Waarheid onthuld omtrent exclusieve DLC van Tomb Raider: Underworld

De creative director van Tomb Raider: Underworld, Eric Lindstrom, heeft tijdens een interview meer laten weten omtrent de downloadable content die exclusief voor de Xbox 360 zal verschijnen. Volgens Lindstrom was het geen eigen beslissing, maar benaderde Microsoft hen juist met de vraag of ze extra content voor de Xbox 360-versie wilden maken. Hij verklaarde:

    “To be honest, it completely came down in the other way. We were approached by Microsoft, who asked us if we could make some downloadable content for them. It was a great opportunity, it was a great deal and we’re happy to do it. The DLC that we’re making for Microsoft is especially made. It’s not part of the main game that we saved – we put all the game out there that we were going to put out there. Now we’re going to the trouble of adding on spaces where they logically make sense, telling parts of the story.”

De extra content zal in twee delen uitgebracht worden en voor zes uur aan verse gameplay zorgen. Beneath the Ashes komt rond de kerstdagen uit en biedt een nieuwe omgeving, nieuwe schatten om te ontdekken en andere vijanden. Begin 2009 verschijnt Lara’s Shadow, waarmee een nieuw speelbaar personage geïntroduceerd wordt.

Eerder had Microsoft al succes met het binnenhalen van exclusieve content voor Grand Theft Auto IV en voor de PC- en Xbox 360-versie van Fallout 3.

Als er één ding centraal zal staan in Tomb Raider: Underworld, dan is het wel interactie. En dan vooral interactie met de omgeving. Lara zal vrijwel alles uit haar omgeving kunnen oprapen om het als wapen te gebruiken, maar soms kan het ook nodig zijn om een voorwerp in te zetten als hulpmiddel. Je kunt bijvoorbeeld een gevonden speer gebruiken om vijanden aan te spiezen, maar je kunt de speer ook als een kleine polsstok inzetten om over een groot gat te springen. Een rondslingerende staf kan best leuk zijn om wat tikken mee uit te delen, maar duw de staf in een gat in de muur en je kunt er aan gaan ronddraaien om zo naar hoger gelegen plaatsen te springen.

Maar de omgeving speelt ook met jou! Regen maakt zand tot modder, richeltjes glad en Lara nat. Je zal de natuurkrachten zeker moeten gebruiken tijdens je wereldreis langs locaties als Mexico en Paaseiland…

Tomb Raider: Underworld zal op 21 november verschijnen op Xbox 360, Playstation 3, Playstation 2, Wii, Nintendo DS en PC.

  1.   
    HardCoreGamer™'s avatar

    Oke ik weet het al microsoft koopt die contenten op en dat de rest het niet kan krijgen en dat hun xbox 360 dan beter verkocht word