vannet bouw spul eraf xD)

 12.   
  Mattmerize's avatar

  Tsuneo schreef, "

  ”Bommeltje” schreef, "[quote=”Tsuneo”].."

  De mogelijkheden uit LBP zijn nog nooit eerder gedaan dus ik weet niet wat je zegt. Modgames zijn er altijd wel geweest maar niks zoals LBP waarom denk je anders dat die zo hoog wordt geprezen door de sackboys?"

  alsik me nie vergis is lbp gwn een soort bouw game,maar dan om bij je doel te komen in tijd, met je eigen sackboy tog? zoiets kan ook gwn bij Gmod,die is gwn niet zo bekend,maar zo uitgebreid dattet zo een stand-alone kan zijn,en geen mod (maar dan is iets minder dan een kwart vannet bouw spul eraf xD)[/quote]

  Je zit er zó ver naast. Ik zou je dolgraag willen vertellen waarom die gedachte van jou zo ridicuul is, maar dan ben ik weer even bezig, en een gigantisch artikel maken over de magie van LBP in de Fast Forward van Bioshock 2 lijkt me ook weer een beetje misplaatst.

 13.   
  NightHawk's avatar

  Volgens mij verklapt die titel misschien iets, ‘dreams’? Was het misschien maar een droom dat hij uit Rapture was?

 14.   
  Tadao's avatar

  Matthijsjuh schreef, "

  ”Tsuneo” schreef, "[quote=”Bommeltje”].."

  alsik me nie vergis is lbp gwn een soort bouw game,maar dan om bij je doel te komen in tijd, met je eigen sackboy tog? zoiets kan ook gwn bij Gmod,die is gwn niet zo bekend,maar zo uitgebreid dattet zo een stand-alone kan zijn,en geen mod (maar dan is iets minder dan een kwart vannet bouw spul eraf xD)"

  Je zit er zó ver naast. Ik zou je dolgraag willen vertellen waarom die gedachte van jou zo ridicuul is, maar dan ben ik weer even bezig, en een gigantisch artikel maken over de magie van LBP in de Fast Forward van Bioshock 2 lijkt me ook weer een beetje misplaatst.[/quote]

  hmmm,stuur t dan maar in een berichtje xD ik raak alleen maar verward xD

 15.   
  Mattmerize's avatar

  NightHawk schreef, "Volgens mij verklapt die titel misschien iets, ‘dreams’? Was het misschien maar een droom dat hij uit Rapture was? "

  Dat zou wel erg fishy zijn (haha ik maakte een woordgrapje). Ik weet zeker dat het iets veel beters is dan dat. Daarnaast, hoe wil je daarop een vervolg bouwen, mocht het waar zijn?

  Tsuneo schreef, "

  ”Matthijsjuh” schreef, "[quote=”Tsuneo”].."

  Je zit er zó ver naast. Ik zou je dolgraag willen vertellen waarom die gedachte van jou zo ridicuul is, maar dan ben ik weer even bezig, en een gigantisch artikel maken over de magie van LBP in de Fast Forward van Bioshock 2 lijkt me ook weer een beetje misplaatst."

  hmmm,stuur t dan maar in een berichtje xD ik raak alleen maar verward xD[/quote]

  Nah, ik ga niet een heel artikel voor 1 GN-lid schrijven. Als ik nieuws/columns kon schrijven zou ik dat wel doen, maar ik heb geen tijd om lid van de GN crew te zijn, en volgens mij is GN trouwens niet echt voor ‘ledencolumns’ gebouwd.

 16.   
  Tadao's avatar

  pffff,elke keer geen goede uitleg (over LBP) dus ik blijf dan gwn bij mn punt xD

 17.   
  game_expert's avatar

  Kben bioshock 1 nou aant spelen. Net een paar dagen geleden gekocht voor m’n ps3 ! 😛 Het is een super game ! Ik hoop dat sea of dreams nog beter word haha kan bijna niet maar ja 😛

 18.   
  DaxPg's avatar

  Ik dacht eigenlijk dat de preview over Bioshock 2 ging en niet LBP. En maakt het wat uit welke er eerder was? beetje Kip en het ei verhaal. Het is er en je kunt ze allebei eten.

 19.   
  Tadao's avatar

  DaxPg schreef, "Ik dacht eigenlijk dat de preview over Bioshock 2 ging en niet LBP. En maakt het wat uit welke er eerder was? beetje Kip en het ei verhaal. Het is er en je kunt ze allebei eten."

  t gaat gwn om of lbp uniek is(t gesprek van eerst) en ik wil gwn meer begrijpen xD

 20.   
  B–T–B-8's avatar

  huh trailer, wist niet dat er al een trailer was geweest, hoe kan ik die gemist hebben.

 21.   
  Tadao's avatar

  ”B–T–B-8″ schreef, "huh trailer, wist niet dat er al een trailer was geweest, hoe kan ik die gemist hebben. "

  t is meer een teaser,in stuur link wel in berichtje. btw ik hoop datter een rapture aan de kust komt xD maar zal wss nie gebeuren

 22.   
  DaxPg's avatar

  Dan nog Tsuneo, als je het over LittleBigPlanet wilt hebben, ga dan naar een LittleBigPlanet onderwerp, gebruik google of wat dan ook. Want ik geloof dat er in de titel staat Bioshock 2: Sea of Dreams, niet LittleBigShock 2: Sackboy of Dreams.

 23.   
  Deadly-L's avatar

  Klinkt niet verkeert 😀

 24.   
  Pack Leader's avatar

  Hah. Ik heb bioschock paar dagen geleden uiteindelijk toch uitgespeeld en ik heb alle little sisters gered. Ik ben dus benieuwd of dit inderdaad 1 van de little sisters is die toch nog verlangt naar Rapture (of iets in die zin) maar nu zijn hun volwassen. Ik kan in ieder geval niet wachten tot deel 2 :D.

 25.   
  BobbieG's avatar

  khad nog nooit van Bioshock gehoord maar toen ik een paar filmpjes ging bekijken dagt ik egt *HARD* xD , kan niet wachte

 26.   
  JonsoN's avatar

  Bioshock #2 van mijn top drie beste games ooit.. ga deze dus zeker spelen!