Totale voice-acting Fable II een kleine 38 uur durend

Voor Fable II doken maar liefst 45 mensen (van 8 tot 80 jaar oud) de studio van SIDE in, om in totaal een grove 200 in-game characters te voorzien van stem. Het hele proces scheen ruim drie maanden te duren en nam gedurende die tijd niet één, maar twee van SIDE’s studios in beslag. Volgens SIDE zelf zouden er meer dan 370.000 woorden zijn opgenomen, wat neerkomt op een kleine 38 uur aan dialoog.

  “FABLE 2 was a real pleasure to work on. We realised this was going to be something special as soon as we saw the superb script. The widespread critical acclaim for the performances in FABLE 2 show the impact a great script, cast and direction can make”

Aldus SIDE Creative Director, Andy Emery.

Fable 2 bouwt verder voort op de succesformule van het eerste deel. Deze kende behoorlijk wat teleurstellingen, maar Fable 2 belooft dit allemaal goed te gaan maken. De verhaallijn lijkt behoorlijk veel op die van het orgineel. Weer ben je een klein kindje wanneer je familie wordt ontvoerd. Vervolgens groei je op en wil je ze redden, maar daarbij kom je in een veel groter plot terecht. Je zal de wereld moeten redden en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Fable 2 wordt weer dezelfde klassieke RPG als het eerste deel. De keuze tussen goed en slecht staat wederom centraal, je daden zullen gevolgen hebben voor de rest van de game. Ook kun je er ditmaal voor kiezen om met een vrouw in plaats van een man te spelen. Daarnaast is het wederom mogelijk om huizen, winkels, kastelen en zelfs heel Albion te kopen. En de optie om te trouwen en even lekker te batsen is er ook nog steeds.

Fable II is inmiddels verschenen voor de Xbox 360. Lees vooral nog eens onze review.

 1.   
  )GN(-Erik's avatar

  WHo dat zijn veel stemmen 😛

 2.   
  /DareDevil's avatar

  Best snel gedaan dan toch? Fable II heeft echt een paar vette voice actors. zoiezo is de muziek al top notch

 3.   
  Rickass93's avatar

  Wooooh, je zal het script maar gemaakt hebben! Dan word je ook helemaal gek! 😕

 4.   
  Kilerden's avatar

  fable 2 was a real pleasure to work on

  zeker toen ze betaald kregen 😉