Eerste episode Fable II op Xbox LIVE verschenen

Op de Gamescom 2009 kondigde Peter Molyneux aan dat Fable II in verschillende episodes op Xbox LIVE zal uitkomen. Inmiddels is de eerste episode vanaf Xbox LIVE te downloaden. Het eerste deel is gratis, maar voor de volgende vier episodes zal wel geld neergelegd moeten worden. Wanneer de volgende episode op Xbox LIVE zal verschijnen is nog niet bekend.

De verschillende delen zullen geen nieuwe content aan Fable II toevoegen, maar zullen uiteindelijk precies hetzelfde als de originele game zijn. Als een gamer alle delen in bezit heeft kan hij of zij dus het gehele verhaal van het spel meemaken en alle bestaande Achievements behalen. Lionhead wil door het uitbrengen van de episodes het voor nog meer spelers mogelijk maken om Fable II te spelen.


Fable II bouwt verder voort op de succesformule van het eerste deel. Deze kende behoorlijk wat teleurstellingen, maar Fable 2 belooft dit allemaal goed te gaan maken. De verhaallijn lijkt behoorlijk veel op die van het origineel. Weer ben je een klein kindje wanneer je familie wordt ontvoerd. Vervolgens groei je op en wil je ze redden, maar daarbij kom je in een veel groter plot terecht. Je zal de wereld moeten redden en dat gebeurt natuurlijk niet zomaar.

Fable II is weer dezelfde klassieke RPG als het eerste deel. De keuze tussen goed en slecht staat wederom centraal, je daden zullen gevolgen hebben voor de rest van de game. Ook kun je er ditmaal voor kiezen om met een vrouw in plaats van een man te spelen. Daarnaast is het wederom mogelijk om huizen, winkels, kastelen en zelfs heel Albion te kopen. En de optie om te trouwen en even lekker te batsen is er ook nog steeds.

Lees voor meer informatie over Fable II ook onze review!

Fable II is inmiddels verschenen voor de Xbox 360.

 1.   
  X-doos's avatar

  Zal ‘m vanmiddag meteen even downloaden.

 2.   
  Mandamo's avatar

  *Naar boven rent.

 3.   
  craz's avatar

  Ik snap het effe niet meer wat houd dit allemaal in dan?

 4.   
  X-doos's avatar

  yagamer schreef, "Ik snap het effe niet meer wat houd dit allemaal in dan?"

  Volgens mij kun je zo stukken van Fable 2 los downloaden, inclusief achievements. Deze is gratis, maar de volgende episodes worden dat niet.