Maker Braid: social network-games zijn kwaadaardig

De maker van de indie-game Braid, Jonathan Blow, heeft een aantal opmerkelijke opmerkingen gemaakt over de zogeheten social network-games, zoals Farmville en Ravenwood Fair. Onder het onschuldige uiterlijk van de games zijn ze volgens hem in werkelijkheid ‘evil’.

Blow vertelde PC Gamer dat social games draaien om het uitbuiten van de vriendenlijst van de speler draait. Om zijn afschuw van het misbruik van het genre te laten blijken zei hij het volgende:

“It’s about using your friends as resources to progress in the game, which is the opposite of actual sociality or friendship. There’s no other word for it except evil. Of course you can debate anything, but the general definition of evil in the real world, where there isn’t like the villain in the mountain fortress, is selfishness to the detriment of others or to the detriment of the world. And that’s exactly what [most of these games are].”
Maar Blow is nog niet klaar, want hij is van mening dat spelers in deze games slechts worden misleid door het uiterlijk van de desbetreffende spellen.
“The thing about these games though is they’re made to look really light and friendly or whatever. So it’s very difficult especially for someone to think about games and how their design affects the world – which is most people in the world, they don’t think about that, right?

“It’s very difficult for them to see how this could possibly be detrimental in any way. They’re just like, ‘Oh, I’m clicking on the items, I’m having fun’.”

Jonathan Blow’s mening is erg duidelijk, maar hoe denken jullie over spellen als Farmville?

  1.   
    Kenneloth's avatar

    Typefout: Jonathan Blow’s menibg is erg duidelijk, maar hoe denken jullie over spellen als Farmville?

    Moet zijn Mening 😉

    Maargoed kan het wel eens zijn met zijn mening. 🙂

  2.   
    ridiculus's avatar

    Hij heeft een punt vind ik! Ik speel dergelijke games dus ook niet.

  3.   
    The Nostra NL's avatar

    Ik speel zelf farmstory en ik moet zeggen dat het een verslavend spelletje is..
    Maar goed ik vind wel dat enigzins uitgebuit word omdat de verslavings factor daarmate hoog is dat je snel uitgelokt word om voor hoge bedragen in euro’s domme shit gaat aanschaffen zoals stomme huisjes enzo.
    het blijft natuurlijk altijd je eigen keus maar wel Evil..
    ook is het zo dat je op een gegeven moment meer vrienden nodig hebt om verder te komen in het spel . dus daar heeft die dan ook gelijk in dat het niet draait om vrienden maar om verder komen in je spel.

  4.   
    ExtremeDotCom's avatar

    ridiculus schreef, "Hij heeft een punt vind ik! Ik speel dergelijke games dus ook niet."

    same here,is gwn voor mensen die net echt van games houden

  5.   
    GENERAL_DS's avatar

    ik speel farmville en vind het heel leuk. maar kwaadaardig zou ik het niet noemen. aangezien je elkaar ook cadeautjes kan geven.