Street Fighter IV eerst voor de consoles; PC-versie later

De Street FIghter-serie heeft zijn sporen verdiend in de arcadehallen en Capcom houdt vast aan die basis met Street Fighter IV. De game zal voor zowel beginners als doorgewinterde Street Fighter fans een uitdaging gaan worden. Daartoe is Capcom bezig met een aantal belangrijke vernieuwingen, waaronder minigames, nieuwe moves en nieuwe karakters.

Gisteren werd al onthuld dat de game in de winter zou verschijnen, maar Capcom heeft deze verklaring vandaag iets meer genuanceerd. Street Fighter IV zal in de winter zeker voor de consoles uitgebracht worden, maar de PC-versie zal daarna pas verschijnen. Hoeveel langer PC-gamers moeten wachten, is nog niet bekend.

Street Fighter 4 logo

“Hadouken!” is terug! Street Fighter IV neemt je weer mee terug naar de wereld van Street Fighter. Deel 4 is nog altijd trouw aan de bekende principes van de serie. Zo speelt het spel nog steeds 2D, zijn de vuurballen terug én bekende moves en personages uit deel 2 en 3 maken hun terugkeer. Maar er is ook vernieuwing te vinden, zoals de Revenge Gauge, de mogelijkheid om online te knokken en de nieuwe 3D look.

Wil je nu al meer weten over Street Fighter IV? Lees dan onze Fast Foward.

Street Fighter IV verschijnt in de winter voor de PC, Xbox 360 en PlayStation 3.

 1.   
  craz's avatar

  das jammer voor degene die alleen een pc hebben he.
  het verbaast me wel dat die ook voor pc komt nu.
  Het verbaasde me ook toen die op de xbox 360 komt .
  edit: oeps o ja dat was tekken 6 😛

 2.   
  )GN(-Erik's avatar

  grappig dat die ook op de pc komt 😀