PC-versie Braid in de planning voor februari of maart

Braid was een van de toppers op Xbox Live Arcade dit jaar. De breinbrekende puzzels, het spelen met de tijd, de bijzondere visuele stijl… genoeg ingrediënten voor een zeer vermakelijk spel. Goed nieuws is er dan ook voor PC-gamers, want volgend jaar zal Braid ook voor de PC verschijnen.

Jonathan Blow, de grote man achter Braid, heeft op zijn blog laten weten dat de PC-versie van Braid ergens rond februari/maart van 2009 zal verschijnen. Oorspronkelijk wilde men de PC-versie nog dit najaar uitbrengen, maar er werd gevreesd voor een gebrek aan aandacht dankzij de grote lading overige topgames. Nog twee à drie maanden geduld dus en dan kunnen we ook op de PC met Braid aan de slag.

[SCREENSHOTS]

Braid is een bijzonder creatieve game, waarin het spelen met de tijd centraal staat. In elke wereld is er wat anders mogelijk op het gebied van tijd, zoals het vertragen van tijd, het achteruit spoelen van de tijd, enzovoort. Op deze manier dien je in meerdere levels enkele puzzelstukjes te verzamelen om uiteindelijk een wereld te voltooien door een volledige puzzel op te lossen met de verzamelde stukjes. De game is voorzien van een prachtige visuele stijl met pasteltinten, een sterke soundtrack en een bijzonder plot.

Braid is al verschenen via Xbox Live Arcade en verschijnt medio februari/maart voor de PC.

  1.   
    )GN(-Erik's avatar

    Zo das lang geleden dat er weer eens een goeie 2D platform game uitkomt op de PC 🙂 Kweet nie zeker of ik deze wel ga spelen, want rond die tijd komt ook Bionic Commando uit denk ik 😆

    De laatste echte 2D platform game voor de PC die ik gespeeld heb komt nog uit het Windows 95/98 tijdperk en dat is al wel een tijdje geleden 😉

  2.   
    GraveDevil's avatar

    Lijkt me niet dat deze voor 50E in de winkels verschijnt? Dan zal die niet zo gek veel gaan verkopen denk ik.

  3.   
    ChielB's avatar

    Voor Xbox Live Arcade was het al een schappelijk prijsje, dus reken maar op een soort gelijk bedrag voor de PC-versie.

  4.   
    nanathan's avatar

    ziet er een leuk spelletje uit en heb er al veel goed over gehoord (gelezen).

  5.   
    B–T–B-8's avatar

    denk niet dat ik hem hoef.