In-game advertising in The Agency

Wanneer een ontwikkelaar met een MMO op de proppen komt, is het meestal logisch dat daar voor de gamer extra kosten aan verbonden zitten. Tot voor kort was er nog geen duidelijkheid over hoe dit geregeld zou worden in Sony’s MMO The Agency. Sony heeft nu echter losgelaten dat de game sowieso in-game advertising zal bevatten.

Een goede zaak voor de gamer, want hoe meer in-game advertising de game bevat, hoe minder de gamer hoeft te betalen. Sony sluit niet uit dat er alsnog betaald moet worden, maar het zal zeker geen $15 per maand gaan kosten. Shooterfans zijn immers niet gewend maandelijks te moeten betalen voor hun game.


The Agency is een MMOFPS (massale online multiplayer first-person shooter) voor de PlayStation 3 en PC, en de game gaat over het leven als superspion. Je moet als geheim agent kiezen tussen de concurrerende organisaties UNITE en ParaGON. Van jouw werkgever krijg je diverse opdrachten: vermoord een dictator in Zuid-Amerika of steel een koffer met informatie in Londen. Vanaf de eerste minuut dat je het spel in duikt, krijg je al de kans om dames te versieren, schurken te doorzeven met kogels en je aanzien als topagent te vergroten.

Als speler kan je kiezen om jezelf bij één van de twee facties aan te sluiten, waardoor de kans groot lijkt dat de game zich vooral zal richten op het Player vs Player aspect. Door je reputatie op te bouwen in de game zal je meer mogelijkheden krijgen om je eigen team van computergestuurde geheim agenten samen te stellen. Daarnaast geldt de regel: “Je bent wat je draagt,” wat verwijst naar de keuzes die je maakt voor een passende outfit. Als je graag stevig de strijd aangaat, dan zal je jezelf anders moeten voorzien van kleding, wapens en gadgets dan wanneer je liever op een stealth manier speelt.

Lees voor meer informatie over The Agency onze Fast Forward!

The Agency verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC en PlayStation 3.

 1.   
  DutchFreeze's avatar

  ingame advertising gebeurt sowiesow: kijk maar naar bf2142, daar heb je nu ook de reclame op een aantal grote billboards staan “bezoek base X werken bij de landmacht”

 2.   
  -050- Critical's avatar

  ik zou gaan voor reclame in de menus en op billboards. maar niet teveel en zeker niet met druk kleurgebruik 🙄

 3.   
  TotalPicnic's avatar

  maar als de game minder populair is/word dan verwacht, verdienen ze minder geld daar aan, en zakt dit hele systeem in elkaar.

 4.   
  delta62's avatar

  Ik houd niet zo van MMO’s omdat je ervoor moet betalen 👿

 5.   
  pepijn112's avatar

  bij guitar hero 4: world tour, heb je ook in-game reclame van: bijv. Coca Cola, KFC en AT&T maar guitar hero maakt het er niet heel veel goedkoper op 😛