Sony: The Agency komt volgend jaar weer in het nieuws

Sony’s nieuwe MMO The Agency is nog maar weinig in het nieuws geweest, maar volgens lead designer Hal Milton gaat daar volgend jaar zeker verandering in komen. Hij vertelde in een interview dat we tijdens een aantal beurzen in de zomer van 2009 meer zullen zien van The Agency. Hiermee doelt hij vrijwel zeker op de E3, Games Convention en de Amerikaanse Penny Arcade Expo.

Milton verklaarde:

    “I’m not supposed to talk about any specific dates right now but I think you’re going to see some stuff at a few of those ‘small’ shows next summer, the ones they throw every year. We went kind of intentionally dark after CES, we’ve been pretty quiet this year so we could go heads-down on the content. […] In the world of MMOs and triple-A game development we are actually a pretty reasonably-sized team. We’re slightly under a hundred people.”


The Agency is een MMOFPS (massale online multiplayer first-person shooter) voor de PlayStation 3 en PC, en de game gaat over het leven als superspion. Je moet als geheim agent kiezen tussen de concurrerende organisaties UNITE en ParaGON. Van jouw werkgever krijg je diverse opdrachten: vermoord een dictator in Zuid-Amerika of steel een koffer met informatie in Londen. Vanaf de eerste minuut dat je het spel in duikt, krijg je al de kans om dames te versieren, schurken te doorzeven met kogels en je aanzien als topagent te vergroten.

Als speler kan je kiezen om jezelf bij één van de twee facties aan te sluiten, waardoor de kans groot lijkt dat de game zich vooral zal richten op het Player vs Player aspect. Door je reputatie op te bouwen in de game zal je meer mogelijkheden krijgen om je eigen team van computergestuurde geheim agenten samen te stellen. Daarnaast geldt de regel: “Je bent wat je draagt,” wat verwijst naar de keuzes die je maakt voor een passende outfit. Als je graag stevig de strijd aangaat, dan zal je jezelf anders moeten voorzien van kleding, wapens en gadgets dan wanneer je liever op een stealth manier speelt.

Lees voor meer informatie over The Agency onze Fast Forward!

The Agency verschijnt op een nog onbekende datum voor de PC en PlayStation 3.

  1.   
    ps3 gek's avatar

    Ik ben niet zo’n shooter fan. Lijkt me overigens misschien toch wel gaaf als je er lang mee kunt spelen, er veel voertuigen zijn en een enorme HD-spelwereld en niet net als de MMO WoW. 😳