AMD’s Phenom II goed voor overklokken

Concurrentie tussen fabrikanten is goed voor ons consumenten. Intel lijkt momenteel weinig concurrentie te hebben, maar dat kan nog wel eens veranderen als AMD haar Phenom II op de markt brengt.

De Phenom II-processoren blijken namelijk goede overklokkers, zo bleek bij een presentatie onlangs. De processor wordt begin volgend jaar verkocht als 2,8 en 3GHz-variant, maar tijdens de presentatie werd met normale luchtkoeling al bijna 4 GHz gehaald, terwijl de processor slechts 32 graden Celcius warm werd. De 4 GHz-grens werd doorbroken door gebruik te maken van waterkoeling, waarbij de processor met 39 graden slechts iets warmer werd. Met een Vapochill-opstelling – een kast met koelsysteem dat vergelijkbaar is met een diepvries – werd al 4,4 GHz gehaald. Nog harder ging het met vloeibare stikstof: het systeem bleef boven 5 GHz stabiel werken en kon zelfs bij snelheden van meer dan 6 GHz nog opstarten.

De AMD Phenom II wordt in januari verwacht. Ten opzichte van de eerste Phenoms worden deze processoren op 45 ipv 65nm gemaakt, wat de hogere snelheden mogelijk maakt en de processor afhankelijk van de belasting 30 tot 50% zuiniger maakt. Ook komt er ondersteuning voor DDR3-1333.

 1.   
  BartG's avatar

  Kijk, dat is goed nieuws!
  Amd is weer op hun weg terug 🙂

 2.   
  Masterchief's avatar

  WTF…..6 GHZ. Straks zijn de GPU’s bottlenecks 😛

 3.   
  Tadao's avatar

  kdenk dattik da nodig heb O.o mn pc bevriest laatste tijd snel en r zijn geen virussen te bekennen (panda scanned en nog totalscan die panda heeft aangeraden,en heel vaak gescanned) al is mn pc niet zo warm alsie bevriest (en nee,ook niet koud)

 4.   
  Uchiha linkz's avatar

  eindelijk hier op ik lang op gewacht de eerst serie phenoms waren om eerlijk te zijn wel kut 😀

 5.   
  Deadly-L's avatar

  DAMMNN AMD”S Komback kan nog is hard worden Intel als koploper kan het moeilijk krijgen maar jah wie weet De i7 schijnen ook gevaarlijk snel te zijn we shall see 🙄 Ik vind wel dat intel in prijs best omlaag mag 😉