Second Life inspireert tot film

Dat Second Life voor veel mensen interessant genoeg is om er hun geld mee te verdienen of te trouwen wisten we al. Dat het zelfs interessant genoeg is om er een hele film over te maken is echter een nieuwtje. Filmgrootmachten Universal en Gore Verbinski, bekend van Pirates of the Caribbean, zijn van plan om een dergelijke film te maken. De film zal niet geheel verrassend gaan over een man die zijn leven verruilt voor een online variant.

De studio heeft de rechten verworven van een artikel dat gaat over Ric Hoogestraat, een kettingroker met diabetes die twintig uur per dag in Second Life doorbracht. Hij had een online huwelijk met een andere Second Life-speler. Daarbij zou hij in real-life al getrouwd zijn met zijn (andere) vrouw. Dit idee zal een aanzet vormen voor het verhaal achter de film. Verbinski geeft echter aan dat de film geen regelrechte vertaling naar het witte doek zal worden van het originele artikel, maar dat het slechts een startpunt is voor een geheel nieuw, fictief verhaal. Daarbij kan de regisseur het niet laten om de schadelijke gevolgen van het spelen van MMO’s als thema voor de film te hanteren.

 1.   
  Tadao's avatar

  een film van/over een spel waarvoor sommigge mensen een fortuin betalen om van allerlei zooi te krijgen op je computer? O.o xD

 2.   
  Machtaman's avatar

  Hebben ze Geld teveel zeg Sjonge Jonge jonge….?! 😕

 3.   
  Mrn.'s avatar

  Misschien word het nog wel een mooie film, je weet het maar nooit!

 4.   
  Cyart's avatar

  over een man die zijn leven verruilt voor een online variant.

  zal vast gaan trouwen ingame en dan vreemdgaan en dan scheiden ofzo iets.

 5.   
  Tha Saint's avatar

  Ze moeten wel veel geld om te investeren hebben verdiend aan al die pedo’s die rondlopen in die spel. 😛

 6.   
  Tika's avatar

  Ik ben ontzettend benieuwd naar de film over Second Life. Ik zit er al anderhalf jaar “in” en speel het spel “normaal”. Ik onderken de gevaren van zo’n fraai uitgevoerd virtueel spel, wat bijna geen spel meer is te noemen. De vele animaties zijn enorm levensecht weergegeven, maar zijn voor veel mensen zo echt, dat ze zich volledig verliezen in hun avatar. Het wordt ook gezien als een dating-site en ik heb diverse mensen meegemaakt, die zo sterk virtueel overspel plegen, dat ze overgaan tot echte contacten via msn, yahoo etc. Scheidingen komen vaak voor met de RL (Real Life)-partner, omdat ze iemand hebben gevonden in SL. Veel mensen, zitten er stiekem in terwijl ze wel een partner hebben. Omdat het wereldwijd is kan het ook simpel interessant zijn. Ikzelf heb aardige mensen ontmoet (in een voor mij moeilijke periode in mijn leven), die mij hebben gesteund. Nu wordt het voor mij een stuk minder, omdat elk spel uiteindelijk zijn aantrekkingskracht verliest. Mijn visie op dit spel is, dat het zeker uitmaakt hoe je ermee omgaat en de realitiet niet uit het oog verliest. En dat is nu net wat SL zo gevaarlijk maakt EN verslavend. Ik heb behoorlijk “zieke” mensen meegemaakt en er zijn sims=plaatsen in dit spel, die werkelijk schokkend zijn. Ook gaat er enorm veel geld in om. Maar als laatste wil ik toch kwijt dat alles valt en staat met HOE je met het spel omgaat! Maar geldt dat niet voor elk virtueel spel? Op dit moment help ik mensen, die in relatie-moeilijkheden zijn gekomen in SL, omdat hun partner verslaafd is en daardoor de kwaliteit van de relatie sterk achteruit gaat. Je kunt zelf kijken hoe het werkt, maar zo gemakkelijk is het nog niet eens. Dat vergt tijd en een beetje hulp is handig. Ikzelf kon met beide benen op de grond blijven, maar ik ben, denk ik, 1 van de weinigen (helaas).
  Reacties en vragen mag altijd en als ik kan helpen, doe ik dat graag.
  Groetjes

 7.   
  LXZ-76's avatar

  Tika schreef, "Ik ben ontzettend benieuwd naar de film over Second Life. Ik zit er al anderhalf jaar “in” en speel het spel “normaal”. Ik onderken de gevaren van zo’n fraai uitgevoerd virtueel spel, wat bijna geen spel meer is te noemen. De vele animaties zijn enorm levensecht weergegeven, maar zijn voor veel mensen zo echt, dat ze zich volledig verliezen in hun avatar. Het wordt ook gezien als een dating-site en ik heb diverse mensen meegemaakt, die zo sterk virtueel overspel plegen, dat ze overgaan tot echte contacten via msn, yahoo etc. Scheidingen komen vaak voor met de RL (Real Life)-partner, omdat ze iemand hebben gevonden in SL. Veel mensen, zitten er stiekem in terwijl ze wel een partner hebben. Omdat het wereldwijd is kan het ook simpel interessant zijn. Ikzelf heb aardige mensen ontmoet (in een voor mij moeilijke periode in mijn leven), die mij hebben gesteund. Nu wordt het voor mij een stuk minder, omdat elk spel uiteindelijk zijn aantrekkingskracht verliest. Mijn visie op dit spel is, dat het zeker uitmaakt hoe je ermee omgaat en de realitiet niet uit het oog verliest. En dat is nu net wat SL zo gevaarlijk maakt EN verslavend. Ik heb behoorlijk “zieke” mensen meegemaakt en er zijn sims=plaatsen in dit spel, die werkelijk schokkend zijn. Ook gaat er enorm veel geld in om. Maar als laatste wil ik toch kwijt dat alles valt en staat met HOE je met het spel omgaat! Maar geldt dat niet voor elk virtueel spel? Op dit moment help ik mensen, die in relatie-moeilijkheden zijn gekomen in SL, omdat hun partner verslaafd is en daardoor de kwaliteit van de relatie sterk achteruit gaat. Je kunt zelf kijken hoe het werkt, maar zo gemakkelijk is het nog niet eens. Dat vergt tijd en een beetje hulp is handig. Ikzelf kon met beide benen op de grond blijven, maar ik ben, denk ik, 1 van de weinigen (helaas).
  Reacties en vragen mag altijd en als ik kan helpen, doe ik dat graag.
  Groetjes"

  De bezoekers van deze site zijn vooral hardcore gamers. Ze hoeven die SL crap niet, een film over SL crap zal al helemaal bagger zijn.

 8.   
  PRO Uzumyo's avatar

  LXZ-76″][quote=”Tika schreef, "Ik ben ontzettend benieuwd naar de film over Second Life. Ik zit er al anderhalf jaar “in” en speel het spel “normaal”. Ik onderken de gevaren van zo’n fraai uitgevoerd virtueel spel, wat bijna geen spel meer is te noemen. De vele animaties zijn enorm levensecht weergegeven, maar zijn voor veel mensen zo echt, dat ze zich volledig verliezen in hun avatar. Het wordt ook gezien als een dating-site en ik heb diverse mensen meegemaakt, die zo sterk virtueel overspel plegen, dat ze overgaan tot echte contacten via msn, yahoo etc. Scheidingen komen vaak voor met de RL (Real Life)-partner, omdat ze iemand hebben gevonden in SL. Veel mensen, zitten er stiekem in terwijl ze wel een partner hebben. Omdat het wereldwijd is kan het ook simpel interessant zijn. Ikzelf heb aardige mensen ontmoet (in een voor mij moeilijke periode in mijn leven), die mij hebben gesteund. Nu wordt het voor mij een stuk minder, omdat elk spel uiteindelijk zijn aantrekkingskracht verliest. Mijn visie op dit spel is, dat het zeker uitmaakt hoe je ermee omgaat en de realitiet niet uit het oog verliest. En dat is nu net wat SL zo gevaarlijk maakt EN verslavend. Ik heb behoorlijk “zieke” mensen meegemaakt en er zijn sims=plaatsen in dit spel, die werkelijk schokkend zijn. Ook gaat er enorm veel geld in om. Maar als laatste wil ik toch kwijt dat alles valt en staat met HOE je met het spel omgaat! Maar geldt dat niet voor elk virtueel spel? Op dit moment help ik mensen, die in relatie-moeilijkheden zijn gekomen in SL, omdat hun partner verslaafd is en daardoor de kwaliteit van de relatie sterk achteruit gaat. Je kunt zelf kijken hoe het werkt, maar zo gemakkelijk is het nog niet eens. Dat vergt tijd en een beetje hulp is handig. Ikzelf kon met beide benen op de grond blijven, maar ik ben, denk ik, 1 van de weinigen (helaas).
  Reacties en vragen mag altijd en als ik kan helpen, doe ik dat graag.
  Groetjes"

  De bezoekers van deze site zijn vooral hardcore gamers. Ze hoeven die SL crap niet, een film over SL crap zal al helemaal bagger zijn.
  [/quote]

  Hij heeft gelijk man, wij houden hier van actie spaning en zijn gewoon hardcore gamers en dan kom jij eraan de gevaren van second life … blablabla wij spelen hier geen second life en de mensen die achter second life zitten zijn mensen die het in de echte wereld niet kunnen maken en dan virteul hulp zoeken oke dit is gewoon niet de site om zulke berichten op de plaatsen. owhja SL speler GET A LIFE!

 9.   
  nanathan's avatar

  Deze film flopt